Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad stvořit něco tak kouzelného jako je legendární Pat a Mat. Dva sousedé, kteří si pomáhají, když něco jednomu nejde, nebo se dostal do svízelné situace, stačí zabušit smetákem o strop nebo o podlahu a druhý příjde na pomoc . :-) Vždycky se mi líbily jejich skvělé nápady a zlepšováčky a skoro pokaždé mě mrzelo, že se jim nakonec výsledek moc nepovedl. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Dětský seriál, u kterého se baví všichni. Koumalové, kteří na vše mají řešení, které se ale ne vždy povede dle jejich představ. Kromě vtipnosti jednotlivých nápadů a konstruktů mě zaujalo, s jakou nezdolností a odhodláním vycházejí vstříc novým a novým výzvám a jak, přes všechny nehody a neshody zůstávají věrnými přáteli. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sprostým aritmetickým průměrem (snad správně vypočteným, u 80 dílů se člověk může lehce seknout) určené hodnocení. Klasické díly jistě zasluhují plný počet, a však ty nové hodnocení dost srážejí. A jak často píšu u seriálů - hodnotíme celý seriál, NE jen pár částí, které se nám líbí. Proto pouze 70% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Týmto dvom geniálnym mantákom proste nemôžem dať iné než absolútne hodnotenie. Ako malý som ich miloval a ani dnes sa môj postoj k nim nijako nezmenil. Aj z obyčajnej výmeny žiarovky dokážu urobiť atómovú fyziku a keď sa snažia upiecť kura je ohrozená celosvetová bezpečnosť. Oni sú však úplne nad vecou, zbytočne sa nerozčuľujú a s veľkým potešením vynaliezajú tie najkomplikovanejšie riešenia tých najjednoduchších problémov. Tá ich vlniaca sa chajda je úžasná, kam sa hrabú vily v Beverly Hills. Novším dielom však chýbala tá pôvodná hudba a za to by si tvorcovia zaslúžili zavesiť za gule do prievanu a pustiť im k tomu dychovku. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto dvojica je jednoznačne azda najkultovejším počinom v dejinách česko-slovenskej zábavy. Veď kto by ich nepoznal - dvoch nešikovníkov s neuveriteľne pozitívnym prístupom a originálnymi nápadmi, často na hranici ľudského chápania. Seriál je výnimočný najmä tou skvelou atmosférou a hlavne tým, že vytrval už neuveriteľných vyše 40 rokov, čo je naozaj unikát. Treba určite dodať, že tie staršie časti boli tým najlepším a najzábavnejším, tie novšie už boli také priemernejšie, ale stále je to solídna zábava, ktorá musí potešiť nielen deti, ale aj dospelých. Jednu hviezdu ale z objektívnosti treba ubrať. 80 % ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Na konci epizody, když si Pat a Mat vyrobí improvizovaný gramofon, lze slyšet píseň „Škoda lásky“. (OJan)
  • Lubomír Beneš zpočátku kreslil vtipy s Patem a Matem do novin. Postavy se původně jměnovaly pan Ouholíček a pan Sedlec. (Pierre)
  • Když Mat spadne do auta, lze si povšimnout, že kutilové na svém autě používají pneumatiky značky Barum. (OJan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno