Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zlatý fond československé animované školy a jedna z věcí, na kterou my i Slováci můžeme být oprávněně hrdí, takový úspěch našeho výtvoru ve světě se málokdy vidí. Dodávat něco více je podle mě i zbytečné. P.S. Omlouvám se za původní zařazení komentáře k pilotnímu filmu "Kuťáci", jelikož jsem o existenci profilu uceleného celku neměl donedávna tušení. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Baví to děti, dospělé, ženy, muže, vysoké, nízké. Neobsahuje žádné " morální " poučení, neobsahuje žádné náboženské symboly a není jednostranný. Tak komu se to nemůže líbit ? Beze slov pro všechny národy světa. A nakonec všechno dobře dopadne i když to nedopadne dobře. Co víc si od příběhu přát ? Za mě 5 plných ( + 100 dalších za každý díl zvlášť ) Dodatek : tolik ocenění jako tendle loutkářský poklad snad nemá žádný Československý seriál. Novější díly sice postrádají tu jednoduchost těch úplně prvních, ale pořád je to za plný počet. Bez debat. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto dvojica je jednoznačne azda najkultovejším počinom v dejinách česko-slovenskej zábavy. Veď kto by ich nepoznal - dvoch nešikovníkov s neuveriteľne pozitívnym prístupom a originálnymi nápadmi, často na hranici ľudského chápania. Seriál je výnimočný najmä tou skvelou atmosférou a hlavne tým, že vytrval už neuveriteľných vyše 40 rokov, čo je naozaj unikát. Treba určite dodať, že tie staršie časti boli tým najlepším a najzábavnejším, tie novšie už boli také priemernejšie, ale stále je to solídna zábava, ktorá musí potešiť nielen deti, ale aj dospelých. Jednu hviezdu ale z objektívnosti treba ubrať. 80 % ()

Annevintage 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Československých večerníčků který musíte bud milovat nebo nenávidět, protože ten děj s dvouma noumama kteří si myslejí že na co sáhnou to jim jde pěkně od ruky a přitom to pokazí vás bud nutí řechtat se smíchy nebo plakat. Já vlastně ale dodnes nevím jestli ho miluji nebo nenávidím, protože miluji je právě za ten nabytý děj a nenávidím za jejich sdlouhavou neschopnost. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Proč jsou Pat a Mat u nás tak oblíbení? Protože jde o úžasný seriál o českém (československém) fenoménu kutilství a o chuti do řešení problémů, i když se vůbec nedaří. Spojení těchto dvou věcí funguje geniálně. Navíc jsou dva sympatičtí kutilové-nešikové prověřeni časem. Pat a Mat (dříve A je to...) se mi líbili v mládí, líbí se mi i teď a líbí se i mé malé dceři. K dobru jim lze přičíst také to, že mají stále nové epizody, které kupodivu nejdou kvalitou dolů a dokáží opět spolehlivě rozesmát. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (87)

  • Během normalizace v 70. letech se postavičky staly předmětem kádrování. Autorům bylo vyčítáno nejen jejich nedostatečné „socialistické uvědomění“ ale i „záměrně“ vybrané barvy triček, které podle kádrováků měly ironizovat SSSR (červená) a ČLR (žlutá). Tvůrci tedy museli změnit barvu Matova trička na šedou. V roce 1989 po pádu komunistického režimu Mat zase začal nosit červené tričko. (Terva)
  • Úvodní znělka je hraná na klávesový nástroj Clavinet. (Spirit2008)

Reklama

Reklama