Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

DeadRover 

všechny recenze uživatele

Prostě koncert, bezchybná pravá česká kriminální veselohra mistra Z. Podskalského, nic víc ale ani nic míň. Nelze nezmínit z celé plejády es českého filmového herectví zpívajícího Jirku Hrzána s Ivou Janžurovou, legendy filmu Sváťu Beneše v roli záporné! a samozřejmě tety, Fany, Nataša Golová a Andělka, Eva Svobodová, jako za mlada .... Jo a ještě "hasáčkové" Bobina a Fifina :)) Vše podbarveno příjemně mazlivou "westernovou" hudbou mistra V. Hybše. Hodnocení: 100%, s tím že tolik opravdového člověčenství a pohody už dneska člověk hned tak neuvidí :(( ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Skvělá zápletka se psy, skvělé odhalování pachatele loupežného přepadení na poště díky rozsypaným švestičkám, skvělé tetičky v podání Nataši Gollové a Evy Svobodové, skvělý pár Janžurová - Hrzán. Navíc natočeno v Českých Budějovicích. Skloubení oddechového, komediálního, kriminálního a hudebního prvku prostě skvělé.Takže pět hvězdiček a slovy číšníka Michala (Hrzán) "...a dvacet halířů." ()

Reklama

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Docela sranda tato komédie! Obě babky hrajou jako o život, Janžurové to moc sluší a Hrzán plete báječné verše až na hranici dada a asi by se slušně uživil i jako pěvec, zní to mnohem líp než dnešní rádoby zpěváci, ehm... Ten moment kdy auto srazí jednu z babiček do příkopu, ten její let, to je psina! Celý snímek nakonec rychle uteče a mě napadá že je to velmi svěží dílko které si zase někdy rád pustím! ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Komedie s detektivní zápletkou, ve které si naposled zahrála Nataša Gollová. Ve filmu se mi nejvíce líbily ty dvě "potrhlé tety", které se neustále pletly do vyšetřování. Dobrý byl také Jiří Hrzán, který ale podle mě malinko přehrával. Celkově je to ale slušná komedie, jenom ji vysílají až příliš často. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Za mě mezi 2 a 3*. Ten nápad vůbec špatnej neni, ale nějak to na mě prostě nefungovalo. Janžurovou i Hrzána mám rád jako málokoho, tak bych čekal, že spolu ve dvojici budou i tady sázkou na jistotu, ale ať se na mě nikdo nezlobí - to, jak tady ten Hrzán estrádně až groteskně přehrává, to prostě hezký neni. Písničky/popěvky a některý hlášky jsou jinak skvělý, jen je to na mě všechno příliš afektovaný. A ty dvě báby jsou tak nesnesitelný a otravný, až mi z toho místama teda bylo až nepříjemně - "mile potrhlé sestry" z popisu filmu si představuju rozhodně jinak; podobnej typ důchodkyň-drben ve mě vzbuzuje spíš odpor než cokoli pozitivního. Možná i proto jsem si ten film neužil víc. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Naproti spořitelně je na dveřích napsáno bílou barvou restaurace a na obou stranách dveří jednota. Když tam ale příjde Michal (Jiří Hrzán), tak je jednota napsána už jen na levé straně dveří a nápisy jsou vybledlejší. (Duoscop)
  • Syn režiséra Podskalského Zdeněk Podskalský ml. popsal jednu příhodu z natáčení: „Při natáčení filmu potřebovali narychlo policejní vůz, který neměli. Přesvědčili proto kapitána na místní policejní stanici, ať jim půjčí jejich.  Nejen že kaskadér během hodiny auto zničil, ale když ho odváželi, byl tam propadlý poklop a auto spadlo do fekální jímky. Když ho vytáhl jeřáb, bylo nepojízdné a po strop plné fekálií. Průjezd vesnicí policejním autem se tak stal nejdražším záběrem celého filmu.“ [Zdroj: Teplický deník] (karlos_3)
  • Kyž vejde Andělka (Eva Svobodová) do drogerie, tak je na dveřích cedulka „Jsem ve skladu“Když jde ale poté za Bobinou, tak už cedulka na dveřích není. (Duoscop)

Reklama

Reklama