Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (289)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Romantický film z období normalizace pojednávající o tom, jak se žena z řad pracující  inteligence druží s příslušníkem rolnické třídy. Intelektuálka nosí brýle a vlasy má jak ucouraná myš, zato mládenec pracující v živočišné výrobě je prototypem pohledného muže; obojí je klišé jak vyšité. Také se tu implicitně propaguje myšlenka, že mladí lidé by měli vstupovat do manželství a mít děti. Zaznívá zde i kritika toho, že ne vždy jsou na trhu banány či jiné produkty. To byl totiž asi tak nejzávažnější problém, jaký občané v oné době řešili. Bydlení bylo laciné, ceny el. energie, plynu a vody byly nízké, nebyly žádné doplatky za léky, byla nulová nezaměstnanost, jen to zásobování obchodů zbožím občas trochu haprovalo. Žilo se spíše poklidně. Hodně se souložilo a také hospody praskaly ve švech. Tvrdé drogy na trhu nebyly a sociální sítě na způsob FB neexistovaly, stejně jako mobilní telefony. V kinech se promítaly filmy jako je tento. Náročnějším divákům byla k dispozici celorepubliková síť filmových klubů. Jedna hvězdička za film jako takový, jedna za spaniloprsatou Lenku Kořínkovou, která se tam na chvíli mihla. Perfektní komentář: farmnf. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hanzlík ve snímku prokazuje, že mu právem náleží titul "český Belmondo". Pečlivě vybraný rafinovaný outfit (ne)skrývá vypracované tělo, které bez problémů obloudí mysl i srdce každé samičky lidské i zvířecí, ve filmu i u televize. Hanzlík dále dokázal, že český národ je národem hrdinů, neboť vzít si hysterickocholerickou, poněkud šáhnutou Kolářovou i s jejím stejně postiženým příbuzenstvem vyžaduje nesmírnou odvahu. A taky musím uznat, že Kořínková byla ve svých dvaceti pěkný kus ženský. A to tehdy nebyly mekáče. ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Druhý z mých oblíbených filmů s letní a zamilovanou tématikou, i když jinak podobně zaměřené filmy moc nevyhledávám. Film má skvělé obsazení hlavních rolí Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka, tak i vedlejších rolí např: Marie Rosolková, Dana Medřická, Slávka Budínová, Květa Fialová atd. Film působí svěžím letním dojmem se spoustou zábavných situací, k tomu láska jako trám. Co víc si člověk může přát na odreagování. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Ivo Novák, ono podivné cosi, jakýsi podivný šotek české kinematografie, natočil jedny z nejlepších i nejhorších českých filmů šedesátých a sedmdesátých let, a jak se mu podařilo současně ničit i tvořit, zůstává podnes záhadou. Domnívám se, že se pokaždé spolehl na scénář, a snažil se – jako skvělý řemeslník – maximálně naplnit jeho poslání a vyslovit jeho zamýšlené poselství. A tak se vedle obludné armádní mozaiky Půlnoční kolony nebo otřesného pokusu o válečné drama v Posledním plese na rožnovské plovárně mohla objevit i tato jiskřivá komedie s uchvacující Danielou Kolářovou, okolo níž se roztančil celý svět. Je pravda, že ten tanec za moc nestojí, ale sólistka tančí tak, že to vyráží dech. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá psycholožka Doubravka (Daniela Kolářová) se svým přítelem Bobem (Oldřich Vízner) odjíždí z města na venkov, aby se Bobo mohl soustředit na blížící se lékařské zkoušky. Doubravka jen tak brouzdá po okolí, než potká místního mladíka Hoznu (Jaromír Hanzlík). Ten sice není žádný velký myslitel, ale svoji bezprostředností si brzy získává Doubravčino srdce ... Z dnešního pohledu jde už o klasiku - ale když se nad filmem divák trochu zamyslí, tak nakonec zjišťuje, že je hodně naivní a vlastně vcelku o ničem. Místní playboy Hanzlík se po většinu filmu promenáduje pouze v riflové bundě (je třeba přilákat k obrazovkám co nejvíce divaček, žeáno), Bobovi ani moc nevadí, že mu jeho přítelkyně zahejbá (proč taky, když mu je strčena do postele patnáctiletá koza). Na druhé straně se na film moc hezky dívá, člověk může v klidu zapomenout na starosti všedního dne, a už dlouho jsem neviděl film, kde by se z jednoho vtipu dal utáhnout celý příběh (krávy vs. krávy).. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Koncert v televizi, který sleduje Doubravka (Daniela Kolářová) s rodiči, babičkou a prababičkou, je „Koncert pro dvoje housle, smyčcový orchestr a cemballo“ d moll, BWV 1043 (1. věta), skladatele J. S. Bacha. (Idée_fixe)
  • Režiséru Ivo Novákovi, který během filmování dotvářel pohodovou atmosféru, přezdívali Ubohobak. „Když to napíšete azbukou, tak to přesně takhle vypadá,“ vysvětloval Jaromír Hanzlík. (mimuzik)
  • Jako 8letý se ve filmu objevil i Michal Dlouhý jako mladší bráška kovboje (Jaromír Hanzlík) Láďa. Šlo tehdy o jeden z jeho prvních filmů vůbec. (SvaPepina)

Reklama

Reklama