Reklama

Reklama

Judas & Jesus

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Německo, 2009, 15 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný kraťas, který velmi netradičně zpracovává klasický biblický příběh o Ježíši a zrádci Jidášovi. (Mertax)

Recenze (25)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Invenčnosť sama. Trochu až nadmerne odvážne kolýbanie háklivej témy, navyše na okraji gýču - ale cielavedome. Sexisticky ladené stvárnenie však určite pobavý :D ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zarputilé ovce budou békat, o to nic, i na mě to už bylo chvilkama až zu viel (že by Jidáš byl tak špatný Žid, že by jedl pizzu se salámem a sýrem? trejfe? to je vážně přes čáru!), vyzdvižení významu Marie Magdalské koresponduje s mnohem slavnějším muzikálem o tomtéž, i když tady ještě víc než tam zdůrazňují její údajnou minulost prostitutky, o které v Bibli není ani půl slova, vážně, umíte-li, přečtěte si to. Ale zahoďte všichni svou umrněnost a prostě se jednou zasmějte, ono vás to nezabije, pokud ano, patříte mezi ty, kterých beztak není škoda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Provokatívny animovaný snímok so sexistickým podtónom vyobrazujúci boj Ježiša a Judáša o Máriu Magdalénu. Neodporúčam sledovať veriacim. Ostatní sa pobavia ;) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Přesné a výstižné, vtipné a provokující. Jako pastorační pomůcku Dominiku Dukovi bych to rozhodně nenabízela, ale Róberta Bezáka by to asi nepohoršilo, ba přímo pobavilo. ... :o) Jako každé provokativní dílko, to nabízí řadu nových pohledů, o což bychom byli ochuzeni při pokusu o věrný přepis Evangelia. Ocenila jsem základní myšlenku, že někdo se rodí do ctnostné ctěné rodiny, jiný coby pracovní úraz prostitutce, někdo je obklopený milující rodinou, jiný nechtěný parchant. Hodně zajímavých paralel. Tleskám! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Konečně, konečně vykreslení příběhu tak, jak to bylo! S/m ovčí hrátky, šťabajzna Máří (zavolej mi do klubu) a DRAK! Paráda! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tak smíchy jsem si sice neuciknul, jak slibovala Jezinka.Jezinka (díky za tip), ale zase mě poprvé v životě vzrušila animovaná baba... I když na ni hodil prudérní Ježíš ten modrej muslimskej hábit (sic!). Marná snaha. Přírodě se nedá poroučet! Tak teď nevím. Buďto mě na starý kolena popadly divný choutky, nebo je to tak čertovsky dobře nakreslený. A zábavný samozřejmě taky. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc si u toho pohonili katolíci, ale být tam ještě kapku více porna, tak ti ostatní určitě. Který uchyl tohle animoval? Ta růžová ovce byla šíleně sexy! Škoda, že se tam ten Ježíš trochu víc neodvázal, stejně ho podezírám, že největší orgie s Máří provozoval právě on. Od příběhu nečekejte mnoho, nejzapamatovatelnější jsou beztak ty kozy. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

ANI SE NEZKOUŠEJ NA TO DÍVAT - jen si přečti pár komentářů... neuvěřitelné, jak se boj rozvinul z roviny skrytě podlé do úplně otevřené bitvy! A proč to hodnotím? Pro uvědomění si. Není třeba ani pouštět - Stačí pár obrázků z dílka a člověku je do breku, jak opravdu odporný je nepřítel... Vlastně toto dílo je jeho poměrně věrný obraz. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Velmi netradičně? :D No trochu slabé slová, ale budiž. Úžasne vtipne a inteligentne podaný krátkometrážny snímok. No a to, že je animovaný neznamená, že neodráža kus životnej pravdy! Ďakujem za tip užívateľovi PetrPan. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak na chvíli budu dělat, že nejsem věřící a že mě to částečně neuráží. V tom případě musím přiznat, že mě to bavilo. Sice animace kapku kýčovitá aneb hlavu a kopyta na nohou jako ovce a jinak jako člověk a k tomu naprosto nahý člověk. No a občas ta erotika tu byla možná až moc vyhrocená alias proč by si Jídáš dělal dobře nad fotkou, kdy si Magdaléna mění tampón? Ale jinak většinově to bylo opravdu vtipné. Wanted for being good, místo 30 stříbrných ho zradil za 30 euro, ukřižování jako show v amfiteátru. A líbilo se mi, jak snímek ukázal problematiku "ovcí", která jako taková se mi na celém konceptu církve hnusí a tady můžete vidět i proč. Bezmyšlenkovitě dělají to, co se jim řekne, že by se mělo dělat. No ale ten úplný závěr, kdy z MM vylezlo nevímco a změnila se ve zrůdu, to už bylo moc. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=_RlNlWnrq5U ()

easaque 

všechny recenze uživatele

erotický přesah přepisu parodizující klasický biblický příběh mě dost překvapil a po dlouhé době musím souhlasit s těmi, kdo říkají, že už to bylo za únosnou hranu. Přestože animace byla hezká navozující atmosféru starých dobrých Looney Tunes, ale to nepřebije obsah. Některé pasáže byly však fajn a jejich nadsázka nebyla nepatřičná, ale vcelku to bylo všechno samoúčelné. Zkouknout to můžete třeba na youtube. Po dlouhém přemítání to je jen na jednu hvězdičku, přátelé. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas má samá plus: je úchylný, vtipný, netradiční a ještě k tomu má i dobrou animaci a hudbu. Pravověrného křesťana to nesjpíš přivede k infarktu, ale já jsem se bavila. ()

Reklama

Reklama