Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako rozenej optimista předpokládám, že čerstvě získaný poznatky o přežití v mexickým vězení nikdy nebudu potřebovat, ale člověk nikdy neví. Nicméně příběh přizpůsobivýho gaunera a jeho přítulnýho desetiletýho sádrovýho ježka je velmi zábavnej, i když příliš strachu o hlavního hrdinu nepřináší. On totiž náš Gringo je velkejý mazák a tak ani pistole u hlavy nebo játra mimo tělo nejsou důvodem k panice. Navíc oceňuju zásadní informace o tom, k čemu se hodí deštník v kanceláři stavitele lodí, kterak se proráží americko-mexická zeď či o přímý úměře mezi počtem uříznutejch prstů a počtem milionů, který nedobrovolně opustily náruč nervózního mafiána. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že Gibson je konečně zpět v roli, která mu sedí jako (no znáte to s tím hrncem) ulitá a po dlouhé době si zahrál špatně správného chlápka, který se vlivem několika událostí dostává na místo, které není určeno pro typy jako je on. Škoda jen, že jako Gibson není dobrý i režisér, který sice Gibsonovi v ničem nebrání ale zároveň mu v jeho comebacku příliš nepomáhá. Žádná akční jízda se nekoná ale průměrná zábava ano. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jedním uchem dovnitř, druhým uchem ven. Průměrný, televizním dojmem působící akčňák, v němž se v nepravidelných intervalech střídají cool momenty, rádoby cool momenty, chytré momenty, hloupé momenty, napínavé momenty a nudné momenty. Celkově to není špatný film a /pro oba dva/ zbylé Melovy fanoušky bude asi velmi příjemným pokoukáním, já se k němu ale určitě nevrátím. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní film, skoro bych Melovi odpustil všechny ty kryptofašistické kecy a mlácení žen ... Samotný Gibson je ve filmu takový jako v traileru - tzn. jako by utekl z muzea a myslel si, že i v šedesáti může stejně lišácky divočit jako třeba v Maverickovi, což jaksi moc už nejde ehm. Ale jinak opravdu slušný - atmosféra, špína mexickýho "gheta", střílečky ... Hmmm vůbec ne trapný devadesátiminutový návrat o dvacet let. Pro tentokrát s přimhouřeným očkem říkám ANO. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Není nad onu prázdninovou pohodu s tequillou v pářátech, cigárem v koutku úst, sombrérem zakloněným do očí a partičkou krvežiznivých mexických primitivů s rezavými pilníky místo kindžálů v zádech. To se to pak píše mamince do čumkarty. No, jedna radost. "Milá mami, v mexickým krimu to stojí za hovno. Aspoň, že to tu funguje jako v malém městě. Je tu jeden, co si dělá chutě na ledviny mýho nezletilýho kámoše. Ale jinak tu vaří dobře. Je tu dokonce malý bistro, ale to jsem zapálil. Ach jo. Na pokoji jsem sám. Včera jsem podělal jednoho spoluvězně. Právník je debil. Tak, mami, drž mi palce, ať se nezkazí počasí, pač ještě to by mi tak scházelo. Tvůj nepovedený, ale brzy bohatý, syn." ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Okrem lokácií v mexickom meste Veracruz sa filmovalo aj v kalifornskom San Diegu a texaskom Brownsville. (MikaelSVK)
  • Film Moje letné prázdniny sa v USA do kín nedostal, vyšiel priamo na DVD, avšak na Slovensku alebo v Českej republike sa premietal. (ludovit14)
  • Filmové El Pueblito vzniklo podle skutečné předlohy v podobě el Centro de Readaptacion Social de la Mesa, které vzniklo v roce 1956 v Tijuaně jako experiment, kde 2000 vězňům bylo dovoleno vzít se s sebou do vězení své ženy, děti, přítelkyně a celé své rodiny a integrovat je do prostor věznice, čímž vzniklo tzv. vězeňské ghetto. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno