Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nesmíte se v tom rejpat a jen si to užívat. A to se dá, protože je to dost originální film. Něco jako třetí řada Prison Breaku - The Movie. Navíc je to dost drsný a takový mučení ženský elektrošokama ve studiovém Holywoodu neuvidíte. Gibson je super, prostě má charisma a baví a hrajou tam pořád nějaký mexický vypalovačky. Robert Rodriguez z toho musí mít vyloženě radost. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Po začáteční honičce na americko-mexické hranici se Gringo (Mel Gibson) dostává i s ukradenými penězi přes hranice do Mexika, kde je zavřen bez řádného soudu do velmi zvláštního vězení a jeho peníze si užívají tři policisté. Gringo ví jak se o sebe postarat a při svých obhlídkách vězení se seznámí s desetiletým chlapcem, který má zvláštní postavení, protože je vhodným dárcem jater pro místního bosse. Gringovi jde po krku nejen Frank (Peter Stormare), kterému ukradl peníze, ale musí se vypořádat i s dalšími protivníky... Gibsonovi role sedne a byl jsem spokojen více než u snímku Na hraně temnoty (2010). Mel se také podílel na scénáři a byl producentem. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jedním uchem dovnitř, druhým uchem ven. Průměrný, televizním dojmem působící akčňák, v němž se v nepravidelných intervalech střídají cool momenty, rádoby cool momenty, chytré momenty, hloupé momenty, napínavé momenty a nudné momenty. Celkově to není špatný film a /pro oba dva/ zbylé Melovy fanoušky bude asi velmi příjemným pokoukáním, já se k němu ale určitě nevrátím. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější židobijec Mel Gibson je zpátky,v jasně nepřiznaném pokračování odplaty.Když pominu tu děsnou,celou stopáž znějící mexickou muziku a těžkopadný rozjezd,povedlo se Melovi něco,co nám starým fandům oldschool drňáků chybělo.....oldschoolový,hláškující charismaticky šibal,s nekonečnou cigaretou u huby a humorem sobě vlastním.Get the Gringo je poskládaná změť Melových starších kusů,která celou dobu hraje divnou notu,aby vás na konci rozbila skvělou pointou.Mel je zpátky a teď už jen chybí Zbraň 5 a Mel je doma.Gibsonovská pohodovka připomínající v záplavě letních velko sraček s efekty tu čím dál víc chybějící éru filmů,u kterých vás bavilo čisté herectví a solidní příběh.Nelituju těch pár stovek co mě to stálo v Cinestáru s doprovodem pár piv a jízdného,naopak se vsadím že ze zdejšího půl tisícové hodnocení sme s bratrem jedni z mála,kteří se na to těšili a neztáhli si to z uložto jako každá druhá zlodějská svině bez charakteru co vyplázla radší 3 stováky za podělané Avengers v dabingu.Díky Mele.80%. Bingo Gringo..... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je libo strávit letní dovolenou v mexickém pohraničním vězení El Pueblito? No tak vítejte, sice se tu zdržíme přibližně hodinu, než brány prohnilého vězeňského systému, připomínající velké trhoviště, definitivně opustíme a přesuneme se v ději mimo něj, ale i tak se divácký pobyt v dosud neokoukaném prostředí může změnit na myšlenku rychlého návratu do bezpečí útulného domova. Na to nedbal Mel Gibson, který vše kolem sebe lakonicky komentuje, a jehož postava překvapivě ve filmu nemá žádné jméno. Po loupeži velkého balíku peněz se svým komplicem v maskách klaunů ho sem šoupla místní zkorumpovaná policie, která mu lup zkonfiskovala. Pro všechny je jen mužem s hanlivým označením "gringo". Zde se setkává s celou řadou svérázných a zločineckých existencí v nebezpečné hře, do které se nechtěně dostal. Od malého chlapce, se kterým se skamarádí, až po místního bosse ovládajícího zdejší obchody a čekajícího na transplantaci jater, kdy je chlapec nejvhodnějším dárcem. A myšlenka na útěk a získání svého lupu zpět je neodbytná, zvláště když by se nemusel v takovém prostředí dožít příštího rána. Stárnoucí hezoun Mel Gibson, se stále mile rošťáckým výrazem ve tváři, je pro takové role jako dělaný. Vědom si toho se stal spoluautorem scénáře a film si vzal pod svá producentská křídla. Režii svěřil svému kamarádovi, který mu byl asistentem režie u jeho kontroverzního snímku Apocalypto. Nevím, jestli udělal úplně dobře, protože pokud se Gibson ztratí jen na okamžik z dohledu, film se nepříjemně propadne do ryze béčkového filmu pracujícím s áčkovými prostředky. Místy přeexponovaná kamera v polodokumentárním stylu také není zrovna nejlichotivější vizitkou. Jenže je tady množství scén pojatých, jak je u Gibsona zvykem, v naturalistickém stylu, scénář se dá označit za invenční, i když pracuje s několikrát viděním, umí to zdatně přepracovat. Hlavní postava je natolik sympatická, že se jí dá fandit, ačkoliv to není typický kladný hrdina. Ve výsledku je to film, od kterého zase tolik nelze očekávat, ale za jeho názvem rozhodně nelze hledat komedii pro celou rodinu, nýbrž thriller, který je natočený s nadhledem, invenčně, se spoustou chytrých, neotřelých fórků v neokoukaném prostředí. A kdysi megahvězdný bouřlivák Gibson si svoji roli náležitě užívá. Jasně, chtělo by to film vypilovat, ale já ho beru jaký je. Celkem mě bavil. Filmu by lépe slušel formát dvd než kino. 90% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Filmové El Pueblito vzniklo podle skutečné předlohy v podobě el Centro de Readaptacion Social de la Mesa, které vzniklo v roce 1956 v Tijuaně jako experiment, kde 2000 vězňům bylo dovoleno vzít se s sebou do vězení své ženy, děti, přítelkyně a celé své rodiny a integrovat je do prostor věznice, čímž vzniklo tzv. vězeňské ghetto. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)
  • Film Moje letné prázdniny sa v USA do kín nedostal, vyšiel priamo na DVD, avšak na Slovensku alebo v Českej republike sa premietal. (ludovit14)
  • V úvodu filmu je vidět častý nešvar z natáčení automobilových honiček. Při leteckém záběru na auta blížící se k hraničnímu plotu jsou v trávě zřetelné stopy kol od předchozích pokusů o natočení této scény. (Babinicz)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama