Reklama

Reklama

French Roast

Animovaný / Krátkometrážní
Francie, 2008, 8 min

Malá kavárna s diskrétní obsluhou. Gentleman z vyšších vrstev, z jehož vystupování jsou peníze přímo cítit. Bezdomovec naopak z těch, budeme-li vstřícní, vrstev nižších. A babička. Malá, neškodná, roztomiloučká babička. Jejich role ve společnosti jsou jasné, že? Ale kdepak. (Arbiter)

Recenze (54)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce (a rovněž do detailu) promyšlený krátký animák se skvělou výtvarnou stránkou a perfektně padnoucí hudbou. Třeskutá pointa a úplně závěrečné ponaučení dokreslují idiocii americké "Akademie filmového umění a věd", která proti tomuto skvělému kousku upřednostnila formálně sice zajímavou, ale obsahově nulovou Logoramu. 90% s dovětkem "jako od Pixaru". ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Takové nedotažené. Jedna scéna se opakuje několikrát a to s maskou zločince pak vlastně vede do ztracena. Leč hezká pointa. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nebyl to tak úplně špatný kraťas... ale buď měl být kratší nebo se toho v něm mělo udát mnohem víc. Dobrý nápad, krásná hudba, suprový houmlesák. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s jemným humorem a morálním ponaučením. Proč tu vždycky jakýsi zdeny99 vybleje celý obsah? Ech, naštěstí obsahy, jsa poučen, nečtu... ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Síce to nebolo nič úžasné, určite som videla aj lepšie kraťasy, ale ten bezdomovec fajnovo vyzeral a navyše koniec bol pekný a nečakaný, už len to je pre mňa na 5*. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný Francouzský kraťas :-), ale po zhlédnutí už slušné řádky krátkometrážních snímků mám nároky vyšší a tudíž to na 5 hvězdiček tentokrát nebude. 80% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět - pít kafe k nezaplacení. Opravdu bizarní postavičky, hlavně ten šerif a bezdomovec. Ani nebylo potřeba slov a já se pobavil. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Škoda, že při tvoření neřekl nikdo scénáristovi větu podobného typu: "Ok, není to špatný, ale pár věcí tam nedává smysl, jako třeba ta ženská. Proč je na tom hajzlu TAK DLOUHO?! To přece musíš nějak vysvětlit, jinak to smrdí čirou samoúčelností!". No, nestalo se. ()

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama