Reklama

Reklama

Bezva chlap

  • Norsko En ganske snill mann (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ulrik (Stellan Skarsgård) je sympaťák. Asi byste do něj neřekli, že se právě vrátil z basy. Moc toho nenamluví, netrápí ho žádné zvláštní touhy a nic moc od okolí nevyžaduje. Chce jen v rámci možností vést spořádaný rodinný život. Není to ale jednoduché, když jeho bývalá manželka (Kjersti Holmen) je svolná maximálně k jedné “rychlovce”, jeho už dospělý syn (Jan Gunnar Røise) ho skoro nezná a navíc čeká dítě s ženou (Julia Bache-Wiig), která si myslí, že je dávno mrtvý. Jediní, kdo Ulrika bez debat vítají, jsou jeho staří přátelé, gangsteři lokálního charakteru. Seženou mu první bydlení, práci i holku. Ulrik tak začíná nový život opravdu od nuly. Bydlí ve sklepě a kalhotky jeho první holky by nevzrušily ani chlapa, co dostal doživotí. Ulrik navíc řeší ještě jedno dilema: vyrovnání starých účtů. Měl by sprovodit ze světa člověka, který ho dostal do kriminálu. Nebude ale svět nakonec lepším bez jeho gangsterských kámošů? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bezva chlap dopadl jako mix žánrů určitě výrazně lépe než Boj sněžného pluhu s mafií už proto, že Stellan Skarsgard tady funguje jako představitel hlavní postavy mnohem přesvědčivěji, i když záměrně potlačuje svůj herecký rejstřík - představuje prostě burana, který od života moc nechce a jen tak přežívá. Zápletka není bůhvíjak přitažlivá, v podstatě jako kriminálka snímek nefunguje, ale jako svérázná komedie o stárnoucím chlápkovi bez životní perspektivy je to fajn. Fascinující jsou sexuální scény, které jsou zbavené jakékoli romantiky a přitažlivosti. Je to prostě mechanická činnost prováděná jakoby mimochodem. Tohle předvádět pubescentům, tak na dlouhou dobu ztratí jakýkoli zájem o sexuální experimenty. Celkový dojem: 70 %. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo hodně mimo mě. Stellan Skarsgård je sice fajn, ale pokud by to nebyl film norský, hodně bych se divil, kdyby dosáhl takhle vysokého hodnocení. Ve scénáři se střídají jenom dvě věci: zírání a sex s plnou hubou jídla, a na to je naroubovaný závěr, který ani nemá moc opodstatnění. Párkrát jsem se zasmál, ale celkově to dvakrát vtipné není, jen hodně bizarní. Kvůli táhlým záběrům, v nichž se lautr nic neděje, se navíc zdá, že je Bezva chlap mnohem delší. A to fakt není moc super. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Já už se z těch Dánů poseru. Pardon, tohle jsou Norové. Na tom asi nesejde. Jako kdyby to byl jen jeden trh. Stejná mentalita. A stejní blázni. Zde je na výběr sledovat takové melodrama a melokomedii, která občas pobaví velice až nezdravím způsobem, někdy spíše mrazí. Nevybavuji si takto depresivní komedie, ze které mnohdy člověk měl spíše strach a úzkost než aby se opravdu zasmál. To byl asi můj největší problém u tohoto filmu. Dosti smutný film, který občas inklinuje k nějakému humoru, který ne vždy pobaví. Ale i tak bylo zajímavé sledovat zvrat postavy, který se dokáže nějak zase vrátit do normálu. Těsná a temná zábava. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu začít jinak než sexem, protože titulní hrdina tady byl sváděn téměř vždy v době kdy se věnoval jídlu a ono když jdeš šukat a má ještě plnou hubu nějakýho žrádla, který dojídáš během soulože, to fakt působí hodně seversky, no mám se pořád ještě co učit. V neděli budu mít kachnu.. . Na druhou stranu kdyby si ta domovnice přede mnou sundala kalhotky, jestli se to tak dá vůbec nezvat a roztáhla nohy, nejspíš by se mě z tohohle procesu nepostavil ještě tak deset let. Žánrově se film absolutně nedá zařadit, já osobně jsem z toho cejtil poměrně smutný příběh osamělýho v jádru dobrýho chlapa, kterej byl promixovanej totáním vtipnem. ve filmu absentuje nějaký silný hudební prvek, takže celý příběh působí celkem realisticky a možná i proto ta prapodivná žánrová kombinace funguje na výbornou. Stellan zahrál Ulrika luxusně. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si tenhle film pořídila kvůli Akselovi, který se dostal do mého zorného oka po filmu Špatně rozdané karty, kde mě nadchnul svým výkonem i svým režijním debutem. Tady se sice jen mihnul, ale vynahradila jsem si to se skvělým Stellanem. Nemohu říct, že bych byla zpočátku dvakrát nadšená, téměř do poloviny filmu jsem koketovala s trojkou, ale ani nevím jak a byla jsem vtažena do děje a držela jsem tomu "bezva chlapovi" všechny palce, aby to zvládnul a nic neprošvihnul. Ona to až taková komedie nebyla, ale párkrát jsem se musela zasmát, to nešlo jinak. Sjezd automechaniků a nebo jeho taneční kreace na parketu s následnou akcí ve svém podnájmu a čistícími prostředky, které voní jako rybí kotlety, tak to byly momenty, kde jsem vyprskla smíchy. Jinak Ulrik na mě v tomto severském příběhu dýchnul takovou sympaticky smutnou člověčinou a díky za to právě Stellanovi Skargardovi, takže neváhám a zvyšuji na zaslouženou čtyřku. A poslední půlminuta nemá chybu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku, no najmä v hlavnom meste Oslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama