Reklama

Reklama

Megapiraňa

(TV film)
  • USA Mega Piranha
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Původně měly geneticky modifikované, rychle rostoucí a množící se piraně sloužit jako potrava hladovějícím. Jednoho dne se ale těmto nebezpečným predátorům podaří dostat na svobodu a z venezuelských laboratoří si postupně prožírají cestu k Floridě. Zastavit je mohou pouze bioložka Sarah Monroeová (Tiffany) a agent Jason Fitch (Paul Logan).
MEGAPIRAŇA je další ze série mockbusterů produkovaných společností Asylum. Podobně jako MEGA ŽRALOK VS. OBŘÍ CHOBOTNICE překypuje i tento film počítačovými efekty, přerostlými krvelačnými zrůdami, stylovými úmrtími a akrobatickými výkony titulních predátorů. Milovníci intelektuálně nenáročných akčních filmů věnovaných genetickým experimentům, které se vymkly kontrole, si přijdou na své. (L_O_U_S)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně zcestné a navíc tím zpravným způsobem, ale z nějakého záhadného důvodu jsem neměl příjemně euforické stavy jako u podobných filmů běžně mívám. Každopádně film obsahuje nemalou řádku absurdních momentů - vlastně celá zápletka je ještě o kus víc nesmyslná než obvykle - takže si člověk přijde na své. Pro roli vědkyně teda mohli vybrat hezčí ženskou, zválšť k takovýmu namusklenýmu nadsamci. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Letošní rok je ve znamení hororů s pirany. Tento horor z televizní produkce Asylum nedosahuje ani v nejmenším preciznosti Ajova spektáklu Piranha 3D, a těžko obstojí i s průměrnými horory, protože podle speciálních efektů neuvěříte, že je z roku 2010. Je však na něm sympatické, jak se po celou dobu tváří sebevědomě, a jak je mu úplně jedno, že má předpotopní triky, odbytou realizaci a zcela absurdní scénář. Bere se smrtelně vážně a divákovi tak jasně dává najevo tvrzení "ber nebo nechej tak". A slovnímu spojení "stupidní horor" dává úplně jiný až obří význam. Stejně jako jsou obří, geneticky modifikované a stále rostoucí pirany, jejichž obří růst je výsledkem neúspěšného pokusu, po kterém se nepřijemně přemnožili v řece Orinoco. Jejich ostré zuby záhy pocítí dva vyznamní politici a do incidentu se vloží americká armáda, která na místo vyšle svého analytika Paula Logana, aby zjistil, co se vlastně stalo. A v tomto hororu se toho stane dost. Pirany odolají všem pokusům na jejich zničení, včetně atomové nálože, a ani slaná mořská voda jim neublíží. Film střídá dobré okamžiky se špatnými až do finále, které vidím, jako poměrně velkolepé na televizní poměry, ale aby film vypadal precizně, by musel disponovat bombastickým rozpočtem. Nedá se nic dělat. Ačkoliv se ve filmu pořád něco děje a má dynamické tempo, z podprůměrných kalných vod se vyplavit do křištálově průzračných vod, nedokáže. 40% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jakožto můj první zhlédnutý zážitek renomované společnosti Asylum, která zavedla do současného žánru nový pojem, "Mega Monster Horror", má Megapiraňa můj obdiv. Jedná se o zcela převratné dílo. Vymykající se snad všemu, co jste vůbec kdy viděli. Něco podobného ještě nikdy nebylo natočeno:) Asylum svou tvorbou otevírá zcela nové brány a netušené možnosti. Jejich styl a náměty dokáží překonávat hranice lidského chápání a logiky:D Buď z toho zešílíte, nebo budete uneseni a s nesmyslným údivem a obdivem budete mezi záchvaty smíchu této šílenosti holdovat. Paul Logan coby agent Jason Fitch, je se svým drsným, kamenným výrazem a obdivuhodnými schopnostmi zcela jistě novým akčním hrdinou:D Scéna, kdy na pláži odkopává přilétávající žravé, digitální potvory, je naprosto epochální a já musím konstatovat, že takové scény píší filmovou historii:) A samotný film bych nazvala, již teď, zcela kultovním. Je jako dokonalý, moderní prototyp nového druhu těchto výtvorů. Přemíra vskutku unikátních triků, zábavných postav, excelentních momentů (piraně zahryzávající se do baráků, či vzdušný útok na vrtulník) a odzbrojujících dialogů, které s českým dabingem získávají totálně humorný rozměr (kupříkladu scéna, kdy Logan hovoří s Barrym Williamsem o další možné variantě likvidace, ve mě vždy spolehlivě vyvolává nekontrolovatelný výbuch smíchu). Oceňuji dynamickou hudbu a zběsilý střih, který má dodat na důležitosti a dojmu rychlého tempa děje. Taktéž by mě velmi zajímalo, kdo se podílí na tvorbě velmi vydařených a neocenitelných plakátů pro Asylovské MEGA projekty. GO ASYLUM! Dodatek ke druhému zhlédnutí: Usadila jsem se pohodlně do křesla, natěšena na to, že konečně Mega Piranhu uvidím na televizní obrazovce v rámci vysílání Universal Channelu. Vzápětí jsem se však málem zakuckala, když jsem zjistila, co s ní provedli. Jedná se, nejspíš pro všechny ostatní, o nepodstatný detail, ale mě to zcela šokovalo. Oni mi ju předabovali!:) Prvně jsem ji viděla na PC, kde hlavní roli Jasona Fitche mluvil Tomáš Juřička a vůbec celé dabingové obsazení, naléhavost dialogů či intonace, se postaraly o nezapomenutelné hlášky, o něž je nová verze Universalu v jisté míře ochuzena. Pro mě je Megapiraňa neopakovatelná, a Paul Logan, Tiffany a Barry Williams zcela nenahraditelní. The Best of Asylum! MEGA Zajímavost: Věděli jste, že když máte vybitou baterku u mobilu, stačí ji vložit do úst? Kyselina ze slin dodá 10%:) Dopručuji geniální trailer, hodný typického "MUST SEE!" "It wasn't an explosion, it wasn't terrorists, it was giant piranha. Yes sir, giant piranha", "Serrasalmus are... BIGGER!!!":D "Vzorek má polovinu nových orgánů. Má dvě srdce, třikrát silnější kůži, je to hermafrodit, schopný se množit sám", "Než doplavou k ústí řeky, budou velikosti koně, osm hodin potom budou jako hroch, za další čtyři hodiny jako slon, pak velryba", "Právě jsme viděli masivní útok piraní, byl zničen celý přístav", "Právě přežily jaderný útok jakoby nic a plavou DÁL!" :D :D ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Takže já se nehorázně bavil. Nejvíc mě dostaly piraně skákající do budov přičemž jedna z nich to nevypočítala a naskočila na stožár a napichla se tam fakt mazec. I Ta reportérka sežraná v přéímém přenosu byla parádní. P.s. ohledně toho konce pro ty co to nepochopily tak Piraňha 3 D taky končila nijak a to samé má i Megapiraňha pokud budou další díly tak se těším:-). ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Za opovážlivost natočit tendle hnus s tak odpornyma ... no vlastně to ani nejsou triky. Jedinou hvězdu dávám za to, že lidi maj tu kuráž todle natočit, protože to je tak odporný "film", že to ani není možný. Jak někdo může natočit, jak scénáristicky, tak režijně a vlastně jakkoliv jinak protože todle je hřích tohle udělat. Brutální film, který je k zasmání nejvíce ideální. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Zpěvačka a herečka Tiffany, která se ve filmu objevila v roli Sarah Monroe, nazpívala také píseň „Frozen Skies“, která hraje při závěrečných titulcích. (slipknotfan)
  • Ve scéně, kdy Jason Fitch (Paul Logan) opouští vojenskou základnu a vydává se na průzkum, má v jedné scéně nášivku na tričku vpravo, následně pak celý film jí má však nalevo. (dandislav1991)

Reklama

Reklama