Reklama

Reklama

Manželé Ostroffovi a Wallingovi jsou nejlepší přátelé a sousedé z ulice Orange Drive na předměstí New Jersey. Jejich pohodový život se ale obrátí vzhůru nohama ve chvíli, když se po pěti letech vrací na Den díkůvzdání domů marnotratná dcera Nina Ostroff poté, co se rozešla se svým snoubencem Ethanem. Obě rodiny by byly štěstím bez sebe, kdyby se Nina dala dohromady s úspěšným synem, Tobym Wallingem. Jenže Nina se zakouká do jeho otce a nejlepšího kamaráda rodičů, Davida. Když už není možné dále tajit jejich vzájemné jiskření, propukne samozřejmě pozdvižení. Nejhůře tuto situaci nese Vanessa Walling, Ninina nejlepší kamarádka z dětství. Následky aféry se postupně podepíšou na všech členech obou rodin, ovšem nečekaně legračním způsobem. Všichni jsou nakonec nuceni přehodnotit, co pro ně znamená být šťastný a jak někdy to, co vypadá jako katastrofa, se může ukázat jako něco, co potřebujeme ze všeho nejvíc. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

lillien 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na zajímavou drámu o nepřijatelné nevěře (sahat na manželky nej kamarádů je e!e a na jejich dcery ještě větší). Tohle mi ovšem vůbec nesedlo. House coby uvadajícího strejda čeká bez většího vzrušení na impotenci a náhle polapen pachem mladé kundy ještě v posledním záchvěvu tuhnutí vstává z rakve a bije přes mříže. V téhle roli mu tedy sedl hlavně ten přívlastek uvadající. Jinak na mě působil neuvěřitelně sešle, bez charismatu a jiskry. V roli cynického zmrda se ten jeho škleb skvěle hodí, zde se celý film tvářil jak po špatně nadávkovaném prokainu, ale bohužel to postrádalo ten nutný sexappeal, abychom věřili, že se to mladé, sobecké, nevyzrálé mimino do něj opravdu zamilovalo. Celá ta romance působila vyumělkovaně. Na nervy mi lezly jak afektované manželky, tak Housova ufńukaná dcera, kterou vyhrabali někde v léčebně bulimiček. Jestli jsem měla soucitně poplakávat nad tím, že dospělý fakan odmítající konečně vypadnout z domu prožívá úděsné trauma nad záletem fotra manželce, které už stejně leze dokonale na nervy a prakticky už by o něj ani kolo neopřela, tak to sem asi bezcitná svině, ale nad tím má nárok bulet osmileté děcko, ne dospělá ženská. Zbytek je předvídatelný jak Husákův novoroční projev a taková ta ťuťu americká rodinná komediálnost mě moc nebere, takže pro mě jako dráma zklamání a jako komedie slabé. Doporučit lze především hodně nenáročným romantikům, děckám a pipkám. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nezávislá vztahovka trochu jinak, a přece tak příjemně obyčejná. A bez kontroverzí, přestože téma k tomu může svádět. Ono vůbec se film umně vyhýbá samotnému vztahu muže a sousedovic dcery. Prostě najednou se líbají, následuje krátká pasáž o svědomí, záhy to praskne a The Oranges se může naplno věnovat tomu, oč mu jde především - o důsledky pro nejbližší okolí ústředního páru, které se jen těžce se situací vyrovnává. A právě jako vztahový rozbor film funguje poměrně dobře, jen se občas bojí ponořit více do hloubky. Spoustu otázek, dilemat, vyhrocených situací, ale i úsměvů a pohlazení však ve mně vyvolat dokázal. Dvojice Hugh Laurie - Leighton Meester je velmi dobře obsazena a mé obavy dakázala rychle smazat natolik, že jsem jim to štěstí ve tvářích začal přát a fandil jsem jim. Dobrý casting se však týká všech rolí. 70% ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Velká nuda. Připadalo mi to nekonečné a to film nemá ani 90 minut. Hugh Laurie je dobrý, Leighton Meester je pěkná a Adam Brody je sympaťák. Herecky to bylo naprosto v pořádku. Bohužel postavy byly všechny napsány tak, že ani jedné nemůžete fandit a příběh tím pádem začíná být o ničem. Velice zbytečný film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Manželka každého padesátníka by měla přimhouřit očičko, když jeho staré, vrásčité a nepříliš voňavé přirození zatouží po pobytu v čemsi mladém, pevném a vyvoněném. Dokonce by měla pocítit hrdost, že o tu její nulu je takový zájem, ale nežijeme v ideálním světě. Já samozřejmě Davidovi rozumím, že podlehl svodům mladého masíčka, ale zničit si tím vztah s nejlepším kamarádem je prostě debilita. David navíc zapomněl na holzmannovskou logiku, tedy, že bude mít v šedesáti na krku třicetiletou bábu a vrhnul se do dobrodružství, při kterém by i remíza byla velkým vítězstvím. Na mne to tedy bylo moc ze života a nepříliš zábavné, ale jisté nemravné poučení do druhé poloviny života jsem v tom našel. ()

Asmodin odpad!

všechny recenze uživatele

Tak bez tohohle filmu bych mohla klidně žít. Byla to strašná nuda, ztráta času a vůbec nevím, proč jsem od toho očekávala něco víc jen protože tam hráli Hugh Laurie a Oliver Platt. Hlavní postavou je rozmazlená holka, která ve své sobeckosti zničí 2 rodiny než se konečně rozhodne nějak si zařídit život. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, keď si pripijú David (Hugh Laurie) a Terry (Oliver Platt) s malými fľašami ruskej vodky, David zatvorí svoju fľašu, no v nasledujúcom zábere drží uzáver v ruke a zatvára fľašu znova. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2011 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama