Reklama

Reklama

Dilema

  • Česko Manžel, nebo milenec? (více)
Trailer 2

Ronny Valentine a Nick Brannen jsou od studií nejlepší kamarádi. Teď spolu mají malou firmu zabývající se vývojem nových automobilových technologií a designu. S Ronnyho přítelkyní Beth a Nickovou manželkou Genevou po boku jsou ti dva neporazitelný tým. Na posledním autosalónu se Ronnymu podaří malou lstí domluvit schůzku se zástupci firmy Chrysler. Pokud by jednání dopadlo dobře, měli by oba o budoucnost postaráno. Jenže pak se Ronnyho svět obrátí vzhůru nohama, když nechtěně spatří Genevu v náruči jiného muže. Ronny se před tím, než tuhle nepříjemnou zprávu sdělí Nickovi, rozhodne zjistit víc. Coby amatérský detektiv promění svůj život v komický chaos. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (199)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Zápletka, která se může kdykoliv v reálu přihodit- to oceňuju. Ovšem následné ubírání se děje krkolomnou nebo nepravděpodobnou cestou, to mi vadilo. Navíc to ani nebylo za účelem humoru, protože ten by se mohl odehrávat téměř bez problémů i tak. Ale tak dobře, dejme tomu, že jsem ochoten akceptovat to dilema. I když jen z vlastních zištných důvodů (motor), protože nebýt toho, tak vůbec nechápu, proč to nejlepšímu příteli neříct. Alespoň já, stát se to mně, bych to očekával. 60 % Oblíbená část- historka o dětech s balonem ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vlastně to mohl být celkem dobrý film na dost smutné téma. Drama, které by s divákem pohnulo. Ale když se do toho vloží Vince se svými předlouhými, zbytečnými a trapnými dialogy, chce se mi zvracet. Kdyby tam ve vší vážnosti zachovali jen tu dramatickou linku a ubrali vyplňující kecy, asi bych dal i lepší hodnocení. Otázka však je, co by z toho filmu zbylo. Musím však uznat, že světlé momenty tam skutečně byly. 45% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ať je to všechno jak chce, Dilema má jeden obrovský problém. Tvůrci se totiž po celou dobu nedokázali rozhodnout, zda-li Dilema představí jako zábavnou, odlehčenou komedii s vážnějším motivem, nebo spíš jako drama s lehkou nadsázkou. Ono by to po pravdě řečeno bylo pro mě osobně ve finále vlastně úplně jedno, neboť funkčnosti tohoto žánrového mixu stejně jednoduše nevěřím, o čemž jsem se zde jen utvrdil, nicméně tady se to projevilo o to výrazněji, že jsem skutečně po celý film nedokázal vůbec odhalit, k čemu to tvůrci směřovali víc, čímž to pak u mě samozřejmě ztratilo na jakékoliv důvěryhodnosti a větší přitažlivosti. Ve výsledku to tedy znamená, že jako drama není Dilema působivé z důvodu malé naléhavosti, absence uvěřitelných emocí a nevěrohodného chování postav a naopak, jako komedie nefunguje prostě proto, že ona odlehčenost přítomného, vážného tématu není ani vtipná a většinou ani moc vhodná. Celé to tak balancuje na hraně křečovitosti a apatičnosti, což není zrovna dvakrát výhra. Škoda. Samotný námět totiž přitom není vůbec chladný a myslím, že pro většinu diváků by mohl být i zajímavý a svým způsobem přitažlivý, jen si zkrátka myslím, že by to dopadlo daleko lépe, kdyby se celá zápletka vydala prostě jen jedním, přímým směrem. Buď jako bláznivá, zamotaná komedie, nebo klasické, vztahové drama. Jak jedno, tak druhé by ale bylo prostě určitě lepší. Takto to bohužel působí jen jako leklý kapr bez páteře. Ale abych jen nekritizoval, herci tu jsou hodně fajn a příjemní, příšernou Winonu Ryder tím samozřejmě nemyslím, a musím pak vyzdvihnout i vyhnutí se kýčovitým a na city násilně působícím scénám, což dodalo celému filmu přeci jen poměrně lidský a uvěřitelný rozměr. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Nečekaně nevyvážená podívaná zkušeného Rona Howarda jen tak tak balancuje mezi šílenou komedií, "bromancí" a příležitostně hořkosladkým dramatem o dávno dospělých. Slušné herecké obsazení dělá co může. Máloco ale vyjde tak jako běsnění Channinga Tatuma. Jakoby skutečné dilema bylo, o čem vlastně Dilema je. 5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná komedie s morálním poselstvím o tom, že přátelé a partneři by si měli říkat všechno vč. nepříjemných věcí a to nejlépe před nastoupenou jednotkou. Zkrátka klasická citová vydíračka. Vtipu pomálu a většina rádoby humorných scének mi přišla až příliš násilná na to, abych se jim smál. Neupírám Vaughnovi a Jamesovi komediální talent, ale tady jim to prostě nevyšlo. Procenta nahoru dávám za Jennifer Connelly a Winonu Ryder, pro něž mám slabost, a za rvačku mezi Tatumem a Vaughnem. Jinak nic moc. 30% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Na spoločnej večeri ponúkol producent Brian Grazer réžiu filmu Ronovi Howardovi už v období, keď natáčal Anjelov a démonov (2009). (ash99)
  • Ronny (Vince Vaughn) sa vozí na Dodge Challenger R/T 426 Hemi z roku 1970. (Laslo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno