Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claire (Renée Willner) a Paul (Danny Alder) přijíždějí na rodinnou farmu, aby navšívili těžce nemocnou babičku. Babička (Dawn Klingberg), které zbývá už jen pár hodin života, Claire prozradí rodinné tajemství. Pro každého z jejich rodiny si před smrtí přijde duch Banshee, duchovi se ale nesmí nic stát jinak všechny postihne trest smrti. Claire ji samozřejmě nevěří a je přesvědčena že za to může stáří a pokročilá nemoc. Uprostřed noci, během strašlivé bouře najednou všechny vzbudí příšerné kvílení, to si jde Banshee pro svou obět´. Claire to tak nenechá a zasáhne. A tím všechny odsoudí k smrti. (topr harley)

(více)

Recenze (29)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mladá nesympatická kráva Claire podělá všechno, co se dá, a tak uvrhne svou rodinu i blízké do nebezpečí. Čeká je nejen krutá smrt, ale navíc k tomu prokletí. Otřesné triky, vede digitální mlha s pixelovými kostlivci, a TV look. Les by byl fajn, dům naopak vypadá příliš uměle. Postavy si vaše srdce nezískají, ale nechť. Vadilo mi celkové zpracování - v 80.letech by z toho mohl být pěkný horror, ale tahle laciná počítačovka za moc nestojí. Postavy jsou celkově mimo, vede Claire, která ani neví, že auto má stěrače....Banshee by si zasloužila lepší film (netušil jsem, že kromě rodné Anglie straší i v Austrálii). Nejlepší tak je song ,,Bones Of A Rabbit" od Young Heretics, což je na horror opravdu málo. p.s.pokud se chytíte do želez, budete po vyprošťování těžko běhat jako srnka...Claire však ano a s nákladem v náručí... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ach Jo.. Připominálo mi to Hru Evil Dead, kterou jsem hrál před 6 lety na PS1...O tom, že to je Sračka není pochyb.. Spíš je to takový úlet,který seděl Mým friendům, jak vidím :D ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kostra je jasná , ak to v takýchto prípadoch býva zvykom. Vnúča so svojím priateľom príde pozrieť babinu na totálnu samotu do totálne podivného domečka , totálne obaleného hmlou . Babina Ju pohostí nekonečným mumlaním o mŕtvych dušiach ktoré sa Ju so svojím " vedúcim " snažia dostať do "autu ". Claire rýchlo pochopí , že to až také kecy nebudú. Žiaden Bbuster - naopak , za mini / money slušivá , no hlavne atmosferická záležitosť , do ktorej som investovala ten 3tí bodík. CGI sa nevyhýbam ak snímku pomôže , čo je vlastne aj tento prípad. Triky slušivé , v hlavnej úlohe fog & spookies ,no ten predimenzovaný záver myslím si , že uškodil. Neurazilo Ma to však - a to je podstatné. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek a atmosféra na něm. První třicetiminutovka hororová špička, která se po třiceti minutách zvrtla na bez efektní paskvil století. Efekty jak v hororech před desítky roky a navíc kostry nebyly dost dobrá volba na vystrašení diváka. Naopak skvělá volba byla uřvaná dívka, která při její první scéně nahnala strach.. 4/10 = 41% ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to těšil.A je to takovej sranec.Irské mýty o Banshee znám.Banshee též známá jako VÍLA SMRTI přichází se svým hrozivým řevem jako předzvěst smrti.Prostě dobrý scénář na skvělý horor.Místo toho nás čekají neskutečné toporní herci a ještě horší počítačové efekty.Jestli vila Banshee existuje tak doufám,že si se svým hrozivým řevem přijde pro Bretta Ansteyho a odtáhne si ho do pekla,protože za tenhle filmový počin si ani nic jiného nezaslouží. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo dopadnout o hodně lépe kdyby tvůrci nesázely na hodně špatné efekty. Atmosféra byla výborná a mlha fakt dobře houstla ale tvůrci později použily efekty y bylo po prdely, to samé platí o zombíkách a lekačkách, některé ušly a některé byly vyměněny za efekty, což dost naštve. Kdyby nebyly použity šel bych s hodnocením daleko víc. Co mi ještě nešlo přes pusu byly ty létající kostlivci a zombáci, scény kdy tam létaly mi přišly silně nevěrohodné a dost směšné a celý film to zbytečně podrazilo. Velká škoda protože režisér měl dobrý nápad a uměl si poradit. ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Po úvodních 20 minutách vypínám a tvrdím: NEJTRAPNĚJŠÍ HOROR VŠECH DOB....následně přeskakuju na závěr, kde víc jak 5 minut nesnesu. Opravdu to nejde - slyším jen jekot, vidím jen počítačovou mlhu, hnusný les a lítající zombíky. ODPAD jak vyšitej! ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Po bombastické půlhodině, vylítne z díry kostlivec a úžasný potenciál se smrskne do naprosté impotence. Navíc to mají ti mrtví všechno popletený - když se přijde na návštěvu, odkládají se boty a né střeva s brouky. Také si neuvědomili, že kostry nelítají, pač nemají křídla a s kosou už vůbec ne, i v Austrálii mají v roce 2009 sekačky. A do těch všech bláznovin tam v husté mlze poletuje řvoucí Phobie ( omlouvám se tím, zde jmenované uživatelce ), jejíž pozitivum je v tom, že ovládá cizí jazyky - umí je skvěle vytrhnout....3* za tu první pětihvězdičkovou půlhodinu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Furt tam někdo vřískal, vzduchem poletovaly mátohy a kostlivci, a když zhebli až na hlavní hrdinku a babu všici, byl konec. Mlha všude jak z compu. Ale nějak neděsila. Holky pěkný. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Damned by Dawn si zaslúžia pochvalu za z žánrového hľadiska ortodoxný prístup a snahu o drsné poňatie. Hororové aspekty tejto austrálskej snímky sú naozaj silné a pôsobivé, na plyn sa šliape v podstate už od úvodných minút až do konca a štýlovo mi to trochu pripomínalo málo známy indonézsky horor Comatose, ktorý napriek nízkemu rozpočtu tiež všetko vsadil na nekompromisnú hororovú kartu. Zabijakom Damned by Dawn sú však lacne pôsobiace CGI efekty, najviac bijúce do očí v scénach s lietajúcimi kostlivcami. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebyli některé věci přehnané a některé zase vylepšené tak jsou některé scény dělo a horor jak víno by se zrobil ale to chcem asi moc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo bejt tak dobrý. Jenže......... . První půlhodinka byla takřka dokonalá. Krátký úvod na místo činu, rychlé představení všech zúčastněných a navíc babka, která byla děsivá i když ještě nebyla mrtvá. Sice se snažila schovat za fasádu hodný umírající stařenky, ale já jí hned prokouknul. No a pak přišel nástup odnašečky duší, což pro mě byla jedna z nejlepších scén, co se týče duchařin, vůbec. Ale co se potom stalo, to jsem nepochopil. Místo, aby provinilce za neuvážený čin trestala armáda přízraků, začaly vzduchem poletovat digitální kostry. Zcela tak degradovaly výbornou atmosféru a napětí, které přišlo vniveč, protože víte, co za bubáka na vás vykoukne. Když se zjevila ona banshee, tak to bylo fajn, ale bohužel vznášející se skelety dostaly toho prostoru o něco víc. Nicméně jméno Brett Anstey budu po očku sledovat, protože tenhle chlapík talent bezesporu má a jestli je tohle jeho prvotina, tak kloubouk dolů. Ale pořád zůstává ta pachuť promarněné příležitosti. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po väčšinu minutáže som si pochutnával. Strašidelné a pochmúrne prostredie, atmosférické scény, zvuková stránka, pomerne zimomriavková Banshee. Čo zráža hodnotenie dole, sú jej digitálny kámoši, nedostatočné herecké výkony a niektoré debilne vyznievajúce scény. V rámci svojej kategórie, ale rozhodne slušný priemer. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Presne tu je návod ako dojebať horor.Začiatok keď prišiel na scénu duch Banshee dovtedy to bolo pozerateľné.Ale vo filme si ani nepamatám,kde by tak rýchlo bol zranení duch ako tu a ešte takým sposobom.A od tejto chvíle to bola parádna sprostosť.Tá hmla bola všetko ale nie efektná,to bolo vidiet že je umelo vytvorená a vobec mi nenaháňala strach.A ty lietajúci kostlivci boli strašne komický a po vizualnej stránke boli neskutočné trápny.Tak to zhrniem-efekty boli na úrovni telenoviel,s príbehom sa tiež moc nepohrali a herci toho herectva tiež moc neukázali. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra, hudba, herci a skoro všechno. Jediná, ale dost krutá výtka je k trikům. To jste se kurva zbláznili? Proč tam rvete ty digitální kostry a podobnou havěť? Nezdá se vám, že by to bez nich fungovalo daleko líp? Nezdá se vám, že jste zkazili atmosféru celýmu filmu? Jste mě pěkně nasrali! ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Rozbeh a prvý polčas si zaslúžia pozornosť. Hustá atmosféra, vydarené ľakačky a dokonca aj tým ochotníkom divák sem-tam uverí a to všetko za doprovodu nízkeho rozpočtu. S „príletom“ pochybne animovaných kostlivcov (to akože vážne) stráca film na serióznosti a Brett Anstey (režisér a scenárista v jednom) zrejme na súdnosti. Dve a pod vplyvom návykovej látky dve a pol hviezdy kvôli tomu bordelu v druhom polčase. Klokany si to odskáču! ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Filmů s bánší je jak šafránu a asi to tak zůstane, k čemuž rozhodně přispěla i tahle pomatenost, plná trapných triků. První půlhodina vypadala tak nadějně, atmosféra veskrze parádní, bánší taky moc pěkná...pak se objevil první kostlivec a všechno bylo v hajzlu. Ani mě to nenaštvalo, nějak jsem se nad filmem rozlítostnil, protože je to zjevně promrhaná příležitost. Poletující duchové a počítačoví kostlivci film odsoudili do milosrdného zapomění. Dvojhvězda z lítosti. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, pri ktorom nikomu nezáležalo na kvalite príbehu. Aspoň to mohlo byť niečo, keď už efekty nestáli ani za pľuvanec. ()

Reklama

Reklama