Reklama

Reklama

Lov lososů v Jemenu

  • Velká Británie Salmon Fishing in the Yemen (více)
Trailer 1

Dr. Alfred Jones má mnoho důvodů ke spokojenosti. Přesto má pocit, že mu v životě něco chybí. Nečekaně je požádán, aby se zapojil do bláznivého projektu, jehož cílem je vybudování řeky pro lososy v Jemenu. Fred myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika zasloužilých britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Fred je donucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť – a přesvědčit je, aby tam plavali. Celý bláznivý projekt se zrodil v hlavě jemenského šejka, zbožného a bohatého muže, jehož láska k lovu lososů a neotřesitelné přesvědčení, že lze vírou dosáhnout nemožného, nakonec Freda nadchnou. Potlačí v sobě všechny logické námitky – i námitky své nesnesitelné ženy. Když se pak setká s šejkovou elegantní a krásnou správkyní majetku, trhlina, která se objevila v jeho pečlivě organizovaném životě, se ještě zvětší. A když se společně vydají na neobyčejnou cestu víry, a rybolovu, nesmělý dr. Jones v sobě objeví zdroj důvěry, lásky a hrdinství, který zaskočí nejen jeho samotného... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

pherkard

pherkard (hodnocení, recenze)

No ak si takto niekto predstavuje kom tak ho lutujem. Film o uchylnom sejkovi, (teda asi o vsetkych sejkoch) ktory nevie co s peniazmi, zatial co jeho narod hladuje a do toho priblbli vsetkeho schopni (za peniaze) ludia – to je skor grc ako kom. Skoda emily bluum

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Luk Skywalker

Luk Skywalker (hodnocení, recenze)

Myslel jsem, při první zmínce o tomhle filmu, že to bude dokument nabo polodokument, ale tohle bude fikce, takže romatický film na "vyšší" úrovni. Děkuji, nechci.

dopitak

dopitak (hodnocení, recenze)

Co to HCE proboha blbnou? Nedávno byla cz premiéra napsaná na 3. května, pak to změnili na 24. května a po několika dnech (asi pěti) to zase vrátili na 3. - to je opravdu "skvělé".

 (hodnocení, recenze)

johhny007: na imdb je u filmu napsaný rok 2011 .

constrictor.boa

constrictor.boa (hodnocení, recenze)

maniche

Asi to bude ten důvod. Lidi dneska už jen vědí kde je USA v čele s L.A. a New Yorkem.

Hild

Hild (hodnocení, recenze)

Tohle vypadá tak strašně podivně, až se na to začínám opravdu těšit :-D 

Tomasson

Tomasson (hodnocení, recenze)

...ovšem ten název v češtině zase... :-/ Typická zdejší distributorská demence...Nechápu co by jako mělo být vadného na "Chytání lososů v Jemenu" ?!?

Tomasson

Tomasson (hodnocení, recenze)

...a tohle mě celkem interesuje! Mám rád britské filmy, obzvláště pak ty, jenž romantickými komediemi označeny jsou... :-) Já se celkem těšíííím!

sindeon

sindeon (hodnocení, recenze)

Když jsem si četl o čem to má být, tak mi radostí zajiskřilo v očích, protože ta krásně absurdní myšlenka byla tolik lákavá. V hlavě mi naskočila Hlava XXII. Trailer bohužel todle všechno během pár vteřin zbořil, jak sluneční paprsky našeho Silvestrovského sněhuláka, ale třeba v tom přece jen bude ukryto něco víc, než jen očividné klišé o jakémsi "prozření" jednoho muže prostřednictvím jiného muže a jeho "moudrosti". ;-)

maniche

maniche (hodnocení, recenze)

constrictor.boa: Nechci nikoho urazit, ale možná je to proto, že lidi jsou hloupý a poušť je pro ně více srozumitelné slovo než Jemen.

moviesfan

moviesfan (hodnocení, recenze)

Určitě se na film podívám. Přece jenom Emily a Ewan... :) Trailer mě sice moc neoslovil, ale o to by to mohlo být pro mě větší překvapení.

Tinuva

Tinuva (hodnocení, recenze)

i kdyby jen kvůli Emily ... ale po tom traileru, kterej byl oproti těm všem ostatním absolutně nenucenej a tak sympatickej ... stoprocentně si dávám jako osobní povinnost to vidět a užít si to :)

Willy Wonka

Willy Wonka (hodnocení, recenze)

Ten český název je opět nic moc. Nechápu, proč to nepojmenují podle českého názvu knižní předlohy. Lov lososů v Jemenu mi připadá mnohem lepší.

pepo701

pepo701 (hodnocení, recenze)

asi tyzden ci dva dozadu som niekde videl foto z natacania, cize film asi bude :-)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama