Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (541)

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci za scenárom stojí jeden z najlepších, najoriginálnejších a tým pádom mojich najobľúbenejších hollywoodskych scenáristov, výsledok tomu ale neodpovedá (David si to zároveň aj pekne krásne odrežíroval, no nesiaha to ani po členky jeho predchádzajúcim režisérskych počinom, ako boli Ozveny mŕtvych a hlavne kingovka Tajomné okno). Je to dosť štandardná, neoriginálna záležitosť plná prevarených klišé. Niečo "viac" tomu dáva až (skvelá, viac bicyklov vo filmoch!) bajková problematika, občas čertovsky originálna vizuálna hračička, sympaťák Joseph Gordon-Levitt, sympaťáčka Jamie Chung a sympaťáčka Dania Ramirez. Naopak, Michael Shannon je ako záporák nezáživný. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film, který se jednoduše nezastaví. Drzí, rychlý, plný nápadů a s mým oblíbeným sympaťákem JGL. Škoda té jednoduché zápletky, být to maličko originálnější, určitě bych neváhal a šel i na plný počet, protože potenciál tu určitě byl. Shannon je magor, má xicht jako magor a už by neměl nikoho jiného hrát, než magory! Hrozně se těším na jeho podání Generála Zoda, zde dokazuje, že záporáci mu opravdu od přírody padnou. Kolem a kolem, jednoduchá zábava, když je venku hnusně - proč ne. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Naivní, ale milé. Zpětné odkrývání souvislostí kdo, co a proč je v první polovině promyšlené, cyklojízda v druhé polovině ještě rychlejší, vypjatější a s více překážkami. Pravděpodobnost takového “náhodného” potkávání se na Manhattanu mizivá a honění kola autem v jeho přecpaných ulicích nereálné, ale film se nebere vážně, takže cajk. Holky hezké, Joseph Gordon-Levitt sympatický a zloduch Michael Shannon pro akční komedii správně excentricky vyšinutý. Bajkeři si pošmáknou, akce je efektně natočená a sestříhaná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $20,275,446Tržby Celosvetovo $31,083,599Tržby za predaj Blu-ray v USA $284,590Tržby za predaj DVD v USA $6,911,154║ má to dobré grády, strhujúce scénky, výbornú kameru, nápaditosť, Koepp nečakane prekvapil, Joseph Gordon-Levitt potvrdzuje štatút vychádzajúcej hviezdy a na Michaela Shannona sa už jedine tešiť čo bude stvárať Supermanovi /80%/ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Klasický krimi-thriller, akurát tu nie sú naháňačky na autách, ale na bicykloch. Veľa vecí samozrejme riadne pritiahnuté za vlasy, takže by som to zaradil do kategórie brain-off filmov, ale vizuál vyzerá celkom fajn a jazda na biku, to je moje, takže príjemné odreagovanie, keďže je vonku pol metra snehu a nemôžem si zajazdiť v reále. Ale taký job cyklo-messengera by som určite bral, keďže milujem kľučkovanie pomedzi prekážky, či už pohyblivé alebo nie. Inak jazdenie bez prehadzovačky a brzdy je možno efektné na plátne, v skutočnosti by s tým chlapec asi ďaleko nezašiel, ale brain off, have fun. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natáčen ve stejné době jako dokumentární reality show Triple Rush, pojednávající o poslíčcích v ulicích New Yorku. Mnoho postav z řad kaskadérů a postav ze show se objevilo i ve filmu. (Linkyc)
  • Kolo, na kterém Wilee (Joseph Gordon-Levitt) jezdí, je model Affinity Metropolitan. V době uvedení filmu výrobce prodal speciální edici kola obsahující i sadu filmových samolepek. Autorská firma se zavázala, že divákům nabídne stejný frame set v bílé barvě s stejnými polepy jako měl Wilee, a to za pouhých 475 amerických dolarů. (Adrai)
  • Aj keď niektoré scény sú natočené na právnickej fakulte Kolumbijskej univerzity, ako je uvedené vo filme, väčšina vnútorných a vonkajších scén sa v skutočnosti natáčala v kolumbijskom študentskom centre Lerner Hall. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama