Reklama

Reklama

Sedmero dobrodružství Sindibáda

  • USA The 7 Adventures of Sinbad

Obsahy(1)

Ropný magnát Adrian Sindibád je potomkem dlouhé řady velkých námořníků. Somálští piráti mu ukradnou ropný tanker a žádají výkupné. Sindibád se vydává vrtulníkem na palubu tankeru, aby pirátům zaplatil. Tanker je ale stažen pod hladinu obří chobotnicí a Adriana cestou zastihne silná bouře a vrtulník po zásahu bleskem havaruje. Skupina trosečníků se ocitne na tajemném ostrově plném podivných pravěkých bytostí. Sindibád na ostrově potkává krásnou bojovnici z džungle, dívku Lou, která mu prozradí proroctví o sedmi zkouškách, které by měl vykonat, aby usmířil boha moře. Ten má podle proroctví ve svém hněvu zničit celou planetu. Moderní adaptace klasického příběhu o perském princi Sindibádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Čeho je mi na asylumovkách vždy nejvíce líto, jsou o herectví se pokoušející vyhaslé hvězdy devadesátkových seriálů. Tentokráte chlapec z Melrose Place P. Muldoon. Chápu, že složenky se nějak zaplatit musí. Ovšem za lítost k tvůrcům se zde hvězdičky neudělují. Takže další plná odpadová palba pro Asylum a slibuji ostatním znuděným účastníkům festiválku filmového braku, že cokoliv od tohoto studia už se opatřovat nebude. Na stále se opakující podobné "efekty", "scénáře" a "pointy" už není nikdo zvědavej. Po pěti, šesti viděných klenotech, už je to jen plané utrpení při jehož sledování nepomáhá ani konzumace alkoholu, a tak se ze zhýralé zábavky plné kritického rozumování, stává jen útrpné čekání na konec (asylumovky). "Kráááááááb"... 0% ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ale jo občas jsem z té tvůrčí nemohoucnosti doslova umíral smíchy, ale ani tak není tohle ten typ píčoviny kterej by si zasloužil mojí pozornost. Asylum občas překvapí, ale opravdu jenom občas a tohle není ten případ. Absurdní scénář směšný efekty a to typický Asylácký neumětelství. No tentokrát dám aspoň 5% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tohle je Asylum výmlaz. Ono když dáte prachy režisérovy který nemá skoro žádné zkušenosti, tak to takhle prostě dopadá. Film nedává ani hlavu ani patu. Scéna s krabem byla neuvěřitelná. Efekty jsou sice slabé ale nepatří mezi nejhorší. Muldoon tu hraje špatně ale není to nic oproti ostatním hercům, a korunu nasazuje dabing(byl jsem nucen na film koukat z dabingem, což je asi poprvé po půl roce co jsem viděl film s dabingem). Nicméně i přes všechny ty kraviny je to zábavné, člověk fakt jen žasne co se dá natočit. Ale co jsem totálně nepochopil je obal "Original Prince of persia". WTF? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jako chápu, že se každý nějak živit musíme, ale tvůrci tohoto filmu (hlavně scénárista), by měli spíš než dostat výplatu – ještě zaplatit divákům, že to vůbec přetrpěli. Asylum je kapitola sama pro sebe, takže se k tomu asi raději nebudu více vyjadřovat. Kdyby se ve filmu neobjevil ten Kyklop, tak tomu dám čistý odpad. Po celou dobu jsem doslova trpěl nad stupiditou scénáře, (ne)kvalitou hereckých výkonů a otřesnými efekty. S tou chobotnicí si snad už dělají prdel… ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chcel by som tu porozoberať koniny typu - ako to, že tá ,,amazonka,, ktorá takmer celý život strávila v divočine, dokáže v závere bez problémov ovládať náročný počítačový systém - lenže to by bolo zbytočné. Je to proste spektákel od The Asylum a to hovorí za všetko. Tak šťastnú ôsmu plavbu Sindibád! ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Keby bol film aspoň taký, aká je Sindibádova čaja, tak by to bolo fajn. Prevláda vo mne viac sklamanie a to o to viac, ako veľmi som sa na tento Asylum projekt tešil, pretože nesiahli po nijakom súčasnom megahite, ale po skutočnej klasike z môjho detstva - The 7th voyage of Sinbad z roku 1958. Kameňom úrazu je tu práve ,,opulentnosť" filmu, ktorá netkvie v trikovej stránke, no skôr v príbehovej. Zjednodušene povedané: príliš veľa pomotaného deja. Príšerky sa potom dostávajú k slovu v nedostatočnej miere, pričom taký kyklop (zrejme najlepšia pasáž filmu) či ,,plávajúci ostrov" sú kapitoly samy o sebe. (24. hodnotenie, 6. komentár k filmu) ()

mike007 odpad!

všechny recenze uživatele

Je škoda, že můj první komentář musí být zrovna pro film, který si nezaslouží ani půl slova, natož nějaké psaní o několika větách. Musím přiznat, že jsem se díval asi jen do půlky, ale na víc se to opravdu nedalo. Natočit takový film v roce 2010 je opravdu ostuda. I dnešní děcka umí vytvořit zajímavější videa než je toto. Nedoporučuji! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Úterý večer, to je čas zasednout k nejmenované televizní stanici a těšit se na „dobrý film“. Od The Asylum už vím, co zhruba očekávat, tedy jen to nejhorší. O to víc mě překvapil docela slušný námět - bohové moře naštvaní kvůli potopenému ropnému tankeru a hrdina, který je vystaven sedmi zkouškám, které mají zabránit zničení světa. Z toho by se dalo vytřískat v případě normálního blockbusteru hodně. Zde se ale ústřední téma „sedmera dobrodružství“ vytratilo ve podivné spleti všeho možného. Ponorky, apokalypsa a dinosauři se zde mísí a tvoří jak odporně digitální podívanou, tak hromadu nelogičnosti. Jak třeba hrdinka, jejíž vypracované tělo bylo vystaveno obrazovce na obdiv, vůbec přežila v takové zrádné divočině, když v ní vyrůstala úplně sama, bez svého ztraceného otce? No, celkově, zrovna tato postava, leč ze začátku neuměla skoro slovo anglicky, jí najednou plynně mluvila a ke konci z ní byl i schopný operátor ponorky. Sindibád byl sice na první pohled sympaťák, ale co hlavně uměl, tak blbě koukat. Ostatně jako zbytek postav, když se náhodou něco dělo. Kromě toho, že jakýkoliv náznak emocí postav odpovídal emocím pařezu. A aby toho nebylo málo, tentokrát se místo vyžívání v brutalitě děl pravý opak - kdokoliv mrtvý, sežraný stvůrou, či cokoliv, byl hozený mimo záběr. Film tedy fungoval na bázi domýšlení si a zřejmě tím cílil na podpoření divákova logického uvažování. Ne, z filmu nadšen nejsem, ale od tohoto studia jsem viděl už mnohem větší hrůzy. Na tohle se dalo aspoň v první třetině docela dobře koukat. 15% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 2 a 3 hvězdama nakonec dávám 3 :-). Průměrný Asylum čekal jsem daleko horší. Na podívání se to dá. ()

PetkaW. odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk podle názvu čeká něco úplně jiného. Doteď lituju, že jsem si nepřečetla o čem film je a nechala přítele, aby ho pustil. Tohle že bylo natočené v roce 2010? Vážně se mi tomu nechtělo věřit. I pc hra Quest of Glory I byla uvěřitelnější a propracovanější, než tohle a to už je nějaká doba, kdy spatřila světlo světa. ()

peetriss odpad!

všechny recenze uživatele

Céčkový výplach, který více baví hloupostí, než děním - ale kdo zná studio Asylum, nemůže být překvapen. Nejlepším vizuálním prvkem je pohledná, byť trochu vychrtlá, neherečka Sarah Desage. ()

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Krááááááb!!! To som sa raz večer zrobený ako kôň rozpleštil vo fotelke a moje oko padlo na akýchsi Sedmero Dobrodružstiev Sindibáda ...a vôbec som nechápal čo sa to tam dialo. Nebolo to spôsobené mojim komatóznym stavom, ten fim je naozaj skutočný a je to asi tá najväčšia chobotina akú banda matkojebov z Asylumu vôbec splodila. Sindibád je tu ropný magnát čo v bermuskom trojuholníku stretáva Somálskych pirátov a rôzne neslávne digitálne animované kokotiny. "Dej" úplne nezmyselne a náhodne preskakuje od jedného k druhému takým spôsobom že som sa už ani nestíhal čudovať. Harpúnovanie Kyklopa v jaskyni nesmie chýbať, lietajúci pteročuráci, obria chobotnica, veľryba ako ostrov, kozaté psycho bojovnice, militantná ostrovná gay komunita a potom sa hrdina rýchlo beží spustiť do nejakej jaskyne v ktorej čaká ohnivý démon. Tak tam len visí na lane, démon na neho robí "uáááá" a amazonka hodí dolu dynamit ktorý ho ( démona ) zasype kamením. Než sa spamätám, Sindibád už letí balónom do mesta kde je nejaké zemetrasenie či-čo, dáki panáci v izbe tliachajú než za nimi príde, nasadne do ponorky a vypustí do mora celý obsah ropného tankeru. Nechápem, nechápem, nechápem. Je to hnusné a blbé a ...Kráááááááb!!! ()

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele

Asylum se překonalo, to je moc i na ně. Že je děj debilní, to by tak moc nevadilo, ale tak hrozní neherci, dialogy bez komentáře, zápletka úplně mimo mísu, střihač musel být na drogách, prostě totální výblitek. ()

J. T. Kirk odpad!

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, kdo tento film viděl ví jak je to spatný film a to nejen po efektové stránce, nebo příběhové (posraly co mohly), ale také po stránce herecké. Muldoon u mě již nepatří mezi herce, ale spíš mezi lidi co si rádi zapózují před kamerou a prohodí pár slov. Bohužel ani to mu nejde moc dobře. Jak jsem viděl tu obří chobotnici okamžitě jsem si vzpomněl na film Megažralok vs. obří chobotnice. Zajímavé bylo, že se jednalo o stejnou blbost. Zajímalo by mě, proč dělaly všechny ty obludy na počítači, kdyby oblékly nějakého chlapa do kostýmu např. obrovského kraba, tak by to bylo asi 1000x věrohodnější. Zasmál jsem se docela hodně, ale pouze při vázných a akčních scénách a smál jsem se pouze tomu, jak debilně je to udělané. Je to zaručeně ztráta času, radši jsem si měl dát židli před zeď, sednout si a dívat se. Určitě by toho moje představivost vymyslela víc, než co bylo v tomto filmu. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Obal dvd sa im fakt podaril a nazov filmu by mohlo skryvat ohromne dobrodruzstva plneho zahadnych tvorov a tak som nevahal a pustil som si tento film. Nooo, zaciatok filmu, ked napisali kto to ma na starosti, tak som uz vahal ci to bude taky skvely film. Firma The Asylum nema bohvieake dobre filmy a tak som zacal vahat a nemylil som sa. Dej film je ponoreny do sucasnosti, co ma moc nepotesilo, ocakaval som, ze sa to bude odohravat v dobe ked Sinbad zil. Tentokrat je to nejaky podnikatel, ci co to bol zac. Uvod filmu nas zaviedol na sire more, kde somalski pirati zautocili v malej, zanedbanej lodicke na velku lod. Priebeh boja medzi piratmi a posadkou lode bol taky neatraktivny a umely, ze mi nad tym prislo skoro zle. Nakoniec nad nimi vyhrala obrovska chobotnica, ktora stiahla nasu milu lod ku dnu. Spracovanie tvora bolo ubohe a nejako pocitacovo moc zastarale. Oproti na pomoc lodi isiel Sinbad na helikoptere, ale nezasiel daleko, udrel do nej amatersky blesk a ubohy pad helikoptery do mora by aj male decko vytvorilo lepsie, ako v tomto filme. Ale hrdina sinbad to prezil a ocitol sa na nejakom ostrove, kde uz za okamih na neho vystartoval obrovsky krab. Uz som cakal, ze je po nom, ale kraba asi len zaujimal kufrik plny penazi a preto ho chytil do klepiet a vystraseneho Sinbada nechal na pokoji. To bol prvy tvor, s ktorym sa stretol Sinbad. Boj bol uplne nudny a kratky. Dalej ani neviem, ci aj mam pisat co sa dialo dalej, ale spomeniem este kyklopa v jaskyni, ktory celkom vyzeral k svetu. Tu Sinbad uz chytil nejake skusenosti v boji a nejakym paratkom ho bodol do oka a nasmeroval ho na jeden obrovsky stalaktit, na ktory padol zraneny kyklop. Ani lietajuce prisery nevyzerali zle, ale nic dokopy nenarobili, ako ten demon v jaskyni, ktory tiez vyzeral na dobrej urovni. Najtrapnejsie boli tie Amazonky, ci co to boli za zenske, tie veru na mne nezanechali dobry dojem z nich. Z nich vobec nesiel strach, ale samotna trapnost, ake su ubohe. Dokonca do filmu vtesnali aj nejakych marinakov, ktori tu boli na ostrove. Prestrelka v ich osade bola nezazivna a zbytocna, ako aj samotni vojaci v tomto akoze dobrom filme,,he he. Zhruba musim napisat, ze to zas taka katastrofa nebola, pretoze The Asylum ma aj vacsie sracky od tohoto filmu. Preto mu udelujem jednu hviezdicku, pretoze na moj vkus si ani viac nezasluzi. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrodružství Sindibáda zasazený do současné doby není zase až tak špatný nápad, jen kdyby se do toho pustili tvůrci myslící celý projekt opravdu vážně. Odborníci z Asylumu do tohoto mockbusteru vrazili spousty motivů a svých specifických nápadů, takže ve výsledku vznikl tak podivný guláš všeličeho, že to snad ani není pravda. Když se na pobřeží ostrůvku objevil obrovský krab, ještě na tom nebylo nic neobvyklého, ale když následoval dějový zmatek, kdy nebylo jasné co se kde vlastně děje a proč, už to vyznívalo jako nepovedený sestřih předlouhého seriálu. Digitální efekty u této filmové společnosti ani nemá cenu komentovat. A tak tu máme další zcela zbytečný film, který slavný příběh o Sindibádovi spíše uráží. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

perfekni jak to nema vlastne ani dej. nic. jo ale zas sou to kombaa:) takze takovej ten nadhernej ciste zabavnej odpad kterej pobavie. bohuzel nelze dat za 5, protoze to ... pockaat, tak asi na konec jo. blax ()

Denny odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu, jak může někdo stvořit takovou slátaninu a motanici a ještě do toho zamotat Sindibáda ! Víc k tomu nemám co říci,... ()

Reklama

Reklama