Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 celé Německo slaví znovusjednocení, dva mladíci Veit a Tom se rozhodli vyjet do Ameriky. V kapse měli “pro začátek” 100 německých marek. Chtějí najít Veitova otce, který uprchl dlouho před pádem Berlínské zdi. Vypravili se do San Francisca, kde by údajně měl žít Veitův otec, peníze jim ale stačí jenom na letenku do New Yorku. Tady začíná odysea dvou „Ossis“ aneb Dederónů za velkou louží… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (99)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Výborná německá road movie komedie v čele s Matthiasem. Moc se mi to líbilo a to nemám road movie nějak zvlášť v lásce. Ale tady tomu dávali jiskru hlavně herci. Pro mě osobně je tenhle film vzpomínka na jeden večer v Rakousku. To prostředí a ta němčina taky udělalo svoje. Určitě jsem tento film neviděla naposledy. 80%. ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem až tak moc německých filmů, ale když už mi nějaký padne do hledáčku, většinou to stojí za to. Což platí i pro tenhle. Čekala jsem road movie plnou laciných vtípků, ale je z toho příjemný film, víc drama, než komedie, od kterého se vám nechce odtrhnout oči. Nehraje přehraně na city, nenabízí omleté gagy, tenhle film je svůj a rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro road movie mám slabost a pokud se spojí zajímavý námět a namíchá vyrovnaný mix komedie a dramatu, má film z půlky vyhráno. Čekal jsem jen prdlou komedii a proto mě jistý důraz na dramatickou linku velmi potěšil. Dvojice mladých svobodných komunistů byla od pohledu sympatická, story nikterak objevnáa místy trochu přitažená za vlasy, avšak s poměrně nečekaným vyústěním. Dobrodružná atmosféra mě na tu chvíli naprosto pohltila a hned jsem měl chuť na cestu napříč Amerikou vyrazit taky. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Trošku jiná Road Movie, s hodně zajímavým prolínáním německé a vzápětí velmi pro-americké nálady. Originální vtipné scény, kterě tak jakoby náhodou vyplynou z děje (např. maska Darth Vadera v kufru). Musím přiznat, že zde mě všichni ti rozjásaní američané s otevřenou náručí až tolik nebrali, ale vše napravil skvělý dojezd filmu, který zajímavým způsobem dospěl k jedné z dalších etap německé minulosti. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Sympatická road movie. Mé očekávání v německou verzi Road Tripu se nevyplnilo. Jde o poměrně inteligentní zábavu s pozadím temné doby komoušu. Ikdyž zde si to ti dva kluci v Americe po většinu času užívají, nakonec je minulost nějak zasáhne. Fajn scény při promítání dokumentu v kině a setkání se "skutečným" otcem na konci. Kamera si vyhrává a některé záběry Americké krajiny jsou fakt skvěle. Fajn hudební doprovod a krásná Alicja Bachleda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama