Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

imf 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že v mých očích je to spíš další důkaz pokročilé Jackieho senilitidy. Chtěl jsem, aby se mi to líbilo... dokonce to mělo po tom úvodním skateboardování dobře našlápnuto, jenže pak se to utopí v gadgetech, kosmopolitnosti (ve filmu se střídá s otravnou pravidelností kantonština, mandarínština, angličtina a francouzština) a verbálních průjmech, jejichž recitátorům chybí nejen herecké charisma, ale i schopnost přerazit někomu sanici třeba pádlem nebo pánvičkou. Jinými slovy se tu příliš mluví, málo kope, hodně intrikaří a jen minimálně hláškuje. Film svou překombinovaností na diváka ukazuje studený čumák, protože místo aby Chan sázel na své tradiční kvality, motá dohromady gadgety z Mission: Impossible, kulisy z Indiana Jonese a čmajzlovství z Dannyho parťáků. Západní vzory ovšem nezvládá napodobit a to, co od něj máme rádi, na to už vedle vykrádání hollywoodských blockbusterů nezbývá místo. Což je smutné zejména proto, že kdyby to někdo prostříhal o hodinu, mohl z toho být o třídu lepší film. Takhle je to jen testament o tom, že kdo včas neuteče, ten prohraje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ani nevím za co jsem nakonec ty dvě hvězdy dal, protože například scéna na jakémsi ostrově pokladů by si zasloužila kolosální odpad. Tvůrci zde napodobují Piráty z Karibiku. Zapomeňte tentokrát že Číňani zůstali sví, kdepak tady se recykluje ve velkém. Film připomíná jakousi zvláštní patlaninu. Kaskadérské kousky jsou docela ok, ale již jim tolik nevěřím jako v minulosti. Holt nemládne nikdo. Asijský jestřáb se tentokráte jmenuje JC. Vadilo mě na filmu spousta věcí. Například původní kouzlo je zcela pryč. Hodně se hraje na nacionální strunu. Skoro bych řekl že film vznikl na objednávku. Shrnutí: První dvě Božské relikvie znamenaly solidní porci zábavy a akce, tady je spíše jen ta akce. Navíc je film poměrně infantilní. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

To je těžké. Sledujete to, a je vám naprosto jasné, že Jackie už na to prostě nemá a třetí Armour of god je neuvěřitelná pitomost. Jako celek to nedává smysl, digitální efekty jsou až trapné a celé je to neuvěřitelně naivní. A pak se ke konci Jackie popere na gauči a ten pocit, který jste měli u Drunken mastera, Mistrova syna nebo Police story se vrátí. Najednou to tam zase je. A pak ta bitva ve vzduchu...takže jsem chtěl dát jednu hvězdičku jako infantilní jedničce, ale nakonec dám s přimhouřenýma očima a ze sentimentu 3. Ale jestli chcete vidět něco dokonalého, pusťte si Armour of god 2. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš cennou starožitnost? Já to zařídím......... Psí honička v bludišti okolo 27 minuty je velmi povedená a jak je později vidět byla pro Chana i lehce nebezpečná. Je to mistr ve vytváření podivných situací. Což je v tomto příběhu opět potvrzeno. CITÁT - Mluvíš Čínsky na Francouzského psa!!!.......... Tedy, jako komedie mi to moc nesedlo, některé rádoby vtipné situace a dialogy nejsou prostě vtipné. Ale to ostatní je supr. Dobrá akce, povedená zápletka, slušná hudba a kvalitní zvuk, obsahově to trochu pokulhává, ale když se chcete akčně bavit, je tu spousta materiálu a nápadů. CITÁT - Můj pradědeček!!!.......Finální vzdušný souboj je sice slabota, ale je to rozumné zakončení filmu. CITÁT - Naučíme draka létat........ Jackie Chan věnoval tento film všem, kteří pomáhají navracet ztracené relikvie domů, svému mentorovi Leonardovi Ho a svým rodičům. V závěrečných titulcích jsou opět zaznamenány riskantní nebo nepovedené scény. I ta v bludišti. Jako bonus je tu ještě malý komentář tvůrce Jackiho Chana. Tak za 80%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu je to taková dobrodružná komedie, která tak tak balancuje na hraně trapnosti. Drží se ale díky humoru, který tu Jackie vystřihl snad nejlépe ze všech svých filmů. Za zmínku stojí také nohatá číňanka, kterou by snad každý chtěl mít doma na hraní. Naopak otřesné jsou digitální triky, ze kterých při akčních scénách pěkně bolí oči (a místy i mozek). No a potom přijde poslední asi půl hodina :) A já se pořád otáčel na přítelkyni a dokola opakoval, že to je neskutečný, jakej to je machr a že už mu je 60 let. Jackie vytáhl jedny ze svých nejlepších choreografií a já si hned byl jistý počtem hvězdiček. Dobré taky nezapomínat na téma, které je na film dost šlechetné. Obchod s historickými artefakty a fakt, že takové věci nejsou vystavovány v zemích svého původu, ale v bohatších koutech světa (nebo dokonce soukromých sbírkách). ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • V rozhovoru s BBC Jackie Chan přiznal, že se chtěl tímto filmem rozloučit s kariérou akčního herce a rád tak šel ve stopách svých vzorů Roberta De Nira a Clinta Eastwooda a "ukázal, že umí hrát." (gogos)
  • Vrcholná akční scéna se natáčela 14 dní v Aerodiu, obřím vertikálním vzduchovém tunelu v Lotyšsku. (Epistemolog)
  • Jackie Chan považuje tento film za jeden z nejdůležitějších v jeho kariéře. Pracoval na něm 7 let. Napsal scénář, režíroval jej, ztvárnil hlavní roli a navíc koordinoval akční scény. (gogos)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama