Reklama

Reklama

Jednou ranou

Trailer

Padnúť v živote až na samé dno rozhodne nie je nič, čo by človeku niekto závidel. Nik to nevie lepšie ako John Moon (Sam Rockwell), strhane a nezdravo pôsobiaci štyridsiatnik, ktorý stratil všetko, na čom mu kedy záležalo – strechu nad hlavou, prácu, rodinu... Odkedy ho manželka Jess (Kelly Reilly) opustila aj s malým synčekom, keď pre dlhy nebohého otca prišiel o rodinnú farmu, žije sám ako prst v lese v totálnej chudobe a prežíva, alebo skôr živorí, len vďaka pytliactvu v neďalekej prírodnej rezervácii. Jeho jediným spoločníkom je stafordšírsky bulteriér Mutt (pes Duffy). No Johnova predstava, že jeho nezávideniahodný život už ani nemôže byť horší, sa rýchlo ukáže byť neopodstatnená a až trestuhodne naivná. Jedného dňa totiž pri prenasledovaní mladého jeleňa vystrelí tak nešťastne, že omylom zabije neznámu mladú ženu (Christie Burke)... Zdrvený a na smrť vystrašený sa rozhodne jej telo ukryť. Pri prehľadávaní nepojazdného otlčeného prívesu bez okien, v ktorom mŕtva zjavne žila, nájde čudnú škatuľu – a v nej rovných stotisíc dolárov. Priveľké pokušenie pre muža, ktorý sa tak zúfalo potrebuje odraziť od dna. Nanešťastie... Krátko nato, ako si ich privlastní, sa totiž jeho už i tak dosť ťažký život zmení na desivú nočnú moru! (TV Markíza)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (75)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Samota. Vancouver. Sam Rockwell (hrajuci postavu s vtipnym menom John Moon). A jedna rana. Vlastne nebola len jedna. Zato Sam bol sam. Vo Vancouveri. Plnom atmosferickej samoty. /// Na jedno pozretie fajn, bohuzial nie je vela dovodov vidiet viac krat. Za tie dve hodky sa toho vela nestane, zachranuje to atmosfera a Rockwell. Avsak taku dobru redneckcinu som uz dlho nepocul - odporucam ludom, ktori si myslia, ze vedia dobre anglicky. Tomuto miestami nemohol bez titulkov rozumiet snad ani rodeny amik. ;) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Výprava, barevný filtry a sychravý počasí vytvářej slušnou atmosféru a Sam Rockwell fakt dobře hraje. Ale co naplat, když je slabej příběh. K mojí spokojenosti by přitom sálo stačilo docela málo - vystříhat zbytečný scény s manželkou a víc rozvinout dějovou linku se zastřelenou ženskou a pytlem prachů. Z tohohle námětu se totiž dalo vytěžit solidně (třeba i komornějc) pojatý akční béčko. Jo a ještě bych do příběhu zasadil pár "normálních" lidí, protože takováhle početná skupina nesympatickejch a debilních lidí (od vrátnýho až po právníka) se snad na jednom místě koncetrovat ani nemůže. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní drama s prvky thrilleru, které má dokonalý úvod, ale tvůrci se až zbytečně moc soustředí na větší množství postav a přidávají další a další minizápletky, které film zbytečně prodlužují a zpomalují. Sam Rockwell je ve svém dalším sólu vynikající, depresivní hudba skvěle padnoucí a pokud by film měl o půl hodiny méně a soustředil se na to, co je naznačeno na začátku, mohlo se jednat o vynikající psychologické drama. Takhle je všeho zbytečně moc. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Až moc roztahaný a špatně uspořádaný film. Sam Rockwell rozhodně zvýšil zajímavost, ale po nadějném začátku ani on nedokázal zastavit vlak řítící se do propasti. Propast to byla v podobě skoro dvouhodinové stopáže na materiál stačící sotva na 3/4. Všechno bylo takové pomalé, protahující až do nudy. To mě nutí dát 2 hvězdy, mělo to náběh na dobré drama. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Totálna redneckárčina s inak dosť prevarenou zápletkou veľkého balíka peňazí a k tomu zopár mŕtvolami. A absolútne bez humoru, čo ma vedie k premýšľaniu nad tým, či by nebývalo lepšie, ak by šlo vážne len o tú nehodu a Johnove trable pri rozvode a celkovo s miestnou podarenou komunitou. Ale aj ako triler Jednou ranou solídne funguje, len aby sme sa priblížili ku Coenovcom alebo Raimimu, tak to vážne chcelo občasnú vtipnú vsuvku. Napriek tomu ma prekvapuje, o ako málo známy film ide, je skutočne hviezdne obsadený a som rád, že si zopár známych mien chcelo "zablbnúť v takto ladenom, menšom projekte. Ono ani zase tie severoamerické tržby nie sú v porovnaní s predpokladaným nízkym rozpočtom tak slabé, nábeh na kult by tu bol. 70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama