Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 2

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (292)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se těšil, tak jsem se také rychle dotěšil. Dobrý start, který trval pouze pár vteřin a potom do závěru jen nuda. Jednu hvězdu za zvrat, poněvadž jsem to nečekal a jak bych mohl, když se divák od začátku nudí. Herecké výkony k smíchu a atmosféra nulová, není nic dalšího na pochvalu, takže bohužel velké zklamání.. 2/10 = 21% ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Velmi slušné /čti: sympatické/ obsazení hlavních rolí - Elissa, Ryan, Sarah .. a zajímavý námět k tomu /ten chov domácích mazlíčků ve sklepě v betonové kopce má určitě něco do sebe/ .. a hlavně POZOR! .. pokud náhodou také patříte mezi náruživé maniaky vyhledávající po zvukové stránce pro své domácí kino naprosté skvosty, tady si můžete jednu opravdu povedenou scénku krásně užít .. tedy pokud sledujete filmy tak, jak máte .. v naprostém klidu, ve tmě a vlastníte-li k tomu i dobře umístěnou kvalitní zvukovou aparaturu /to umístění se týká samozřejmě šesti reproduktorů/ .. hm, potom zde není co řešit .. já si to opravdu užil, samozřejmě v originále s titulky .. ruku na srdce, zase tolik nenápadných filmů, které vás příjemně překvapí /v DD či DTS/, se moc nesežene … ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až Jennifer dostanete. Celkem slušná zábava do zimního večera, když čekáte než si vaše polovička vyfouká vlasy fénem (on ten film není o moc delší), přičemž ale platí, že o kolik menší zábava by to bývala byla, o tolik lepší by to býval byl horor. Je to jasný? ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Trochu podobný Disturbii(ta byla ale celkem kvalitnější,trochu podobný Beneath the darkness(tady i kvalita sedí).Asi v půlce filmu sem si říkal,že to nemůže bejt jinak,a opravdu sem to překvapivě uhádnul.Jen jedna věc mi unikla.To s tou jeho ségrou.To sem nečekal.Jinak veskrze průměr,u kterýho sem se docela bavil.60% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Přes úvodní, jednu z nejlepších, scénu se dostáváme do hořkosladkého melodramatu, kde se mamka s dcerou Elissou nastěhují do nového domečku, který byl za dobrou cenu, jelikož u sousedů děvčátko zabilo rodiče. Zjistíme ale, že tam pořád žije jejich syn Ryan, kterého nikdo ve městě moc nemusí a je takový samotář. Co čert nechtěl, Elissa se do něj zakouká, což se mamince nelíbí, a začíná mezi nimi slaďoučká romantička, která pokračuje i přes zákaz matky, aby byli spolu sami. Ok, to je vcelku normální scénář romantických filmů. Problém ale nastává, když člověk zjistí, že na toto kouká již 53 minut v hororu, které mu ale přijdou jako 2 hodiny, protože Tonderai režírování nezvládá, herce neumí vést a jejich projev je kapitola sama pro sebe. Člověk má pocit že kouká na studentský projekt s dobrou technickou kvalitou filmu a skvělou kamerou. Do toho všeho jsou 2-3 scény s, na první pohled , zhulenou či na práškách jedoucí Carrie Ann (jméno Carrie vybráno podle mě nebylo náhodně). Naštěstí ve scéně, kdy si 6 hustopekelných teenagerů střední školy honí na Ryanovi své ego, dostal asi Tonderai také jednu po kebuli, jelikož na dalších 40 min se kouká podstatně lépe. Bohužel celá "zápletka" filmu působí vcelku podivně, i když jsem jí nepředpokládal. Následné události až do konce již je klasická žánrovka, kde není problém si říci, jak scéna dopadne (což na atmosféře extra nepřidává). Herci jakoby ožili a začali hrát, bohužel to snímku už moc nepomáhá. Plus má snímek maximálně za realističnost děje, i když v tomto tématu je to také už normálka. Jedinou světlou stránkou je nakonec posledních 40min Jennifer Lawrence, která bohužel v předchozích 50ti minutách působí díky režisérovi značně hloupě. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama