Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 1

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (292)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

To byla zase jednou jízda... plná "nečekaných" zvratů a jednoho klišé vedle druhého (při závěrečném záběru na magořinec už jsem smíchy málem učůrla). Postavy sympatické jak nedělní vstávání do roboty. Jediné, co si z tohohle filmu odnáším, je fakt, že Jenn by se měla držet hnědých kadeří, protože zesvětlení z ní dělá jen další nezajímavou tuctovku. 40% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V poslednom dome na ulici sa stala strašná tragédia. Mladé dievča tam brutálne vyvraždilo svoju rodinu. Jediný kto prežil, bol jej brat, ktorý vtedy žil so svojou tetou v inom meste. Do neďalekého domu sa nasťahuje matka s dcérou, ktoré chcú začať nový život. Mladé dievča sa s opovrhovaným mladíkom väčšinou obyvateľstva malého mestečka, kvôli dávnej minulosti zbližuje viac ako by bolo treba. Má matka oprávnené obavy, alebo ju novobudovaný materinský inštinkt zbytočne mätie? Po celú dobu pocit na úrovni dvoch hviezd. Ale nakoľko sa s rozuzlením príbehu a záverom dosť slušne vyhrali (presne podľa môjho vkusu) - pridávam o jednu navyše. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Určitě je osvěžující vidět dospívající hrdinku v zaoceánském thrilleru/hororu, která není rozmazleným spratkem a ještě ji hraje čerstvě oscarová Jennifer Lawrence. Tím ale pochvalná slova končí. Tvůrci kanadskoamerického thrilleru totiž půl druhé hodiny vaří z vody a snaží se divákovi vnutit, že jednoduchá zápletka má něco do sebe. I když… To bylo tak. Sedmnáctiletá Elissa se se svou matkou-lékařkou stěhují do domu na okraji města. Byla to rozumná koupě, protože hned naproti stojí dům s tragickou minulostí, což tak nějak snižuje cenu okolních nemovitostí. Před čtyřmi lety tam totiž dcerka zabila svoje rodiče. Místní sice tvrdí, že dívka se krátce po tragédii utopila, tradují se ale různé báchorky o tom, jak pobíhá po lesích – však to znáte. Své o tom ví i osamělý Ryan, bratr mladé vražedkyně, který byl toho času u nemocné tety (!). Divák se samozřejmě záhy začne dozvídat, že leccos je jinak, ne však všechny indicie ho uspokojí. Před finále, ve kterém se vše vysvětlí (a přiznejme si, že ne úplně hloupě, i když pár nezodpovězených otázek po projekci přeci jen zůstane), musí diváctvo vydržet zbytečně natahovaný děj. Odměnou je ale zmiňovaný finiš, který nabídne už dřív odhadnutelnou pointu. Přesto „kdo, proč nebo jak“ divák předem jen tak nerozkryje. House at the End of the Street je navíc řemeslně slušně natočený, zbytečné vizuální kudrlinky poměrně rychle zmizí a zbyde tak moderní záležitost, která se srdnatě šplhá do průměrných čísel. Potěší i to, že matka s dcerou hned od začátku vědí, že se v domě vraždilo, takže žádné nadpřirozené kousky nebo nalézání starých vysvětlujících knih a dokumentů nás naštěstí nečeká. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Přes úvodní, jednu z nejlepších, scénu se dostáváme do hořkosladkého melodramatu, kde se mamka s dcerou Elissou nastěhují do nového domečku, který byl za dobrou cenu, jelikož u sousedů děvčátko zabilo rodiče. Zjistíme ale, že tam pořád žije jejich syn Ryan, kterého nikdo ve městě moc nemusí a je takový samotář. Co čert nechtěl, Elissa se do něj zakouká, což se mamince nelíbí, a začíná mezi nimi slaďoučká romantička, která pokračuje i přes zákaz matky, aby byli spolu sami. Ok, to je vcelku normální scénář romantických filmů. Problém ale nastává, když člověk zjistí, že na toto kouká již 53 minut v hororu, které mu ale přijdou jako 2 hodiny, protože Tonderai režírování nezvládá, herce neumí vést a jejich projev je kapitola sama pro sebe. Člověk má pocit že kouká na studentský projekt s dobrou technickou kvalitou filmu a skvělou kamerou. Do toho všeho jsou 2-3 scény s, na první pohled , zhulenou či na práškách jedoucí Carrie Ann (jméno Carrie vybráno podle mě nebylo náhodně). Naštěstí ve scéně, kdy si 6 hustopekelných teenagerů střední školy honí na Ryanovi své ego, dostal asi Tonderai také jednu po kebuli, jelikož na dalších 40 min se kouká podstatně lépe. Bohužel celá "zápletka" filmu působí vcelku podivně, i když jsem jí nepředpokládal. Následné události až do konce již je klasická žánrovka, kde není problém si říci, jak scéna dopadne (což na atmosféře extra nepřidává). Herci jakoby ožili a začali hrát, bohužel to snímku už moc nepomáhá. Plus má snímek maximálně za realističnost děje, i když v tomto tématu je to také už normálka. Jedinou světlou stránkou je nakonec posledních 40min Jennifer Lawrence, která bohužel v předchozích 50ti minutách působí díky režisérovi značně hloupě. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z tohodle filmu by měl největší radost Arnold Rimmer ;) Nudná rutinna, která má štěstí pouze na výborné herecké obsazení a slušnou hudbu.100x omletý příběh, který se snaží být strašně tajemný, přitom je celkem průhledný a na konci vrší jednu dezinformaci za druhou aby diváka "zmátl".Ono to není hloupé, dokonce to není ani špatně zrežírované, jen je to neuvěřitelně nudné, bez napětí, bez atmosféry.Za hodinu si kromě skvělé scény se zlomením nohy a kozičky Jennifer Lawrence na nic jiného nevzpomenu a vymažte žánr horor, jelikož tohle je jen šedivý a kýčovitý thriller. 45%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama