Reklama

Reklama

Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a během okamžiku se stává zajatkyní gangu. Když se teroristům podaří Kylea přesvědčit, aby otevřel domácí trezor, v šoku zjišťují, že je úplně prázdný. Situaci se snaží zachránit Avery, která tvrdí, že ví o místě, kde se skrývá velká spousta peněz. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Začátek nevypadal vůbec špatně ale v půlce se to obrátí k horšímu a konec je velmi slabý. Špatně napsané postavy a každou chvilku nové zvraty dojmu vůbec nepomáhají. Herci jsou celkem slušní jen se divím Nicole Kidman, že se upsala této roli, protože ona má navíc a nabídek nebude mít zrovna málo. Doufám, že si začne už vybírat pořádný role jako v dřívějších letech. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až se probudíš, my budeme v Mexiku a tohle bude jen špatnej sen jedný pojišťovny." Není nad to mít plán. A tady ten plán je takřka geniální - Kyle má peníze a diamanty, tak mu je vezmeme. Má to jen asi padesát háčků začínajících a končících u toho, že zločinci jsou dementi a ještě se k tomu drze nepřiznávají. Mně to tedy moc nebavilo a všichni od psychopatického sympaťáka Jonaha až po prázdný trezor mi dali důvod k tomu, abych je neměl rád, ale pokud se mi někdy nerozvážně postaví do cesty španělský originál, tak si to s ním chlapsky rozdám. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi jsem jedinej kdo dává tak vysoké hodnocení ale kašlu na to. Film se mi dost líbil. Takhle si představuju odpočinkovej film, přišel jsem z práce sednul si a čuměl jsem. A jelikož jsem v práci makal jak šroub tak jsem neskonale rád že jsem narazil na takovouhle oddychovku. Film prakticky nemá příběh a jen se soustředí na akci a teror. Postavy ve filmu my byly sympatické dokonce i zločinci kteří se snažily za každou cenu získat peníze. Herci sice nebyly nikterak dobří ale ani mi nepřišly špatní. Věděl jsem že od Schumachera nemám čekat nijak moc a taky jsem nečekal a proto jsem byl tak překvapený, jen ten hlavní hajzl nemusel být takovej idiot. Bavil jsem se. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Schumacher má evidentně svá nejlepší režisérská léta za sebou. Pro Trespass ale naštěstí sehnal parádní hlavní dvojici, na které celý film stojí a pokud k tomu přičtu napínavou atmosféru (přeci jen je to pořád TEN Schumacher, který dal filmovému světu Telefonní budku nebo Volný pád), dá se tu mluvit o slušné žánrovce, která díky průběžným vysvětlovačkám a jakési závěrečné pointě dokonce dává i trochu smysl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zoufalá americká nápodoba jednoho z nejlepších žánrových filmů letošního roku Secuestrados. Jeden rozlehlý dům, jedna rodinka, skupinka rozhádaných únosců. Vážně by mě zajímalo, jestli mezi Secuestrados a Trespass nějaká inspirační/vykrádací jiskra přeskočila, protože se ty filmy na první pohled podobaj až neskutečně. Na druhý pohled pak člověk už nějaké rozdíly uvidí - hlavně v tom, že Joel Schumacher už se asi nikdy nezmůže na víc, než na obyčejnou rutinu. Krom nenápaditého zpracování pak zaujme už jen všudypřítomná nablblost všech (postav určitě, tvůrců možná), která nakonec zabije naději na alespoň průměrnou zábavu. Konec už jsem odzíval. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • V jednom okamžiku se Nicolas Cage rozhodl od projektu odstoupit, důvodem byla jeho nespokojenost s rolí Kylea Millera. Jeho přáním bylo ztvárnit roli únosce. Daná role byla obratem nabídnuta herci Lievu Schreiberovi. Nicméně se herec před kameru nedostal, neboť se následujícího dne produkčnímu štábu z úst Nicolase Cageho dostalo ujištění, že roli manžela Nicole Kidmanové ve filmu ztvární. (Conspi)
  • Nicolas Cage byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)
  • Nicole Kidman (Sarah Miller) má ve filmu zrzavou paruku, přestože ve skutečnosti zrzkou je. (Dixieboy)

Reklama

Reklama