Reklama

Reklama

Ptačí úlet

  • USA Free Birds (více)
Trailer 8

Film Ptačí úlet je příběhem dvou odvážných krocanů, kteří vymyslí ambiciózní plán. Jejich misí je vrátit čas a zachránit sebe a další svého druhu od jistého konce. Cíl je jasný – ukradnout vládní stroj času, vrátit se do sedmnáctého století a odstranit krůty ze svátečního stolu Dnu díkůvzdání jednou provždy! Ptačí úlet je plný dobrodružství, zábavy, dojemné lásky, loajality a odvahy. Je to příběh dvou hrdinů a jejich šíleného pokusu změnit dějiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (24)

Trailer 8

Recenze (99)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nepřitažlivý námět o dvou krocanech ze současnosti, kterak se pomocí stroje času snaží zabránit prvnímu Díkuvzdání a tím i tradici masivního pojídání svého druhu na tento svátek, se nečekaně podařilo opracovat v koukatelný tvar. Zejména tempařská první polovina sází jeden skvělý vtípek za druhým, pak překvapí docela vážné okamžiky (obětovat se pro hejno) a vše vyvrcholí tak ulítle absurdním řešením, že si z nás tvůrci určitě udělali vědomou srandu. :-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto tuctová a vzhledem k tématu i překvapivě nenápaditá pohádka, která hlavně v porovnání s nedávným cestovatelským Peabodym a Shermanem, jenž již teď patří mezi nejzábavnější animáky roku, působí jak nechutně barevné lejno. Vzhledem k tématu a dobovému zasazení to pak nebude zajímat ani české ratolesti, takže jde vlastně o naprostou zbytečnost. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si úspěšně spletl Ptačí úlet se Slepičím úletem (který tím pádem stále plánuju). A to mi ani po přečtení popisu nedošlo, že když se mluví o krocanech, asi tam slepice nebudou. No, co už. Býval bych řekl, že je to doslovná ptákovina, což vesměs byla. Humor naprosto stupidní, to samé první polovina děje. Nicméně náhlé potemnění, leč jen chvilkové, dost mile překvapilo. Taktéž námět cestování časem, který animákům jinak moc nepřísluší. Přes to všechno stále zůstává dost výběrový humor stupidního rázu, plytké postavy a děj, který lze ocenit tak z poloviny. Sympatii tomu ale upřít nelze, jiné animáky tohoto druhu bývají spíš odpudivé (např. Strašpytlík a to je Disney). 55% ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Ptačí úlet je prvním celovečerním dílkem malého animačního studia a je to vidět - kostrbatý scénář a animace o několik tříd horší než pixarovský průměr. Příběh má celkem zajímavý námět, dva krocani se vydávají časem zpátky do minulosti, aby zabránili tomu, že se z jejich druhu stane tradiční večeře na americký Den díkuvzdání. Pod tímto originálním nápadem je ale ukryt tolikrát provařený příběh outsidera, který je předurčen k velkým věcem a který nakonec ke štěstí dojde. Při sledování filmu se vám proto vybaví jiné snímky - např. na začátku si nelze nevzpomenou na krysáka Remmyho z Rattatouile. Zdejší hlavní hrdina ovšem kromě toho, že je looser toužící po uznání, nemá žádné další dovednosti či zajímavý osobnostní rys, a proto není nějak extra důvod mu fandit. Jeho kámoš Jake je větší sympaťák, nicméně i kouzlo této postavy brzo pomine. Scénáristicky a dramaturgicky je příběh velmi nevyvážený a zbrklý, kdy ke konci máte pocit, že autoři si asi uvařili houbový čaj. Silné momenty snímku nevytváří požadovaný efekt, neboť snaha vyvolat divákovu emoci je velmi prvoplánovitá. Relativně velkou nevýhodou filmu v našich zeměpisných šířkách je jeho teritoriální zaměření, kdy bez znalostí amerických reálií nemá člověk šanci pochytit, o co to vlastně jde. Kdo ví, jak by se Američané tvářili na film, kde proti proudu času plavou kapři Míša a Ríša. Pozitivem je ovšem skutečnost, že vedle Pixaru a Dreamworks jsou tady i ostatní animační studia, která se nebojí pustit na tenký led 3D animáků a přijít s neotřelým nápadem. Jen jej trochu lépe rozvinout. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracovaná animovaná kravina :-D. Už ten nápad, že krocani cestují časem, aby vymazali ze světa Díkuvzdání, to je prostě úžasný. Animace ovšem nic moc, začátek se strašně vleče, ale jakmile se přesun uskuteční, tak to chytá slušné obrátky a je se na co dívat. Viděl jsem tedy dabovanou verzi, ale musím říct, že si neztěžuji, protože hlas M. Dejdara nebo K. Heřmánka mě neomrzí nikdy. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (8)

  • Jednu z postav namluvil také Danny Carey, bubeník progressive metalové kapely Tool. (Corpsegrinder)
  • Původní název filmu byl Turkeys. (Illuminare)
  • Keď pri núdzovej evakuácii skáču moriaky do vody, jeden z nich vykríkne: „Geronimo!“. Tento príbeh sa však odohráva na začiatku 17. storočia a Geronimo žil o viac než 200 rokov neskôr. (ČSFD)

Reklama

Reklama