Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Režisér "jdu si v mikině, protože chci znesvětit obřad, pro udělení vyznamenání za pomoc Milošovi" (nechtěje tím znesvětit ocenění od Miloše, ale státní obřad, který znesvětil stejně už Miloš), natočil také kriminálku. Nenatočil ji špatně, scénář je rozhodně zajímavý a ani televizní zpracování až tolik nevadí, i když dokumentristická kamera mě po polovině filmu začala už trochu otravovat. Co se ale rozhodně nepovedlo, je obsazení filmu. Záporáci jsou víceméně směšní, a to na obou stranách barikády. Také nechápu, proč v televizním filmu ČT sledujeme reklamu na Blesk, Michala Davida a další PP. Ke konci filmu jsem zjistil, že jsem jej už viděl, ale téměř dokonale zapomněl. To hovoří za vše, co se týče kvality a "nezapomenutelnosti" filmu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Člověk neví, jestli se má smát nebo vztekle nadávat. Takovéhle domácí filmy se u nás nevidí ani v kinech, natož v televizi. Výborná práce s herci, příběh perfektně zasazený do zvoleného prostředí, značně jedovatý humor a závěrečná přestřelka v rytmu letitého šlágru Michala Davida. Žádná kladná figura, takže závěr lze těžko brát jako happyend. Bravo! ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo točené před dvaceti lety, asi bych hodnotil líp, ale přeci jen je to moc velké retro a do dnešní doby se tento způsob vyprávění už moc nehodí. Překvapil Bartoška, že do toho vůbec šel. Nemůžu upřít snahu a pár zajímavých momentů, celkově ale velice nevýrazné dílko. Obsazení super, výsledek hubenější než bych očekával. 60% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Depresivní Robert netušící, proč diváci nemají rádi jeho filmy, sází na podobný žánr jako u filmu "Pravidla lži" a toť podle mého dobrý tah. Výborný, sarkastický, temně ponuře humorný film, který se nebojí chodit po tenkém ledě. Pomalý rozjezd filmu doplňuje skvělý a dymanický závěr s písní Michala Davida. Hlavního hrdinu si zamilujete stejně jako ostatní postavy ve filmu. Dokonce mi děj místy připomínal film "po přečtení spalte" - podobně trpký a suchý, avšak úderně vtipný. Velká škoda, že je film jen televizní. ()

louisa 

všechny recenze uživatele

Na naše pomery veľmi dobre urobená kriminálka. Výborný Plesl, Lichý, Čtvrtníček, Dulava. Zaujímavá kamera. Jednoducho - dobre natočené. Takisto tá poľštino-čeština ešte dodáva na autenticite. A v úvodných a záverečných titulkoch super pieseň "Hajcman blues" (Pastrňák-Rataj), ktorá tú atmošku perfektne dokresľuje. Well done. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Aby film bylo možné v televizi vysílat před desátou hodinou večerní, režisér vystřihl dlouhou scénu se šňupáním kokainu. (Cucina_Rc)
  • Ve filmu si zahrálo několik herců z nedalekého Těšínského divadla, kteří stvárnili hlavně postavy mluvící polsky. (MIchael90)
  • Když Martin (Jiří Bartoška) dostane zprávu o tom, v kolik hodin proběhne přepadení vozu s penězi, je v ní napsáno 10:45. Následně hned odjíždí na místo přepadení. Na mobilu je ale v horní liště jasně vidět, že ve skutečnosti je už 13:33. (Korvent)

Reklama

Reklama