Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Závěrečné minuty jsou dechberoucí, ani jsem po trošku vláčném stylu vyprávění nečekal takhle skvěle vygradovaný závěr. Dost mi to připomnělo klid před bouří při sledování Čekej do tmy. Španělé jinak potvrdili že co se týče budování atmosféry, dokáží své řemeslo na jedničku. Po Sirotčinci další skvělý počin. Opět bych se přikláněl spíše ke škatulce Thriller. Belén Rueda je neskutečně krásná ženská. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Európske horrory už tradične potvrdzujú dominanciu pred americkými. V španielskej produkcii sa im darí obzvlášť a tento to len potvrdil. Aj napriek tomu, že film spadá do kategórie vrah(mačka)-obeť(myš) bez nejakých extra prevratných myšlienok, tak dej mi prišiel neskutočne atraktívny. Moju pozornosť si získal hneď od začiatku a musím zatlieskať scenáristovi, pretože napriek pomerne jednoduchej zápletke dokázal príbeh obohatiť o množstvo zvratov, nápadov a vychytáviek, ktorý ho spravili zaujímavým a netuctovým. Pár nezrovnalostí súviasiacich s príbehom vôbec nenarušili celkovú celistvosť tohto filmu, ktorú dotvárali najmä pevná ruka režiséra a neskutočné herecké výkony. Hlavná postava ako i záporák sa zablysli v jedných z najlepších výkonov v tomto type rolí. 85%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

SÁRA SPÁCHALA SEBEVRAŽDU, PROTOŽE...../// Když Sára nešťastnou náhodou zůstane viset (za krk) ve sklepě, vydá se Julia po jejích slepých stopách. CO KDYŽ NEBYLA SAMA?... Jestli někdy někdo bude chtít natočit atmosférickej úvod, ať vykrade G. Moralese (inspiraci Svěráku...!)! Zajímavě natočený scény, slepé ženy se zvláštníma očima, ale hlavně ten muž.... – udržuje mě to v téměř neustálým (a hlavně) v příjemným napětí. Z neviditelnýho nebezpečí mi naskakuje ,,husina“, (je super, když i kameraman chce točit horor!) nikomu se nedá věřit – HONBA ZA PŘÍZRAKY může začít! Škoda, že závěr ubral na ,,neviditelnosti“ a rozjel hororovou klasiku, při který ze mě ta ,,husina“ spadla. Každopádně super myšlenka, Belén Rueda a většinu času i atmosféra. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám filmy, kde se to hemží slepci a oběšenci. 2.) Pochopím, proč není dobré věřit chlápkovi, kterej po mě chce otevřít svůj mražák. 3.) Zjistím, že bejt slepej neznamená bejt (vždycky) mrtvej. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem se bála. Technicky nelze nic vytknout. Staré známé zase trochu jinak, zručně a strašidelně. Stíny, šero, zvuky, rybí oko, rozmazané vidění, skvělá hudba, herci... Lahoda. Hned ze začátku napínák, co strhne zápletkou pozornost diváka a zbytek pozornosti se soustředí na krásnou, přirozeně hrající a neskutečně sympatickou Belén Rueda. Další "sympatický" fakt je, že ač se tu moc krvákových scének nekoná, ty co uvidíte, jsou mnohem údernější a silnější, než kdyby na vás od začátku z obrazovky padaly končetiny. Nicméně zápletka nezačne od půlky košatit a vrcholit, spíš slábnout a vyplňovat (moje) obavy, že je to opravdu tak a ne jinak. Konečná premisa je dosti triviální a navíc mi hořce připomněla tucty hororů se stejným "typem zla" a vedle tak skvostně budovaného napětí a strachu působí až moc jednoduše a nezajímavě. I tak je to ale jeden z nejlepších hororů, co jsem poslední dobou viděla a fandům atmosférických a stupňovacích hororů doporučuju všema deseti! Srovnám-li tohle a třeba... no, třeba zrovna Captivity, je tohle skvost nad skvosty. Ideální volba na večer, bát se budete! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Júliine oko nebolo také napínavé ani thrillerové, ako som očakával. Film je dobrý, ale keď čakáte viac, nemôžete dať silnejšie hodnotenie. Tie akoby prekvapivé zvraty na mňa nijako nezapôsobili, rovnako ani odhalenie vraha. Očakávaná mysteriózna atmosféra bola len polovičatá. Španieli natočili už lepšie filmy. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama