Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý, ponurý psycho thriller, o mladom advokátovi čo chcel zvrátiť trest smrti, ktorý neodkladne hrozil jeho dedovi a tým sa sám vystavoval riziku, lebo nejaké skutočnosti z minulosti majú byť už navždy mŕtve a práve tento mladík ich začal odkrývať. Film je popretkávaný rasizmom, politikov a špinavosťami v nej, má v sebe aj detektívny príbeh, ale je aj o nenávisti všetkému v živote. Film šliapal bez vážnejších nedostatkov, ale jeden zádrhel tam aj tak bol, že toho napätia tu nebolo až tak veľa, ako by si príbeh zaslúžil. A ten koncový príhovor guvernéra bol nielenže predvídateľný, ale aj hrozne trápny. ()

The Viper

všechny recenze uživatele

Když jsem si četl některé zdejší komentáře, nebral jsem vážně v potaz, že herecký výkon O´Donnella je tak hrozný, ale je tomu tak. V každé situaci ten stejně tupý výraz. S prominutím řečeno mi přišel jako debil. Hackmanovi jsem antisemitu věřil a tak jsem s ním spokojen. Film jako takový mě chvílema štval. Nesnáším, když takovýhle filmy se snaží poutat na politické názory ať KKK nebo jiné ,,rasistické'' organizace, špatný dojem. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě podobné téma jako u Čas zabíjet, a v podstatně podobně povrchně zpracované, jen ne tak dryáčnicky. Na tehdejší dobu - i dnešní možná - asi šokoval scénou vraždy dvou malých dětí hned v úvodu (a vlastně pro film naprosto zbytečnou, jde jen o to zvednout emočně diváka ze židle), ale celkově mohlo jít o televizní konverzačku. Někdo zde v komentáři píše, že věcem z TV se nedá věřit a filmy nemají podávat žádné informace. Je to samozřejmě blbost. Netváří se to jako James Bond, kde si nelámu hlavu logikou věci a autentičností výpovědi a prostředí. A pokud není autentická a uvěřitelná premisa, pak se na to člověk bude dívat jako na pohádku, a ne snímek, který se chce vyjádřit k nějakému vážnému společenskému problému. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Mladý právník chce zachránit svého rasistického dědečka, atentátníka Ku-klux-klanu, před trestem smrti. Plusy - thriller dle předlohy Johna Grishama a skvělý Gene Hackman v roli odsouzeného. Mínusy - režie James Foley a výkon Faye Dunawayové nominované za tento film na anticenu Razzie Award (Zlatou malinu). Jinak nevýrazný, průměrný film. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=MZTjMM5J9HQ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vnuk své ho rasistického dědečka odsouzeného k trestu smrti za bombový útok, který zapříčinil smrt dvou malých chlapců, se po absolvování právnické školy snaží o nemožné. Pomoct mu. Jeden by očekával atmosferické soudní drama s citovým přesahem nad vážností situace, ale neděje se tak. Jediné co upoutá pozornost je Gene Hackman v roli odsouzence. Jeho skromný výkon ani tentokrát nezklame. Starý zlomený muž smířený se svým osudem, avšak stále se nevzdávajícího svých ideálů. Příběh pojednává o posledních minutách člověka odsouzeného k trestu smrti a politikaření kolem toho a to je tak v podstatě vše. Onen vnuk coby obhájce se místy v ději zdá být zcela zbytečný. Příběhu prostě nic zásadního nepřináší. Děj má sice plynulý a poklidný vývoj, ale jeho plytkost má problém zaujmout. Škoda, takový námět měl na víc. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo také ve skutečných plynových komorách ve vězení v Parchmanu v Mississippi. (Terva)
  • Film měl původně režírovat Ron Howard, herec, režisér a producent, držitel několika Oskarů. (Terva)

Reklama

Reklama