Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 90tych rokoch vzniklo niekoľko vynikajúcich súdnych drám, najmä podľa románov Johna Grishama, ktorý to jednoducho vie dobre napísať a väčšina režisérov aj dobre natočiť. Až na Jamesa Foleyho. Jeho Cela je asi najlsabšou adaptáciou dotyčného spisovateľovho diela a v časovom obkolesení filmov ako Firma a Čas zabíjať je jednoznačným porazeným. Vzhľadom nato, že sa nechávam pri hodnotení grishamoviek vždy trochu uniesť, tie tri hviezdy mu dám. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Námět sám o sobě dobrý - bývalý člen Ku-klux-klanu čeká v cele smrti a zbývají mu poslední 3 týdny života. Jeho vnuk - advokát, se snaží všemi prostředky svého dědu zachránit. Potud dobrý, ale zpracování mohlo být mnohem lepší, emotivnější a dramatičtější. Tady se vše odehrává v rovině dialogů a snad i proto působí film příliš "televizně". ()

Reklama

Eonex 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že velmi dobře znám knižní předlohu, musím říct, že filmová verze mě naprosto zklamala. Chris O´Donnell jako Adam je naprosto nepřesvědčivý, mezi postavami ve filmu panuje čirá lhostejnost tam, kde by měly být vřelé a emotivní vztahy. Nikde žádné vyhrocené situace, nikde žádný stres, napětí a očekávání – ač jde o život. Vedle knižní předlohy je tohle slabá omáčka, kterou šéfkuchař zapomněl pořádně okořenit. Tři hvězdičky – za Gena Hackmana v roli Sama Cayhalla. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

K tomuhle veledílu se toho moc napsat nedá, neb se jedná o průměrné drama odsouzence na smrt. Co stojí za zmínku, je Gene Hackman v roli Sama Cayhalla, on je to totiž vyložený „dáreček“, který zničil nejen svou vlastní rodinu, zvládl k tomu zabít i dva malé kluky a jen díky setkáním se svým vnukem se mu snad v té rasistické kedlubně rozsvítilo.. Závěr očekávaný a díky za ten poslední rozhovor před popravou, třetí hvězdu posílám panu Hackmanovi.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film svým námětem vypadal na další americké drama z rodu těch plačtivých a vypjatých. Od obojího něco má, ale zavání rutinou a nezkušenou režií, která si neumí vyhrát s filmem natolik, aby se k němu dalo v budoucnu vrátit. Gene Hackman jako někdejší člen Ku-klux-klanu čekající v cele smrti na vykonání rozsudku je ve své roli celkem fádní a mladý právník a současně jeho vnuk v podání kdysi nadějného Chrise O´Donnella zase sám na všechno nestačí, zvláště když je ve filmu častěji než Hackman. Právník je tedy do případu angažován po rodinné linii a nenechá přece svého dědečka zhebnout v plynové komoře, ale na druhé straně vysekat ho z toho nebude nic jednoduchého. Co filmu pomohlo je, že postavy to nehrají na nějaké velké citové vydírání diváka a není dopředu příliš jisté, jak to celé dopadne. Film tak v podstatě splnil, co bylo na něj kladeno, i když nesklidil nijak velký ohlas u diváků ani u kritiky, lze ho zhlédnout bez toho, aniž by bylo čeho po jeho skončení litovat. 60% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film měl původně režírovat Ron Howard, herec, režisér a producent, držitel několika Oskarů. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Johna Grishama, známého jako autora právnických thrillerů. (Terva)

Reklama

Reklama