Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

seba 

všechny recenze uživatele

Všechno zásadní napsal GEMINI. Navíc nemám rád Edwarda Burnse a jestliže jsem dal Poslední loupeži tři hvězdičky, tak tohle bylo horší. ()

Efreeti 

všechny recenze uživatele

Další z překombinovaných podfuků, které vás do závěrečných titulků nechají v nejistotě. Vyplatilo se dát tolik peněz za lístek do kina? Až při stmívačce pochopíte, že to byly vyhozené peníze. ()

AdrianMonk 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Edwarda, Andyho i Dustina mám moc rád, ale kde nic není, ani Monk nebere: hloupý a klišovitý scénář, zoufale přehrávající Burns a nepříliš přesvědčivá Rachel. Zachraňují to tradičně skvělí Hoffman s Garciou. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

6/10 ... Ďalší celkom pozerateľný príspevok ku krimi filmom, v ktorých banda vychcálkov obabre bandu podivných kriminálnikov... Film si zakladá na podfuku so štýlom, ale svojský štýl je to čo mu najviac chýba a tak ho ťahá vpred slušné tempo, herci a samozrejme „nečakané“ rozuzlenie na konci. V tomto prípada sú twisty celkom zaujímavé a na pár detajlov ani nesmrdia scenáristickými barličkami... Celkovo vzaté sa jedná o slušnú zábavu na jeden večer, ale druhýkrat sa k tomuto kúsku sotva budete chcieť vrátiť... ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Toho hraní na víc stran tady bylo na můj vkus až moc a na úkor srozumitelnosti, nicméně po druhym zhlídnutí už mi to vadí mnohem míň, už jsem si užíval to, co tenhle žánr nabízí. Chtě nechtě se mi nabízí srovnání s Dannyho parťakáma a ten jejich noblesní styl to přeci jen pořád nemá. Jake a Danny jsou možná podobný, ale Foley a Soderbergh jsou přeci jen jinde. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Byl jsem natěšený, ale jsem zklamaný. Překombinovaná kriminálka je zmatená a nezáživná ,s nudným Dustinem Hoffmanem. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Okrem toho obohratého scénara, frenetického strihu, obligátnych podrazníckych zvratov (niekedy skôr zvratkov) naivných obetí a dokonalého pána najsamchytrejšieho ma srala už len jedna vec: totálne mimózny casting! Akokeby rejžo pred prvou klapkou zahlásil: Tak a teraz si všetci vymenia svoje úlohy tak, aby boli čo najnepresvedčivejší. Bravó! To zvládli naozaj excelentne (hlavne Garcia s Hoffmanom mali total obrátené posty) a za to udeľujem 1*. Tá druhá je za 2-3 slušné scény a sľub od producentov, že nenatočia 2.diel ()

Goodlooker 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který má celkem neotřelou zápletku, jenž je ovšem mírně nelogická a úplný závěr mohl být přeci jen o půl minutky ušmiknutý. Úvod film vás ovšem navnadí počtem vynikajících hlášek a mimikou výborných herců. Dustin Hoffman v roli přihřátého bosse, Edward Burns je naopak gangsterským playboyem a kmotr Andy Garcia byl obsazen jako mírně ošuntělý policista. Film není nikterak dlouhý, ale občas ztrácí tempo a nováckým divákům by se mohl zdát nudným a nezábavným... Film je ale dobrý a o pobavení diváka v hutném thrilleru přeci jde, ne? ()

*Dosis* 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní tvorba německo-amerického filmu.. Jsem si vědom, že film není žádný extrém ale mám k němu určitou citovou vazbu. Hlavní jiskrou filmu byl zápalný děj o podfukářství, který mi nejspíš sedl do noty. Hudba společně s vykvetlými scénami mi nahnala slzu do oka :). Klobouk dolu a jsem rád že jsem mohl být divákem tohoto filmu.. 100% ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Keby to nebolo až také prekombinované, niekedy až na hranici pochopiteľnosti a do hlavnej úlohy by obsadili väčšieho charizmatika, bola by to parádna podfukárčina, takže 65%. ()

zanvalzans 

všechny recenze uživatele

Malo to na male a dal by som tomuto snímku o hviezdu viac.Chyba mi tu viac strelby.Inač filmu nič nechýba,tak treba pozrieť,uvážiť a zhodnotiť. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Jak parta podvodníků okrade účetního mafiánského bosse.. V prologu filmu vidí jeho hlavní aktér Jake Vig (Edward Burns) sám sebe zastřeleného a vzpomíná na událost, jež tomu předcházely. Před třemi týdny se svými komplici v dokonale sehraném podrazu obral o kufřík plný peněz jistého Lionela Dolbyho (Leland Orser). Do Viga, ale cestou vrazila krásná kapsářka Lily (Rachel Weisz) a okradla ho o peněženku. Další den byl Lionel nalezen utopený a jednoho z jeho kompliců kdosi zastřelil. Navenek bezúhonný Lionel byl totiž účetním mafiánského bosse Winstona Kinga (Dustin Hoffman) jenž chce své peníze.. Velmi podařená krimi**** ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Filmů o kolektivních loupeží je spoustu. A i když tenhle nepatří k těm nejhorším, tak není ani jeden z těch nejlepších. Bonusem je menší překvapení na konci. Velké + za Rachel Weisz. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Zase nějací podfukáři.Dustin Hoffman byl uveřitelný,nečekané i čekané zvraty padající vše do klišé překombinovanosti. ()

Reklama

Reklama