Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, tam dole na chodníku uzavírejte sázky, jestli Sam Wortington myslí svoji hrozbu vážně a ukončí svůj život potupným skokem na newyorskou dlažbu, anebo zůstane jen u planých keců. Budete mít na svoji sázku dostatek času a kurzy jsou slibné. Bývalý policista, a náš budoucí mediální hrdina, dostal za krádež diamantu nepřiměřeně vysoký trest, a co víc, loupež ani nespáchal a cítí se nevinný, protože to podle jeho slov na něj "ušili". Balancujíc na úzké římse budovy hotelu, bude muset prokázat svoji nevinu. A nebude na to sám. K ruce bude mít svého bratra, jeho sličnou přítelkyni a sympatickou policejní vyjednavačku, která mu jako jedna z mála důvěřuje. Film si však vytýčil spíše televizní pojetí už jen tím, že angažoval televizního scénáristu Pabla Fenjvese, který do celkem zpočátku zamotaného příběhu, postupem času napěchoval snad všechny typicky známé střípky z televizních krimi seriálů, včetně fádních dialogů, předvídatelnosti děje a skandujícího davu pod skokanem za přítomnosti médií, což považuji za dost laciný scenáristický postup. V jeho okázalé radosti mu nijak nebránil ani nepříliš známý, a tímto filmem debutující režisér Asger Leth, který s akcí šetřil jako se šafránem, a až příliš se spoléhal na zajímavé herecké obsazení. Když to vezmu z hodně povrchního hlediska, tak "umělecky" nejhodnotnější byla na celém snímku atraktivní Genesis Rodriguez a její napěchovaný dekolt a Worthingtnův skok střemhlav, a když to vezmu z fundovanějšího hlediska, tak tím nejhorším byl na filmu scénář. Z pohledu zlaté střední cesty má film spád, na římse se objeví občas i napětí, vtip a nápaditost nechybí při loupeži diamantu, nechybí pár dějových zvratů, kdo na čí straně stojí, kameru bych rovněž pochválil za vzorné a kvalitní nasnímání a herecké obsazení bylo také více než dobré. A že jste sázku nakonec prohráli?! No neříkejte, že jste nevěděli, jak to s Nickem Cassidym dopadne. Mé hodnocení: 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Divný film. Kdyby byl aspoň trochu promyšlený, ale tohle byl sled neuvěřitelně amatérských výkonů, scenáristických naschválů a hlouposti. Prvotní nápad skýtá daleko víc možností, ale nakonec je z toho historka, která při bližším rozboru vypadá jak z pera účastníka víkendového kurzu Jak se stát spisovatelem snadno a rychle. Autor viděl i nějaké heist filmy či dokonce televizní seriály, a uplichtil nám konzumní jednohubku pro nemyslící Železného většinu. Která to prý chce. Jinak postavy všechny do jedné nesympatické. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Muž na hraně... vypadá nasraně." Na hraně uvěřitelnosti. Scénář krutě laškující s pravděpodobností, že tak složitý plán vůbec vyjde. To miluju. Aneb jaká je pravděpodobnost např. toho, že projdu za bílého dne celým Václavákem úplně nahý, s obří hořící prskavkou v zadku a rolničkou na penisu, aniž by si mě kdokoli všimnul, protože úplně, ale fakt úplně všichni čumí se zavrácenými krky na jakéhosi ptáka na římse hotelu Ambassador? S dovolením teď budu svému jmenovci, Pablovi F. Fenjves, trochu fušovat do (hrubě nezvládnutého) řemesla a navrhnu alternativní konec filmu: Po slanění zásahovky na římsu, kdy náš nevinný/vinný dablzloděj diamantů prchnul z parapetu a skočil (konečně!), bohužel ne dolů, ale oknem dovnitř do baráku (to fakt zklamal), čímž opustil i zorné pole družstva hasičů dole na ulici, dal velitel zásahu pokyn k ukončení akce. Hasiči vypustili vzduch z (nyní již zbytečné) matrace, srolovali ji a právě když ji cpali zpátky do auta, ozvalo se za jejich zády překvapené: "Kuuurva!" a vzápětí hlasité ŽUCH! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pomerne priemerný heist thriller, ktorý môže ústrednou situáciou trochu pripomenúť telefónnu búdku... má však príliš predvídateľné momenty, viete, ako to skončí, viete skoro každý zvrat predvídať míľovými krokmi, nič vás neprekvapí, nešokuje, vyslovene nechytí... síce to hollywoodsky smoothly prebehne, nenechá to vo vás a za sebou skoro nič... navyše - na pár miestach vás možno nepravdepodobnosť niektorých situácií a vecí prekvapí - napríklad (spoiler alert) záverečný skok a to, čo nasleduje po ňom (konfrontácia s englanderom, zasiahnutie vášnivého muža z davu, otázka novinárky - tu som už prevracal oči, scenáristicky, režijne i herecky najslabšie miesto), ale napríklad aj cast je tu miestami nemiestny: elizabeth banksovej som tú dominantnú, z tragédie sa dostávajúcu, no inak veľmi úspešnú policajtku neveril ani sekundu (nehovoriac, že vôbec nebolo vysvetlené dostačujúco a upokojujúco, prečo si dal zavolať práve ju!), ed harris (ktorý tu vyzerá nejak nezdravo, staro, chorobne... nie je mu niečo?) je zasa zbytočne obsadený - herec s takým potenciálom, charizmou a hereckými dispozíciami tu má tak málo priestoru v tak dvojrozmernej, schematickej postave; rovnako jamie bell tu iba poskakuje, škoda, ten chalan od billyho eliotta ešte nemal lepšiu hereckú príležitosť ukázať svoj talent; šedé, priemerné béčko, ktoré sa maskuje za áčko; ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Příběh je o bývalém policistovi, který byl za krádež diamantu zavřen do vězení, ze kterého se mu podaří uprchnout. Poté si vleze na římsu hotelu, kde ze sebe dělá čkověka, který chce spáchat sebevraždu. Tím na sebe naláká pozornost spousty lidí a jeho společníci se ho pokouší očistit. Zajímavý triller, který určitě stojí za shlédnutí. Sice je zde spousta věcí viděných jinde, ale to mi nevadí, protože film jako celek funguje skvěle. Za mě 80% :) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Film získal všeobecne negatívne recenzie a len tesne zarobil nad svoje náklady. (Arsenal83)
  • V jedné scéně při otevírání trezoru používají lupiči kapalný dusík, který přenášeli v termosce. Kapalný dusík je možné takto přenášet, ale termoska se nesmí uzavřít, protože díky rychlému odpařování dusíku by se termoska natlakovala a vybuchla. Termosku je možné přikrýt lehkým víčkem, díky kterému se sníží odpařování dusíku a při nahromadění par plynného dusíku se samovolně víčko nadzvedne a přebytečný plynný dusík unikne do vzduchu. Vzhledem k tomu, že zloději při cestě k trezoru různě pohazovali svými zavazadly a nedávali přitom pozor na kapalný dusík, je nemožné, aby ho k trezoru přinesli.Buď by kapalný dusík cestou vylili nebo by jim termoska vybuchla. Navíc množství přineseného kapalného dusíku by na zmrazení klíčových částí trezoru nestačilo. (Rollo_Tomasi)
  • Originální název snímku Man on a Ledge je také výraz označující v policejním žargonu osobu, která se chystá skočit z vysoké budovy. (DivX)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama