Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Chudák Mikuláš...udělat z něho takovéhle ho krvavého gaunera. Celý svět začíná být jaksi naruby. Já jsem mu po tomhle filmu vděčný, že jsem od něj v dětství dostával jen uhlí a brambory. Mohl mně obdarovat hůř. A ještě víc jsem mu vděčný, že teď už na mně nějaký ten pátek se.. ( nemá zájem ). Ale možná je to všechno propaganda, uplacená Santa Klausem. On ten Klaus, taky strašně lže. Myslím Santu samozřejmě. 50% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Víš, co mi přijde zvláštní?- Ne, co. -Že jsme letos nedostali čokoládový písmena... -Snížili rozpočet to bude tím." Celkově podprůměrný horor s příjemnou atmosférou a pár fajn scénama. Sám o sobě na dvě hvězdy, ale jelikož mám v celku rád tenhle styl filmů (Rare Exports vládne) a navíc je 5. prosince tak mírně nadhodnotím. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pánové z Holandska si zřejmě řekli, že když si Amíci točí po tuctech všemožné hororové blbosti, kterým se meze nekladou, proč by si na domácí půdě nemohli natočit vlastní. A tak si pomyslili, že docela dobrým nápadem by mohl být vraždící Mikuláš:) To jsme tu v Holandsku ještě neměli, no ne? No jo:) Sint není typickým hororem, ale spíše hororovou komedií. Vypadá to, že páni tvůrci se nechali inspirovat i takovými legendami, jako jsou Piráti z Karibiku, Carpenterova Mlha, viděla jsem tam i Mrtvý sníh, či snad i Noc oživlých mrtvol. Děj uběhne poměrně rychle a příběh má spád. Nesvatý je vydařenou, vtipnou jednohubku. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

V Holandsku se ozlombrko hulí ušlechtilé traviny, pročež tady si nejsem záměrem tvůrců zcela jist. Výsledek jejich smažení tomu odpovídá. Po shlédnutí Rare Exports někoho napadlo, že po Santovi je další kandidát na zabijáckou mrchu bodrý tlusťoch s nůší a přáteli na nejvyšších i nejnižších místech. Dáme mu pěknou berlu k zabíjení, kterou mu bude závidět i frontman každé blackmetalové smečky, nějaké ty pohůnky a necháme tomu volný průběh. Všechno špatně. O dva špeky dál to mohlo i bavit. Takhle, satanžel, vítězí na celé čáře norský, lidožravý Santa. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rutinní béčkař Dick Maas (jediný skvělý zářez v jeho filmografii je kultovní Fantom Amsterdamu) je zpět v plné polní. Jen s tím rozdílem, že tentokrát si zvolil celkem zajímavý námět: Mikuláše, který podle legend nenosí dětem dárky, nýbrž pouze zkázu a krveprolití. První polovina filmu slibuje hodně atmosférickou, místy až pohádkovou podívanou. Snaží se děsit pouhými náznaky, rychlými střihy a následným pohledem na krvavou spoušť. Postupně ale zapadá do lehce akční báchorky, která se začne motat v kruhu a hledá cestu ven. Závěr díky tomu nemůže hororového diváka plně uspokojit, i když se snaží skrze nadsazené gore záběry. Škoda, ale stráveného času přesto nelituju. A nejlepší scéna? Rozhodně ta, když se Mikuláš na koni prohání po střechách domů. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama