Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Balaguero si prešiel dlhú žánrovú cestu počas svojej kariéry a treba povedať, že je čím ďalej, tým istejší vo všetkých aspektoch žánru. Tu sa jedná skôr o triler, hororové prvky sú v ústraní. Niekoľko scén je zahnaných až do maximálneho napätia, čo dokáže zrejme len niekto, kto je v žánri doma. Či sa jedná aj o triler reálne psychologický, ťažko povedať, predstaviť si, či podobní blázni behajú po svete, je dosť odvážne. Ale ak sa niekto dlhodobo cíti osamele, môže to viesť všelikde.... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Psycho-thrillery a horory jsou často házeny do jedné škatulky a ještě častěji zaměňovány, ale pokud tentokrát očekáváte opravdu jen thriller, budete se skvěle bavit. V opačném případě se nejspíš neubráníte pocitu ošizení. Balagueró totiž hororový žánr olizuje jen zlehka, a to asi pouze ve dvou mrazivějších momentech. Nemůžu se sice zbavit dojmu, že jde o jeho nejslabší kousek, ale i tak snad ani nemusim dodávat, že pořád se jedná o nadprůměrnou filmařinu, u režiséra jeho typu se kvalita stala už zažitým pravidlem. A kromě toho, je zase fajn po dlouhé době takhle fandit záporákovi. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zakomplexovaný vrátnik je zúfalý, že nie je šťastný a jeho susedka Clara áno, a tak sa rozhodne, že urobí všetko pre to, aby sa prestala usmievať. Neustále sa jej vkráda do bytu, schováva sa pod posteľ a v noci jej vyvádza nezbednosti, akurát to veľmi nefunguje, pretože nech vymyslí akýkoľvek výstrelok, Clara sa usmieva naďalej. No a keď si mladá žena privedie do bytu chlapa, všetko sa mu chudákovi začne vymykať z rúk. Balagueró ma síce nesklamal, ale dostal som niečo úplne iné ako som čakal. Dokonca to ani nie je horor, na aký sme zvyknutí, nie sú v ňom žiadne desivé scény, hektolitre krvi, ľakačky či atmosferické momenty. Napriek tomu to funguje vďaka originálnemu nápadu a kvalitným hereckým výkonom. Otázne je len to, či to hororových fanúšikov uspokojí. Na môj vkus je to totiž podané až príliš odľahčenou, pomaly až zábavnou formou, no film aj napriek tomu nenudí a bol som čoraz viac zvedavý, čo ten chudák ešte vymyslí. Takže u mňa je to tak na 7/10, bavil som sa, ale pod pojmom horor si predstavujem niečo úplne iné. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jste nešťastní, že jsou ostatní šťastní? Lehká pomoc - staňte se domovníkem! Nejlépe v echt nóbl secesním domě, tam bývá koncentrace šťastlivců největší a z toho plyne i víc práce pro jednoho neskutečně drzého parchanta... Mám ráda filmy co umí překvapit - a tento je jedním z nich. Nápaditý, skvělou hudbou podpořený thriller, kde se v dusivě klaustrofobní atmosféře cítíte jak v těsném prostoru pod postelí, krátce před děsivým odhalením, zároveň skřípete zuby nad mizivou šancí se skrytému teroru bránit, a co je nejhorší - může se to stát i vám. Přese všechno se přitom nelze nekochat chameleónskými výrazy v tváři výborného (a přiměřeně roli odpudivého) Luise Tosara, svěží přirozeností filmové Clary a nedětským výkonem malé Úrsuly - skvrnku na dokonalém obsazení vidím v poněkud prkenném Clařině příteli, který si částečně napravil reputaci bezchybným krvácením :-). A konec? Naprosto luxusní. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naštěstí nejsem ještě takovej magor, abych, když nedostanu holku do svojí postele, začal spát pod tou její. Ale řeknu vám, nevědět, že mám pod postelí takovej brajgl, že bych si radši ruku useknul než tam něco hledal, trpěl bych od teď při usínání pěknou schízou. Co naplat? Můžete vidět stovky načančaných hollywoodských trháků, ale pak přijde jedna syrová a stoprocentně upřímná španělská bomba a všechno je zapomenuto. Bonusovou hvězdu dávám kouzelné a andělské Martě za její "čau", které bych si nejradši nahrál a nastavil do telefonu jako budík. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)
  • Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil. (Kadas97)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama