Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí je uvězněna v neznámém domě. To pravé napětí se však rozpoutá až ve chvíli, kdy se spustí video a informuje všechny přítomné o tom, že jim bude umožněno uniknout, zapojí-li se do sadistických a masochistických her... Skupinka přátel se rozhodne zastavit stopařce. Ukáže se však, že to nebyl zrovna nejlepší nápad, neboť tato žena posléze všechny zúčastněné omámí plynem. Ti po následném procitnutí zjistí, že jim byly na lebky implantovány nádobky, které se samozřejmě nedají odstranit bez fatálních následků. Usměvavá a profesionálně vyhlížející žena jim poté z televizní obrazovky oznámí, že mají dvaadvacet hodin na to, aby naplnili lahvičky určeným množstvím mozkové tekutiny, kterou tělo produkuje pouze v případě extrémní bolesti. Čas kvapí a oni se společně s další skupinou nešťastníků podrobených stejnému testu rozhodnou spolupracovat a sdílet tak břemeno onoho bolestivého cíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Vile není není až tak hnusný jak zní. Dalo se na to dívat pač tortury nebyly tak detailní. Herci byli dobří, hlavně míšenka v úloze Tary, černoušek zahrál také dobře. Nebavila mě jen scéna s malováním losovacích střípků. Kdyby tvůrci trochu více dopekli konec snad by se to vyšplhalo na 4 hvědy, nu což tenhle žánr mě baví. Asi ten film pustím kamarádům :) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vhodné pro sadisty, masochisty a milovníky Grega Cipese. 1) Film má tři roviny. V prvním plánu nabízí přehled různých mučících technik s přiměřeně výživným zobrazením, dost explicitním, aby se vám postavil, pokud jste na takové věci, ale ne zase tak moc, abyste znechuceni či pobaveni předčasně odcházeli. Mučení jako takové patří v naší kultuře k tabuizovaným tématům, s čímž autoři očividně počítají; boření společenských tabu je lákavé._____ 2) Ve druhém plánu film předvádí morální zápas, jak se s touto, pravda, velmi nepravděpodobnou, nicméně zajímavou situací účastníci poperou. Autorský přístup je tu značně ledabylý, ale stále ještě funkční._____ 3) Spoiler. Třetí plán - thriller o přežití - tvůrci nezvládli vůbec. Zápletky jsou nesmyslné nebo přinejmenším absurdně nepřípadné, popřípadě nesrozumitelné. Scénárista i režisér působí, jakoby po tom všem mučení a psychologizování (to je rovněž tortura sui generis) byli příliš vyčerpáni na to, aby zápletky vyřešili logicky či alespoň trochu věrohodně. Například Samovo vystupování bylo podezřelé od samého začátku a přímo nabízelo pochybnosti o jeho roli. Jednání postav během závěrečných deseti minut zajetí postrádalo logiku a smysl. Rovněž druhou pointu na benzínové pumpě jsem nepochopil._____ 4) 28letý Eric Jay Beck napsal scénář, snímek produkoval a zahrál si hlavní roli (Nick), texaský herec Taylor Sheridan se ujal svého režisérského debutu s nadšením hodným lepší věci, ale hlavním důvodem, proč jsem film se zaujetím sledoval až do konce, byl zpěvák reggae, surfař, dabér a herec, od osmi let vegetarián a od devětadvaceti vegan, přitažlivý 31letý Greg Cipes (dlouhovlasý Sam). ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti otrepaným torture-porn hororom, takže som až prekvapený ako ma práve tento nebavil. Samoúčelná, stereotypná, nevýrazná, samodeštrukčná vyvražďovačka o kôpke ľudí, ktorých unesú a nútia, aby sa pod primitívnou zámienkou navzájom ničili. Niekoľko momentov bolo zaujímavých a postrehol som aj príjemnú hudbu, no celkovo to bolo dosť otupné a po chvíli tak nezáživné, že ma nebavilo ani to dianie, ani umelé dejové zvraty a už vôbec nie to stádo priblblých postáv. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další tlačení na Pilu. Partička iracionálních obětí v osidlech psychopatického výrobce adrenalinových drog se musí vzájemně pomazlit kleštěmi, žehličkou, vidiovými vrtáky, kladivem a dalším přehršlem dílensko kuchyňského vybavení, aby se dostala z vily, která má ocelové výstuhy ve dveřích. Na jedné straně vcelku příjemný materiál k tomu, aby nejeden místní řeznický učeň potřel ebenovou tyč liščím ohonem, na straně druhé by výše zmíněný inventární seznam nářadí bohatě stačil k tomu, aby logicky uvažující jedinec udělal z toho baráku úhlednou hromádku cihel a suti. To by ovšem nesměl být panikařící gay, co si raději nechá vrtat koleno či ufňukaná, ječící kikina, která dá přednost nehtové modeláži kombinačkama. Co naplat, kdyby v páté minutě probourali zeď a zdrhli, byla by z toho jen realitní prohlídka zejících interiérů zatuchlé nemovitosti. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ňamka. Ten film je mi viac sympatický, ako má hluchých miest. A že je ich požehnane. Predovšetkým treba povedať, že som do toho išiel len podľa hodnotení mojich obľúbených (1,2,3,3,5,5,4,4*) absolútne nič si nezisťoval a nevedel som, čo môžem čakať. Takže prekvapenie. Zvrátené a nepríjemné, čím je pre mňa niečím viac, ako zvyšok "saw-áckoidnej" pásovej výroby. Negatívne emócie veľa znamenajú Je totiž rozdiel v tom, hrať dookola na tie isté morálne posolstvá (zabiť či nezabiť, ja alebo on...), a v tom, spôsobovať hromadne a dobrovoľne bolesť sebe aj ostatným. To vás spojí. A nemusíte čakať stále nejaký tupý zvrat. Nooo, a tým si to v závere práve pokazili. Celý čas som bol rozhodnutý (aj napriek zlým hereckým výkonom, pár nelogickostiam a celkovému wtf faktoru námetu), dať tam 4 hviezdy. Pokazila mi to záverečná pointa a čo jej nasledovalo, ma vyslovene nasralo. Takže nižšia známka, aj keď potenciál na zážitok v štýle Martyrs, tam čiastočne bol a skvelý pesničkový soundtrack tomu ešte hodne pridal. 70% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Hormony, které se skupina snaží nasbírat, andrenalin, dopamin a oxytocin, mozek vylučuje, když je tělo ve velké bolesti, ale jak Sam navrhoval, také při sexu. Takže místo mučení se, mohli mít sex, aby ampulky naplnily. (Arrinka)

Reklama

Reklama