Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že u prapodivných filmů je zaručeno jejich několikanásobné pokračování. Kvalita a oblíbenost jsou dvě zcela rozdílné hodnotící měřítka. Čím nevkusnější a pokleslejší, o to více oblíbenější? Tak se to vše nevyhnutelně jeví. A co divák dostává? Pohlednou tvářičku hlavní ženské postavy, rádoby gangsterský příběh na československý způsob, fackující Škopkovou ze Slunce a sena, mnoho osobností české populární hudby, multirasovou společnost, pískajícího řidiče, nelegální obchod, velice svůdnou a lačnou ďáblici Lucii Bílou a mnoho písní zpívaných Pavolem Haberou. Dušan posbíral vše, co lidi v nevkusu milují a nacpal vše do jednoho zatuchle chutnajícího koktejlu. Koneckonců je jedno, jak příběh pokračuje a jak končí. Není to podstatné a ani důležité k zapamatování, když zůstává pouze hořký pocit z právě shlédnutého filmového díla. Hlavní postavou je zpívající řidič kamionu Juraj Halama (sympatický Pavol Habera). Vesele řídí svůj truck, zapáleně zpívá v oblíbeném motorestu, podléhá půvabu pohledné tvářičky, strhne ho lavina pokušení umělecké dráhy a zpívá a zpívá. Hlavní ženskou postavou je samozřejmě Zuzana Petrová (pohledná Eva Vejmělková). Chce nalézt svůj klid k životu a pravou a čistou lásku. Z dalších rolí: Jurajův nekonfliktní a obětavý parťák Vápno (Ibrahim Maiga), bývalý Zuzanin milenec se současnou hrou na nekompromisního a tvrdého podnikatele Rony (zajímavý Maroš Kramár), rázná vedoucí oblíbeného motorestu mama Kami (Helena Růžičková), nespoutaná smyslná ďáblice a Jurova partnerka ve zpěvu (svůdná Lucie Bílá), ctižádostivý hudební producent Petr Glasner (dobrý Vladimír Marek), či prazvláštní postavička showbyznysu Satchmo (Pavel Bobek). Výsledný výtvor je zvláštní. Na jednu stranu optimistický a rozverný, na straně druhé prázdný a nicneříkající. A v hlavě zůstane jen malá vzpomínka na polonahou Lucii Bílou. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Kultovně špatný film, taková pohlednice ze strašných 90. let. Nevím, co scénáristu tak opojilo, že smíchal dohromady všechno možné, co bylo tehdy aktuální a namíchal to do mytologie svojí trilogie o Zuzaně: vystřelovací nože, mafiáni a pašování zbraní, uměle vypěstovaná popstar (hraná porotcem Superstar Haberou, haha) která s úspěchem morálně klesne, Vejmělková nucená k lesbickému sexu ve sprchách, výlet do anarchistického Ruska, Lucie Bílá jako profík na role zkažených děvek, Helena Růžičková ve své typické "lidské" roli se synem motajícím se někde poblíž a k tomu mudrující Pavel Bobek - tenhle film by měl vidět každej. A tenkrát na to posílali středoškoláky, představte si to. Škoda, že to nebylo kratší a míň nudnější, samým úžasem bych dal o hvězdu víc. Jak říká, parafrázovaně, postava Vejmělkové: "Já jsem horší než komár, jsem upír. Tohle je tvoje poslední hodina, vysaju tě až do dna." Líp bych to snad neřekl. ()

Reklama

fisus 

všechny recenze uživatele

Pro spoustu lidí jeto určitě odpad,ale já ho mám prostě rád.Vždycky mi říkali,že koukám na samý ptákoviny,tak tady se to potvrzuje.Už když jsem tenhle film viděl v kině jako dítě,tak jsem si ho zamiloval.Chytlavý písničky,krásná Eva Vejmělková(moje první dětská filmová láska),všechny fackující Mama Kami a skvělá minirole Pavla Bobka!Prostě pod 4 hvězdičky nejdu! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní koláž zápaďácké akce, bravíčkovských fotorománů, post-totáčové exploatace a bollywoodu. Jestliže "Nahota na prodej" byla zrcadlem doby, pak žánrově vycizelovanější flák Dušana Rapoše je teenagerským vlhkým snem stejné éry. Paľo Habera dostál svému vzhledu českého Dempseyho, Helena Růžičková spojila svou image českého Buda Spencera s aluzí na samotného Bruce Leeho (viz traktát "Buď jako voda") a Láska šialená je cringe vypalovačka jak žádná jiná. ()

nathaniel 29 

všechny recenze uživatele

Tak ten starý úchylák režisér Rapoš pri natáčaní jednotky v 1985-tom keď mal 32 rokov namotal a zbalil mladučkú ceckatú 16 ročnú Evičku Vejmělkovou. A ja že prečo sa Evička vo Fontáne 2 nepoodhalila pri postelovej scénke? Aha tak preto že ten starý úchylák žiarlil na Paľa Haberu. Fuj fuj... Inak toto je asi že najviac zábavný ( rozumej popcorn movie) film v slovenskej histórii. Habera je Pán, hrá to skvele, ostatné legendy Lucie Bílá, Rúžičková, Vejmělková, Kramár, Maiga rovnako dobrí. Jednotka Fontána patrila hlavne hitom od Elánu a Grigorova, v dvojke samozrejme úraduje Palinova muzika, takže hudobne je film fakt kvalitný. Celkové hodnotenie 35% pre tento film je ale že úplne mimo. Má to síce pár slabších miest rovnako ako jednotka, ale inak ide o slušnú zábavu s kopcom vtipov. Som rád že v slovenskej kinematografii máme aj takýto snímok, určite patrí k tomu lepšiemu čo sa tu natočilo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Ibrahim Maiga (Vápno) vo filme pôvodne hrať nechcel, presvedčil ho až priateľ Fredy Ayisi, s ktorým úspešne absolvovali konkurz. Fredy Ayisi mal hrať hlavú úlohu a Ibrahim mal hrať jeho priateľa. Ale sponzori filmu boli proti obsadeniu dvoch černochov do hlavných úloh, nakoľko si neboli istí úspechom filmu v podaní v tej dobe dvoch v podstate neznámych nehercov tmavej pleti. Producenti teda navrhli vymeniť Fredyho spevákom skupiny Elán Jožom Rážom. Ale ani tento nápad sa sponzorom nepáčil z dôvodu, že Ráž je až príliš rebelská osobnosť. (Raccoon.city)
  • Ibrahim Maiga (Vápno) nikdy nestál na lyžiach. Keď sa to dozvedel Pavol Habera (Juraj Halama), tak ho zobral na Skalnaté pleso, aby sa pustil dole svahom. Habera dostal zato vynadané, že keby sa niečo stalo, ohrozilo by to nakrúcanie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama