Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to úplně stejné jako komiks, to znamená nedokonalé. Zkopírované téměř slovo od slova, obrázek od obrázku a hrozně, strašně moc zkratkovité a hrozně rychle ukončené. Děje se tam toho docela dost, ale nevýhoda je, že je prostě všechno hned ukončeno. Kdyby byl komiks lepší (dejme tomu minimálně o dvě čísla), prospělo by to nejen jemu a filmu, hlavně ale příběhu. Film ale za to nemůže, že Franku Millerovi se to tentokrát spíš nepovedlo... Jinak ale nechci být kritický - líbil se mi jak komiks, tak film, má to parádní atmosféru a úplně nejlepší je, že se Batman drží spíše v pozadí a hlavní postavou je tady Jim Gordon, což rozhodně není na škodu, protože Batmanovo zrození stejně každý zná. Jinak tempo i délka je tam akorát a z komiksu nic nechybí, takže za mě spokojenost ale na těch pět hvězd to prostě nevytáhne vůbec nic. 80%. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Škoda tak krátké stopáže. Vtipné je, že předpoklad divákovi obeznámenosti s waynovou minulostí vede ke zkratkovitosti a nevyjasněnosti jeho motivace, čímž z Batmana činí nikoli hrdinu s jasným a šlechetným cílem ale mnohem více sebevražedného psychopata s iracionální až směšnou touhou trestat veškeré bezpráví. Hlavní postavou se tak stává Gordon s plně vykresleným charakterem a pohledem skrze který je Gotham mnohem bezvýchodnějším místem. Předlohu jsem zatím nečetl, ale animák funguje výborně až na možná zbytečné odchylky a narážky k vedlejším postavám (catwoman, dent, joker), které mají diváka připravit na animované pokračování (jestli se pokračování nechystá tak je to už úplná blbost a zbytečné pomrkávání po fanoušcích). ()

Reklama

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Veľmi temné a krátke. Batman mi príde až moc silný na človeka z mäsa a kostí, skôr mi to pripadá ako film o Gordonovi a Batman tu ma vedľajšiu úlohu (na spôsob rozvinutejšieho camea). Určite je oveľa viac lepších animovaných Batmanov a tento nijak nevyčnieva z rady, čistý priemer, ktorý si nemám dôvod pustiť znova. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Další povedený animák s millerovským feelingem. Všechno je reálnější, než v jakémkoliv jiném netopýřím animáku. Gotham je peklem a Bruce Wayne spolu s Gordonem jsou uprostřed toho všeho a musí si prokousat svou cestu ke svým pozdějším pověstem ochránců Gothamu. Kromě těchdle dvou se objeví i jiné známé postavy, které člověka vcelku potěší. Za tu hodinu to všechno uběhlo tak dobře, že sem se ani nestíhal nudit. Gordonův příběh mě moc zaujal. 80% ()

Admirall 

všechny recenze uživatele

Som úprimne rád, že okrem nolanovho Batman begins existuje aj animovaná verzia batmana, ktorá Bruca Wayna ukazuje v jeho počiatkoch a neglorifikuje ho ako nejakého nezničitelného superhrdinu so super schopnosťami, ale ako človeka naplneného bolesťou a spravodlivým hnevom, ktorý ale bez svojich hračiek a opasku by bol stratený. Určite je to jedna z podarenejších filmových animovaných batmanoviek a ak má niekto záujem pozerať batmana chronologicky, mal by začať práve s týmto snímkom. Objavujú sa tu totiž všetky kľúčové postavy (okrem záporákov ako napríklad Joker, Mr. Freeze, Poison Ivy a pod... no mafia a catwoman tu majú svoje miesto) a divák si tak zvykne na mená a vzťahy. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama