Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Taková zjednodušená animovaná verze Batman Beggins, s výbornou atmosférou zkorumpovaného a depresivního Gothamu. Do popředí se spíše než Batman dostává komisař Jim Gordon, což mi taky nevadilo a jeho postava byla z celého filmu zdaleka ta nejzajímavější. Škoda ale, že si film nezachová dynamiku a tempo celou stopáž - ke konci mě už nudil a některé pasáže mi přišly dost stupidní. Ale rozhodně zajímavý nápad a koncept - zobrazit během jednotlivých dnů první Batmanův rok v ulicích. ()

Slider 

všechny recenze uživatele

Neustále skákanie v čase síce v komiksovej predlohe funguje, vo filmovej adaptácii je však nesmierne rušivé a neumožňuje vcítiť sa do žiadnej z postáv (čo je dosť problém, keďže má divák pochopiť ich konanie a motívy). Rok jedna pôsobí skôr len ako pár pozliepaných scén alebo ako hodinový trailer. Dve-tri efektné scény to ani náhodou nezachraňujú. Neisto pridávam jednu hviezdu za to, že Millerovu predlohu mám veľmi rád a Batman je frajer (aj keď v tomto prevedení zas až taký frajer nie je). Pre kresleného netopiera je stále jasnou voľbou o päťsto percent lepší Batman: Under the Red Hood. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Batmana mám rád ale tohle bylo fakt o ničem. Stokrát omílaný téma začátků Bruce Wayna zde zpestřeno jen tim že sledujeme ještě začátek Jima Gordona. Nic se zde neděje, přijde jen jedna větší akce, záporáci skoro nejsou, všechno je to jen moralizování a nudný kecání prakticky o ničem. Catwoman otravná. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Sice jsem zmeškal začátek, ale hrozně mě to zaujalo po výtvarný stránce, fakt paráda. A strašně se mi líbila ta zkratkovitost, bylo to prostě fakt jako číst komiks - akorát v televizi =). Jediný, co bych tomu vytknul, byl look některých akčních scén, kde mi ten minimalizmus a skicovitost přišly na škodu, poněvadž právě v těhlech ohledech má animák nesrovnatelně lepší výrazový prostředky než časák. Někdy si to rád dam znova a (doufam) od začátku! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Year One. To je to o čo sa tu jedna. Gordon, ktorý prichádza do nového mesta ma nie len nových kolegov a nepriateľov, ale narazí tu na akéhosi Batmana. Otázka je na ktorú stranu sa prikloní, k nemu či proti ? Okrem šikovnej a nápaditej akcie, tu je plusom aj temna atmosféra a drsné prevedenie. 80% - 4* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama