Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Vydarená animácia v pútavom na novo vyrozprávanom príbehu, ktorý nenudí, dobre vykreslený Jimmi Gordom, Bruce Wayne, taktiež okrajovo Catwoman a ich začiatky, prim je dávka temnoty, akcia. /80%/ ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Millerův komiks jsem bohužel ještě nečetl, takže nemohu soudit jak přesná je to adaptace. Film funguje jako výborný prequel k celému Batmanovu universu, tento fakt je jak klad (původ vedlejších postav - zejména příběh Gordona), tak zápor. Film totiž příliš negraduje. Pořád má ale velmi příjemnou atmosféru, více než dobrý příběh a zajímavé postavy. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V časoch Christophera Nolana je to predsa len trochu chudá a riedka temná realistická adaptácia. Hlavne je film priveľmi skratkový a hodila by sa mu raz taká minutáž. Bruce Wayne sa Batmanom stane zo sekundy na sekundu, Alfred je štatistom, prítomnosť Catwoman v príbehu nedáva hlavu ani pätu, celé je to strašne uponáhľané a skratkovité... No napriek tomu, najmä v porovnaní s filmami Batman/Superman je to stále štýlový a decentne temný film. No na Under the Red Hood to ani zďaleka nemá. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Batmana mám rád ale tohle bylo fakt o ničem. Stokrát omílaný téma začátků Bruce Wayna zde zpestřeno jen tim že sledujeme ještě začátek Jima Gordona. Nic se zde neděje, přijde jen jedna větší akce, záporáci skoro nejsou, všechno je to jen moralizování a nudný kecání prakticky o ničem. Catwoman otravná. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Díky krátké délce za 5, protože si to perfektně udrží celou dobu feeling Nolanových filmů, škoda jen, že jelikož Year One Nolan dost věcí přebral do svých filmů, nemá Millarův komiks čím překvapit. Nicméně právě proto jsem k těmto věcem přihlédl a nenechal se jimi odradit. Má to atmosféru, je to reálné, Gotham je zase jednou stoka a díky Millarovu umu skvěle vykreslené charaktery, hlavně díky jeho oblíbeným vnitřním monologům. A akce a nějaké další známé postavy potěšily. Takže tak, spíše za 4, ale dávám těch 5 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama