Reklama

Reklama

Film je divokou jízdou dvou nevyzpytatelných mladých vražedkyň Violet (Saorise Ronan – Hanna, Pevné pouto, Pokání) a Daisy (Alexis Blendel – Sin City, Gilmorova děvčata). Jejich zabijáckou pohodu jim však naruší jedna neočekávaná zakázka a jeden záhadný muž (James GandolfiniRodina Sopránů). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (92)

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Ten film je silně nezařaditelný pro mě, ano tváří se na něco víc než je, ale nečím to i dokáže. Stejně to bylo kouzelné, divné a neuvěřitelně smutné. Strašně jsem si oblíbila velkého dobrosrdečného muže, který to opravdu neměl lehké a kdo taky jo? Holky rozhodně ne! Neustále zasněná Daisy, která prostě je hodná a dobrá duše, Violet to měla těžké a je tak trochu mimo a nevěří nikomu, skoro. Hudba byla příjemná a působila přesně tak jak měla a sympatizuji s rozdělením na dějství, které ještě více zdivnělo tento zapadlý film, který se k nám dostal až od dva roky později, a hlavně že vůbec že? I když koukám, že většina lidí moje nadšení nesdílí. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tak holky sa nám chceli hrať na Tarantina? No dojemné. Verím, že by na to pod iným vedením určitý potenciál mohli mať, ale to by musel mať gule na pravom mieste aj autor filmu. Stačilo by asi vynechať lacný pátos a z dejových zvrat(k)ov vyberať len tie vkusnejšie. Veď ako všetci vieme, niekedy je menej viac. Nie každý je totiž schopný toho, čo vyššie zmienený pán režisér považuje za štandard, ktorý zároveň aj určuje. Ale tak ok, dievčatá si zablbli a priznávam, bavil som sa. Bola mi však sympatická len jedna z nich, Saoirse. Možno je to tým, že zamýšľanú nevinnosť v sebe ešte aj mala (hehe), nie ako Alexis Bledel, ktorá bola za podobnú drsňáčku už x rokov predtým v Sin City. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film členěním do kapitol, lehce brakovým vzhledem a absurdními dialogy tak trochu připomíná tarantinovky. Geoffrey Fletcher se pokusil o umělečtější pojetí, a neřeknu že selhal, ale ani se nedá říci, že by uspěl. Nápad dát do role profesionálních zabijáků náctileté holky, přičemž ony tak nejen vypadají, ale dokonce se i odpovídajícím způsobem chovají, a okolí to vnímá jako něco normálního, v sobě může obsahovat hned několik metafor. Scénář ani jeden z těchto motivů - ani žádný jiný, pořádně nevyužil, ale nakonec se našel v poctivém vztahovém dramatu. James Gandolfini utáhl celý film - a to ani moc nepřeháním. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Nakonec to byl vaznejsi film, nez jsem puvodne cekal. Kazdopadne ujety je to dost :-) Dve nebezpecne modrooke vrazedkyne, to tu jeste nebylo. James Gandolfini vynikajici, toho bych zabit nedokazal, takoveho hodneho strycka. Jen nevim, kde spousta zdejsich odborniku videla snahu rezisera "byt jako Tarantino". A kdy uz si konecne Saoirse necha spravit usi?! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle mě prostě dostalo. No dobře, ne až tak, abych na to úplně ujížděl, ale Geoffrey Fletcher ukázal, že vůbec nemusí být muž jednoho filmu. Holčičí akčárna, která je neskutečně stylizovaná a dostala se s dvouletým zpožděním i do českých kin. Trochu mě mrzí, že tam jsem tenhle snímek nestihl, ale aspoň že jsem ho vůbec viděl. James Gandolfini zase potvrdil, že filmový svět přišel o skvělého herce. A ten příběh... Jasně, je to vlastně jen drama, ale je to ujeté tím správným směrem. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Místo Alexis Bledel měla původně roli ztvárnit Carey Mulligan. Nakonec však ustoupila kvůli snímku Drive (2011). (h0n24)
  • Obě hlavní hrdinky mají jména květin - Violet (Alexis Bledel), v překladu "fialka", a Daisy (Saoirse Ronan), v překladu "sedmikráska". Zmínili i jméno bývalé partnerka Rose, tedy "růže". Dcera Michaela "James Gandolfini" měla zase jméno April, tedy "duben", kdy květiny začínají kvést. (Aknah)
  • Podobnost názvu filmu s Daisy a Violet Hiltonovými, nejslavnějšími siamskými dvojčaty světa, není náhodná. (h0n24)

Reklama

Reklama