Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety a meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova konečná? (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 247)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tupá podívaná, kterou si dokážu odůvodnit snad jen tím, že starý republikánský kocour Arnold dostal chuť na čerstvé prezidentské křeslo, tak si udělal takové jižanské promo o oddaném vlasteneckém šerifovi. Arnold je zkrátka důchodce a netuším koho tímto shitem chtěl oslnit, jelikož mladí diváci se mu vysmějí a jeho starší fanoušci zklamaně připustí, že z jejich milovaného steroidového nakopávače prdelí, se stal nepohyblivý dědek s Proenzi místo upilované brokovnice, který se stále nenaučil hrát, ale ještě pomalu ani neudýchá klidové dialogy. Největší akční scény z filmu pak končí úplnými faily, kdy do té doby elitní zabijíci při setkání se Seniorátorem, přechází do módu "submisivní dement" a celá akční scéna se okamžitě strhává v dětskou střílečku ze sídliště. Režisér pak nedokázal ani zamaskovat totální nepohyblivost a neschopnost hlavní postavy ohnout se pro upadnutou zbraň a vy místo toho abyste si užívali akční stupidní výmaz, modlíte se za jeho klouby. Bohužel je to navíc všechno myšleno smrtelně vážně a na ten "komediální" oddech je tam násilně nasrán největší možný ocas - Knoxville. Celá partička "zástupců" šérifa pak působí takovým stylem, že pokud by všichni dostali kulku do hlavy v první minutě filmu, ušetří se nejenom rozpočet o pár mega, ale člověk by už nemusel nuceně dokoukávat totální sračku, jestli se to náhodou nestane, v což úpěnlivě doufá. 20% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za to, že mě film i přes všechny mínusy (z mého subjektivního pohledu) bavil a neměl jsem nutkání jej vypnout. Zvlášť zoufalé jsou jakékoli pokusy o humor a smutně vnímám to, že Arnold svým nehereckým přehráváním nakazil i všechny okolo (Stormare!!). Záverečný fight na mostě už je pak skoro jak z nechtěné sebeparodie. No ... a přes tohle všechno jsem se zkrátka docela pobavil. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem, že Arnold neumí moc hrát a že je jeho nasazení v době, kdy už nemůže oslňovat muskulaturou, poněkud kostrbatým tahem. Není. Arnold sice skutečně nikdy nebyl Daniel Day-Lewis, to od něj nicméně nikdo nečekal. A neměl by ani teď. Last Stand využívá veteránův ošlehaný ksicht efektněji, než okatě prohláškovaný domov důchodců v podobě Expendables 2 a zároveň ho galantně netlačí do polohy, v níž by musel předvést více, než na kolik má. Samotný film pak není ničím jiným, než trochu nákladnějším akčním béčkem s příkladně připitomělou zápletkou. Tvůrci ho naštěstí sem tam zpestřili (úmyslně i nechtěně), ať už komickým digitálním gore, kulometem ve školním autobusu či autohoničkou v kukuřici, navíc disponuje celkem fajn vidláckou atmosférou. Závěrečný old school duel na mostě příjemně drbe divákovu nostalgii a zároveň si zachovává půvabný nadhled. Je to debilní, ale dobrý, Arnolde. Zase jednou trčím v osmdesátkách a dobrovolně se stydím. (: ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tohle není Arizona, tohle je ARNIEZONA. Vždycky jsem chtěla závodit s Corvettkou a Bumblebeem v kukuřičném poli. Ale tohle je opravdu oldschool popkorn, dokonce tak oldschool, že už dost možná ani nežijí jeho pamětníci. Vlastně jsou tu jen jediné dvě aktualizace 21. století: mobily nevypadají jako cihly a neprůstřelné švýcarské bankovní tajemství už je minulostí. 70% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Můj akční hrdina (nejen) z dětství se vrátil, a já můžu s velkou úlevou konstatovat, že jeho comeback se vskutku vydařil. Samozřejmě už to neni ta chladnokrevná, ocelová mašina z dob Rudého horka nebo Komanda, ale frajer a sympaťák je to pořád stejnej. Charakter z něho stříká podobně jako krvavý cákance z jeho nepřátel, z kulometu a brokonice mu to střílí jako za mlada, a do toho nezapomíná skrze zuby pálit ostropalný hlášky. Film má hodně nakročeno do akčního westernu, navíc má skvělej spád, pořád se v něm něco děje, obsazení je víc než luxusní (Stormare, Whitaker a i pro toho Stantona se našlo místečko) a celej tenhle promazanej stroj diriguje vizuální mág z Koreje. Konečná prostě MUSÍ potěšit všechny Arnieho fandy. Jinak honička v kukuřičnym poli je pěkná, ale tu předchozí střílečku netrumfla. (80%) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (42)

  • Keď Ray (Arnold Schwarzenegger) zhadzuje zo strechy muža so zbraňou, tak si môžeme všimnúť, že v jednej chvíli je nahradený dablérom. (ČSFD)
  • V závěrečné přestřelce, kdy Frank Martinez (Rodrigo Santoro) vystřílí na schodišti do žoldáka celý zásobník, zůstane závěr zbraně v zadní poloze. Poté následuje střih a Frank vystřelí ještě jednu ránu. (Lion91)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (více)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (více)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (více)

Reklama

Reklama