Reklama

Reklama

Dokument zachycující český hokejový tým na Mistrovství světa 2010 v ledním hokeji, které se konalo v Německu. Dokument je obohacen i o rozhovory s hráčí. (maroush)

Recenze (118)

j.linhi 

všechny recenze uživatele

Další z nezapomenutelných triumfů našeho nároďáku, o to silnější, že po prohře s Nory a Švýcary našim klukům už nikdo (ani já) nevěřil. Neuvěřitelné semifinále se Švédskem kdy Karel Rachůnek 7 vteřin před koncem zápasu vyrovnal a pánové Marek a Kašpar nás v nájezdech poslali do finále proti "neporazitelným" Rusům a jejich hvězdně nabitému týmu... nu což, bylo jim to prd platný, ptz hokej je týmová hra a ani deset Ovečkinů a Malkinů vám zápas nevyhraje, pokud nebudete hrát jako tým. A tak češi už podruhé ubránili unikát v podobě zlatého hattricku. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Mám rád sportovní sestřihy s původním komentářem. Je to o to umocněné. Asi všichni jsme prožívali cestu turnajem, a je fajn si to znovu připomenout. Hodně rozesmutní vidět Marka a Rachůnka, a poslouchat jejich názory na turnaj, ale jak mluví Jágr, je vidět, jaký člověk to je. Jakoby okolo sebe měl neviditelnou auru. Pěkné. ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

To, co se dělo na šampionátu v roce 2010, přesahuje rámec nejen hokeje, ale i sportu obecně. Natočit o něčem takovém špatný dokument, to snad ani nejde. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nostalgie. Tým, kterému nikdo nevěřil. Tým, o kterém se psalo, že po hrozném začátku může být rád za jednu výhru nad Francií. Tým, který postupně porazil Lotyše (povinnost), potom překvapil s Kanadou a následně vyhrál tři přetěžké zápasy ve čtvrtfinále s Finskem, v semifinál se Švédskem a ve finále s Ruskem. Tehdy, ještě před šampionátem, jsem se vsadil, že pokud český tým postoupí do finále, pojedu se na něj podívat živě. Později jsem opravdu jel a byl to velice hezký zážitek. I tak ale nezapomenu na poraženeckou náladu až do zápasu s Kanadou, postupně obrat s Finskem, Rachna kachna a živý zážitek z finále. HOŠI DĚKUJEM !!!! ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Mistrovství světa, které pro Čechy začínalo propadákem a končilo pokladem! Rusové byly odříznuty od šňůry svých 27 vyhraných zápasů v řadě. Každému na světě jsme dokázali, že Český hokej není dobré podceňovat a že ještě máme nějaké naděje povzbudit naší mládež k tomuto krásnému sportu. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Příjemná nostalgie devět let po vítězném mistrovství světa. Táborského voiceover mě vylekal, ale špatné to nebylo. ()

George8 

všechny recenze uživatele

Tým, který sotva projde ze skupiny do vyřazovacích bojů a nakonec to celé vyhraje ? Nádherný hokejový příběh. Bylo tam srdíčko. ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Krásný zážitek, krásný dokument!!!! O to horší je skutečnost, že dva hráči z tohoto týmu už mezi námi nejsou. Karel Rachůnek, Jan Marek, Josef Vašíček, Pavol Demitra a celý tým Lokomotiv Jaroslavl, ať odpočívají v pokoji.... ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Sportovní dokument, na který se s radostí dá dívat. Síla týmového ducha, trochu štestíčka a jeden velký hokejový příběh o pár klucích, kterým nikdo nevěřil. Chlapci díky. Běhal mi mráz po zádech při záběrech a rozhovorech s Rachůnkem a Markem. Kluci nikdy nezapomeneme. Hodnocení = 90 % ()

Moni33 

všechny recenze uživatele

Komu by se nelíbil dokument o tom jak podceňovaný tým nakonec skončí na zlaté příčce? :) Je hezké si zase připomenout ty momenty jako třeba "Rachna kachna" nebo jak jsme se ve finále ubránili dvojnásobné přesilovce šest na tři a nakonec překonali sbornou a vyhráli. A je to sakra dobrý pocit vidět, jak si zklamaní Rusi sundávají z krku stříbrné medaile :D Skvělý šampionát ze kterého si budu pamatovat hlavně to, jak už řekl Vokoun: ,,Nikdy není konec utkání, dokud nezazní konečná siréna!" ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

To byl gól, asi ještě silnější zážitek než Vídeň 2005, což je daný tím malým očekáváním, ale o to větší paráda na konci, dodneška mě sere, že jsem na Rachnu-kachnu nemohl vidět živě. Ale pak koukat na tu ruskou squadru, jakejch šest jmen tam drtí tři naše a stejně to těm sólistům z východu není nic platný, to je nezapomenutelný. Bohužel k dokumentu samotnýmu, obávám se, že éra, kdy těmhle sestřihům budu dávat plnej počet, už vinou někdy až zbytečnýho stříhání a zbytečně hrdinskejch gest a keců skončila někdy po Naganu. ()

gemkio_cz 

všechny recenze uživatele

Nejemotivnější mistrovství světa od rozdělení z pohledu českého fanouška. Úžasná cesta podceňovaného a v určité fázi i odsuzovaného týmu (včetně mě) k pravděpodobně nejsladčímu titulu v historii. "Rachna Kachna to to letělo" se mi navždy vryje do paměti a vždy když to slyším/vidím ten moment, běhá mi mráz po zádech. ()

Lajty 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ukázka toho, že když se chce, tak to jde. Tým, který byl všem pro smích a nepočítalo se s ním ani do čtvrtfinále všem ukázal, že když se hraje srdcem, tak Vám nepomůže ani ten největší talent na světě. Tým je víc, než hvězdy! ()

Smudge 

všechny recenze uživatele

Super si tenhle zlatý úspěch na Štědrý den připomenout. Ocenil jsem krásně vygradované stěžejní okamžiky a zajímavý komentář s pocity samotných hráčů a trenéra. Tuhle pohádku by měli dávat každé vánoce :-) ()

vlastimil.ferko 

všechny recenze uživatele

Tam kde už to vypadá, jakoby vše skončilo, se většinou najde poslední kapička naděje a malá jiskra něčeho, co dá vzplanout něčemu neuvěřitelnému. Stalo se to nám a to jsme měli tým poskládaný z mladých kluků. Tohle by se dle mého nestalo, kdybychom těch 25 omluvených hráčů v sestavě měli. Vážně... NÁDHERA ()

paddy35 

všechny recenze uživatele

Tým náhradníků porazil tým snů. Překrásné mistrovství posílené tímto dokumentem. "RACHNA KACHNA, TOTO LETĚLO!" ()

Tomasson93 

všechny recenze uživatele

V době Nagana mi bylo 5 let, takže neuvěřitelné tažení našich borců na turnaji v Německu je pro mě asi největším sportovním zážitkem, který jsem sledoval. Předem odepisovaný tým bez hvězd ze zámoří se po tragickém začátku a proslovu Jardy Jágra semknul a nakonec vybojoval zlato. Parta,která světu ukázala,že je díky obrovské bojovnosti, vůli, odhodlání a schopnosti hrát jako TÝM, možno porazit kteréhokoliv hvězdami nabitějšího soupeře. Rachna kachna, to to letělo!!! ()

Reklama

Reklama