Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh popisuje úsilí dvou bratrů stát rockovými hvězdami, zatímco se jejich spolužáci (U2) stanou jednou z nejslavnějších kapel na světě. Film je natočen podle skutečných událostí. (Ant)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

Caine 

všechny recenze uživatele

Nevím jak moc je ten film přesný a důsledný ke skutečnosti, ale nemůžu si být jistý. Na to, že při tvorbě podle titulků spolupracovali s většinou zůčastněných, je tam pár zajímavých chyb (které mě jako kdysi fanatického fandu U2 bily do očí). Například od začátku si tady Paul Hewson říká Bono a ne Bono Vox, což používal až nějak do poloviny 80-tých let pokud vím... Nicméně se mi to dost líbilo - jako fanda osmdesátek jsem si to užil. Hlavní hrdina dost pošuk, ale chvílema jsem ho i docela chápal! :-) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kapela U2 patří mezi mé nejoblíbenější, no je fakt, že z tohoto úhlu pohledu jsem se na ní nikdy nedíval :-) Velmi zajímavý námět, o to víc, že je podle skutečných událostí. Ben Barnes je jako žárlivý, ale o to zapálenější muzikant perfektní, Robert "Misfit" Sheehan i s tím svým retardovaným výrazem nezůstává pozadu a Martin McCann jako samotný Bono v určitých scénách od toho opravdového téměř k nerozeznání. Film nejen pro fanoušky této irské legendy, nebo pro fanoušky rockové hudby, ale i pro ty, co mají rádi komedii "tak trošku jinak". Jen ten konec mě naštval- z Neila se stal uznávaný žurnál, ale jeho bratr Ivan, který teď mohl s U2 obrážet celej svět nebýt silně sobeckého bratříčka, skončil jako druhořadý kytarista regionálního postavení hrající tak maximálně na svatbách- inu ten život je někdy pěkná sviňa... ()

Reklama

nineweh 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Tohle zůstalo někde mezi snahou o autentické životopisné drama a bláznivou situační komedií. Jenže na komedii je to příliš ukecané a rozvláčné a na drama se to příliš okatě snaží o vtip. Takže ve výsledku tenhle film není ani zdaleka tak dobrý, jak sliboval trailer, premisa a herecké obsazení. Čekala jsem hodně, ale ve výsledku jsem se nudila a modlila se, aby to už skončilo... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že tenhle film bude především o U2. O U2 je to hlavně ze začátku a pak se to přátelství kluků z Dublinu rozdělí a film si jde svým tempem a s jinou kapelou, která dostává na frak snad nejhůř, jak to jenom jde. Irové jsou zřejmě humoristé, protože pokud je tenhle film opravdu přesně podle pravdy a biografie tvůrce té kapely, tak si říkám, že i kdyby mě přejelo čtyřikrát stejné auto, pořád bych měl narozdíl od nich docela štěstí. K tomu mě bavili výborné herecké výkony Bena Barnese a Roberta Sheehana. A nejlepší na tom všem bylo, že veškerá hudební čísla si sami odehráli a nazpívali. To opravdu klobouk dolů. Celkově tak musím říct, že to není pětihvězda, ale pořád se jedná o opravdu slušný příběh ze 70. let v Dublinu, který nenudí ani jednu minutu z celého filmu. ()

PanPes 

všechny recenze uživatele

Představte si sebe - je polovina 80. let a vám připadá, že s trochou snahy vám bude ležet celý svět u nohou. Myslíte si, že máte všechny předpoklady proto stát se jednou z nejslavnějších kapel rockové historie a zároven trpíte představou, že všechno zvládnete lépe bez pomoci druhých ? Gratuluji - pak je vaše jméno Neil McCormick a jste jeden z největších idiotů pod deštivým sluncem v Dublinu. Otázkou ovšem zůstává, kdy vám to dojde a kolik zlomených snů vašich přátel to bude nakonec stát... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Než byl film natočen, musely být Benu Barnesovi ostříháíny vlasy. Poté si však tvůrci uvědomili, že je třeba natočit také scény, ve kterých bude jeho postava douhovlasá. Některé scény proto Barnes natočil s parukou. (veronys)
  • Skuteční bratři Ivan a Neil McCormickovi si ve filmu také zahráli, a to osoby, sledující jeden z prvních koncertů v prázdném baru. (Zdroj: ČSFD)
  • Ben Barnes písně "Where We Wanna Be" a "The Great Beyond" nazpíval osobně. (skinny)

Reklama

Reklama