Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nigel Slater (Freddie Highmore) je docela normální, obyčejný kluk. Baví ho vypomáhat mamince v kuchyni s pečením různých dobrot. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy maminka zemře a jeho tatínek si vezme hospodyni Joan Potter (Helena Bonham Carter). Jak se Nigelovi podaří přežít pubertu s nevlastní matkou po boku, která má chlapcova otce obmotaného kolem prstu? (Kacitr)

(více)

Recenze (51)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věcička, pěkně natočená, s nepopiratelným retro kouzlem, příjemnou hudbou, herecky vydařená, přesto mi ani jedna z postav nedokázala zatnout drápek hlouběji. Malého chlapce mi bylo od začátku do konce líto, hned bych si ho vzala domů. Otec byl nefalšovanej pařez, toho bych dala k adopci, uklízečka s cígem a věčně vyšpulenou zadelí jak z jiného světa, velmi nesympatická osoba, tu snad jen na orgány. Nicméně hodnotím vlídně, ač mi to mezi komedie nepasuje. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nebýt Heleny Bonham Carter v jedné z hlavních rolí, nejspíš bych na tenhle film nikdy nepřišla a kdyby přece jen, tak bych si ho asi nepustila. Ale byla jsem překvapená, že se mi to docela líbilo. I když, nedivím se, že Nigel byl tak trochu jinej, v životě to opravdu neměl jednoduchý, matka byla divná, otec naprostej magor. HBC mě znovu ujistila v tom, že ty role šílenejch ženskejch (prosím, moc prosím, neobsazujte jí nikdo do ničeho normálního) jsou jí jako šitý na tělo a kvůli rolím jako je tahle, jí zbožňuju. Jediné, čeho jsem litovala, bylo, že se mi tam nedostalo více Freddieho Highmora jako "dospělejšího" Nigela, já ho pořád vidím jako Karlíka a on už vyrostl a je z něj docela pěknej kluk. 4* ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Největší maminčinou kulinářskou specialitou je chleba na černo (připálený toast) a tak není divu, že Nigel od malička sní o jídle a o vaření. Bohužel matka umře dřív, než ho stihne cokoliv naučit (asi ten chleba) , takže vše zůstáva na něm samotném. Nepomůže mu ani nová hospodyně , protože ta si právě díky kuchařským schopnostem získává tatínkovu náklonnost a Nigelovo vaření je pro ni konkurencí. Není to komedie , ale drama o Nigelově dospívání , touze po vaření , ve kterého ho nikdo nepodporuje a jeho probouzející se homosexualitě. Na Helenu si počkáte do půlky filmu a teprve s jejím příchodem začne aspon nějaká zábava, protože svoji roli zahrála jako vždy velmi osobitě a svérázně. At už vaří nebo uklízí , s cigaretkou u pusy jí to jde lépe. Film je provoněný kulinářskými dobrotami i nasládlou retro atmosférou, ale vaření není moje hobby a bez Heleny by pro mě byl témeř nekoukatelný. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zpočátku slibné retro postupně ztrácelo kouzlo, skoro jako by nemělo víc co říct a točilo se už jen za vlastním ocasem, jestli ono to nebude námětem Nigela Slatera (jenž si na samém konci i zahrál), v jehož životě se zase nestalo tolik zajímavostí, aby vystačily na celovečerní film a malou fantazií scénáristy, který nedokázal látku rozvinout a na konci zase hezky složit, aby divák nezůstal jaksi neuspokojený ... Ovšem pro Helenu Bonham Carter - Řád zlaté vařečky :-) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

já vím, že to není nijak vyjímečný film, ale atmosféra filmu mi byla hodně příjemná i při druhém shlédnutí po delší pauze. Proto se nebojím doporučit tento malý, ale citlivý lidský film s nevtíravým ponaučením. Boj o místo na slunci, nebo přesněji v kuchyni může začít - ring je volný! ;-) Lehké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Skutečný Nigel Slater se ve filmu objeví úplně na konci jako šéf restaurace SAVOY London, ve které začne filmový Nigel pracovat. (Šakalík)
  • Helena Bonham Carter tu hrá Mrs. Potter, zatiaľ čo v sérii o Harrym Potterovi hrala jednu z jeho úhlavných nepriateliek. (Fanita)

Reklama

Reklama