Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny příběhu je parta patnáctiletých školáků, kteří právě ukončili základní školu a prožívají své poslední prázdniny před tím, než se rozejdou na různé střední školy. Středobodem všeho je opuštěná vyschlá fontána uprostřed sídliště, u níž se všichni scházejí. Hvězdami party, která se tu schází, jsou dvě hezké dívky, Bela a Zuza. Film však sleduje nejen jejich osudy, problémy a pocity a chování v různých životních situacích, jejich lásky a nelásky, omyly a usmiřování. Mozaiku doplňují postavy jejich rodičů, sourozenců i dalších dospělých, mezi nimiž je výraznou postavou zejména starý pan Domorák, který mladé neustále kritizuje. Z party je největší pozornost věnována mladému budoucímu automechanikovi a muzikantu Olinovi, který se z lásky k Zuze rozhodne starou fontánu opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slovenský muzikál z paneláku na způsob Takmer ružového príbehu. Pokračování jsou fascinující zážitky ze sekce filmů pro otrlé diváky. Spojení Vejmělkové a Rapoše se nicméně ukázalo jako fatální a první Fontánu lze hodnotit pozitivně zejména ve srovnání s českým Discopříběhem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som zvedavý, kto bude platiť vodu.“ Nostalgická sídlisková bomba z roku 1985 o láske tínedžerov v réžii Dušana Rapoša, ktorej nechýba poetika ani ak ste vyrastali na dedine a nikdy ste nejazdili na Škode 100 tzv. "kilečku". Ale nebyť bravúrnej hudobnej stránky (Grigorov, Elán, Patejdl, Filan, Záblacká), bol by som prísnejší. Podstatne. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale vidím ten film asi takový, jaký by mohl být a ne takový, jaký skutečně je. Když si totiž odmyslíte disko motorkáře a naivní kamerové filtry á la "romantické odlesky", je Fontána krásnou mozaikou příběhů z vnitrobloku. Některé z nich jsou chytřejší a trefnější, jiné více "limonádové", ale všechny mají spád, svižné dialogy a vtip. Navíc to není rozházený mišmaš, ale pěkně propojená síť sjednocená starou kašnou. A depresivní, syrový konec je tak super, že to od filmu s takovou pověstí snad ani nejde čekat. Fontána pre Zuzanu je mnohem lepší, než se o ni říká. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

80. roky a tento muzikál, to je proste klasika. Elánovské pesničky do toho, krásne dievčatá, socialistická krajina so svojimi krásami a problémami, trocha srandy, trocha toho staršieho štýlu, proste zaujímavý film, ktorý však mal veľa výpadkov, no aj kultových momentov, ako bola napríklad jazda na motorke, či šantenie vo fontáne. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Muzikalovy hit 80-tych let v celem Ceskoslovensku.Puvabna,mladicka,tehdy jeste neznama,Eva Vejmelkova a nejposlouchanejsi pisnicky te doby a zrodil se hit.Ano,urceny predevsim mlademu pubiku,tedy o mladych pro mlade,ale myslim,ze i po letech ma sve kouzlo.Jednoduchy pribeh a scenar.Slusna rezie,vcetne hudebnich pasazich a velmi prirozeni mladi herci.Myslim,ze prave proto se film stal takovym hitem.U me ma jasnych 55%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (32)

  • Letecké zábery do filmu zabezpečovala spoločnosť Slov-Air Bratislava. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Milióntemu divákovi filmu odovzdali ako prémiu moped. (Raccoon.city)
  • Fontána z filmu stojí na Kupeckého ulici v Bratislave. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama