Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy z vojenského prostředí často přesvědčovaly, jak právě toto prostředí prospívá lidskému zušlechtění, jak je inspirativní i zábavné. Půlnoční kolona vypráví o tom, co dělá voják, když má nečekaně volno. Protagonisté mají zajišťovat hladký noční průběh vojenské kolony Prahou, jenže ledasco dopadne jinak. Výřeční mladíci přesvědčí dobráckého velitele, aby jim podepsal dovolenku, hlavní hrdina pak osamí uprostřed panelového sídliště... Podívaná je to však velice umolousaná, svědčící jedině o tom, k jakým trapnostem se byli ochotni snížit i talentovaní herci. (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (35)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivim, že tahle "komedie" totálně zapadla. Pětice vojáků dostane v Praze na pár hodin volno a každej si prožije nějakej svůj příběh. Asi nejvíc prostoru dostal L. Potměšil, kterej se vydá za svou čubkou (J. Kotrbová). Tenhle příběh má i nějakou hlavu a patu, ale stejně to neni žádnej zázrak. Ty ostatní 4 příběhy jsou slušně řečeno o ničem. Akorát mě pobavily tehdejší ceny v hospodách (pivo za 2 kčs) a taky jsem viděl, jak vypadalo sídliště Novodvorská na začátku 70. let. 30% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Komedie ani omylem. Celkem docela velká nuda. Vojáci se v době nečekaného volna snažili zabavit po svém. Někdo šel vymetat pražské noční podniky. Někdo spěchal za svou nastávající. Takže se nedělo nic objevného. V podstatě nemá tenhle film ani pořádný příběh. Při sledovaní jsem si vzpomněla, jak jsme jako malé děti vždycky čekaly na průjezd vojenské kolony a mávaly usmívajícím se vojákům. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, jaké by to asi bylo, mít stroj času a navštívit na jedno odpoledne Prahu 70. nebo 80. let. Tímhle filmem je sen tak trochu splněn. O děj moc nejde - sledujeme pět vojáků, kteří musejí v Praze o půlnoci odbavit vojenskou kolonu a až na velitele mají všichni ostatní volno. Jeden řeší problémy s holkou, druhý si hraje na donchuána, ale nemá v kapse ani vindru, třetí si zajde za kamarády na jazz, čtvrtý doma načape sestru při dívčím večírku... A ten pátý sice čeká u džípu, ale i on nakonec dojde zajímavého setkání. Na filmu je kouzelné, jak nám představí Prahu té doby - Karlův most s lešením, nová sídliště, kde se ještě o trávníky starali zahradníci, poetickou vinárnu Viola, kde se recitovaly verše, jazzový klub, Nerudovku, Kampu a mnohá další místa a zákoutí. Sem tam probleskne ta povinná agitace (vojáci, volnočasové aktivity, uklizená sídliště, dostupnost nábytku...), ale celkově je to příjemné jako poklidné a dovolenkové pocourání se po starých, známých místech, z nichž mnohá žel již neexistují nebo se z nich ztratila ta poetika. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý snímek o vojácích co mají zajistit průjezd vojenskému konvoji nočni Prahou a tak se jelikož mají dost času vydají na vycházku a dozvídáme se různé osuy vojáků. Na filmu mě vadil příliš tmavý obraz snad způsobený špatnou kopií ,ale vše vyznělo jako by v šeru což tomu snímku neprospělo (aspon u mě né) ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 - Dalsi agitka tentokrat o muzich ve zbrani - regulovcicich, kterak travi volny cas v Praglu pred prijezdem dulezite vojenske kolony. Objevuje se tam Stivin a jeho psychadelicka hudebni skupina, ktera opravdu zabije i tak desnou zapletku v santanu nebo vojenske cekani na lasku... No ty koki, jeste ze uz je to za nama... Zcela nechapu predabovani Postraneckym... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Auto, kterým vojáci cestují na cvičení, i později do Prahy, je terénní automobil GAZ-69, který československá armáda používala až do výměny za novější sovětské UAZ-469 v osmdesátých letech. (ArthasKarfa)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama