Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad opravdu někdo nemyslel vážně.. Absolutní zostuzení knižní předlohy i předchozí filmové série.. Takovou slátaninu trapnosti a ubohosti by snad nenatočilo ani desetileté dítě!!! Brice si už snad konečně uvědomil, že sláva náčelníka Apačů je dávno pryč a další pokusy o její obnovení jsou jen dalšími hřebíčky do rakve. Tímhle počinem, ale tu rakev definitivně zavřel a zakopal půl kilometru pod zem.. Tímhle u mne jako herec skončil a s ním všichni co se na téhle frašce podíleli.. ()

svorko 

všechny recenze uživatele

Kultové diela s postavou Vinnetoua (Vinnetou 1-3 + Poklad na Striebornom jazere) sú nezabudnuteľné kvôli súhre viacerých faktorov – jednoduchý ale chytľavý príbeh o spravodlivom boji, zrade a priateľstve v atraktívnom akčnom prevedení okorenený trochou humoru, charizmatickí herci, dostatočný rozpočet, nádherná scenéria, veľkolepá hudba. Nič z toho u tohto filmu nie je prítomné. Ostal len Pierre Brice, aj to v značne prestarnutom prevedení a slabom príbehu. Ťažko povedať, či bol v takej finančnej núdzi alebo mal taký nedostatok sebareflexie, že sa na to dal. V každom prípade tento kúsok nemal nikdy vzniknúť. O to viac klobúk dole pred vyššie spomenutými filmami, ktoré aj po toľkých rokoch nestratili nič na svojej atraktivite. ()

Reklama

Leeroy3167 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamätám sa, keď sa mi dostala do rúk kniha Winnetou 4, ktorú keď som (tak ako takmer všetky mayovky) prelúskal, tak som zhodnotil, že túto hovadinu si už mohol May odpustiť. Ale oproti tomuto nechutnému onanovaniu Pierra Bricea, a jeho pokusu napratať sa so svojimi 100 kilami naspäť do Winnetouovho kostýmu bola tá kniha úplný skvost. Vrelo neodporúčam. ()

lykan9 odpad!

všechny recenze uživatele

Vinnetou se vrací je něco, co nemělo nikdy vzniknout. Měl jsem dokonce veliký problém tuto tříhodinovou blbost dokoukat. Doslova je úplně všechno špatně. Herci jsou příšerní, příběh je příšerný, prostě všechno je příšerný, nudný a ubohý. Pierre Brice měl scénář zamknout do šuplíku a nechat Vinnetoua spočívat ve věčných lovištích, kam patří. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film s Pierrem Bricem jako Vinnetou, který jsem viděl jednou a stačilo. Začíná to jako Vinnetou serial z osmdesátých let. Tj. Vinnetou v úboru podobnému tomu apačskému, kdy pomalhal Starému medvědu. Poté vezme do rukou oblek Vinnetoua toho z šedesátých let, s dírou po kulce v prsou, do toho klasická hudba z pera Martina Botchera. Pak se tu objeví nějací mormoni a obleky kovbojů a farmářů, které jsou spíš ty realistické ala Nesmiřitelní. Je tu malé dítě a jeho příběh, co mě vůbec neoslovil, jsou tu Adsinibojci a Tašunko-sapa, ale úplně jiný, než si ho člověk pamatuje z Vinnetoua 2, je tu opět československý padouch jako v Pokladu - tentokrát je to Juraj Kukura. Takže něco mezi původním realistickým seriálem a nostalgií na staré dobrodružné filmy. Jenže ta nostalgie se moc nedostavila. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama