Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl...Tvůrcům se podařilo oživit legendu. Výborný nápad nahrát to tak, jakože Vinetouva zachránil medicinman, tohle se povedlo. Začíná to tak, že Vinetů pohřbí svého koně, ale pozor, v zimě! Ne, fakt je tam normálně sníh :o). Dějově to vůbec nezaostává za klasickým Vinetůem, mnohdy to i původního Vinetůa převyšuje. Škoda jen, že se nenatočilo víc dílů s oživlou legendou, kdyby se k tomu dotočily další díly Old Shurhenda, Old Firehenda, byl bych ještě více spokojen. Škoda taky je, že se tady již neobjevil samotný Old Shatterhand, asi si s ním medicinman nevěděl rady... Když si Vinetů nasadil svůj prostřelený oděv, téměř mi slzy vytryskly. Doufám a věřím, že se podobných filmů natočí mnohem víc, protože je to radost sledovat něco tak napínavého, podmanivého, uhrančivého a filmařsky naprosto dokonalého. Všem rozhodně doporučuji toto velkolepé dílo, které je jednoznačně nedoceněné... Wokahéééj! :o) ()

no2 

všechny recenze uživatele

2/10 - Půl hvězdičky dávám za moment, kdy se ve filmu opět objevil Pierre Brice a moje srdíčko zaplesalo radostí ("Neuvěřitelné! On žije!!!"). Druhou polovinu hvězdičky dávám za to, že jsem se dodíval do konce celého filmu. Resumé: první díly pod režisérskou taktovkou Haralda Reinla byly bezchybné či téměř bezchybné, další díly jiných režisérů byly o třídu až dvě níž, ale stále (až na výjimky) koukatelné, seriál z osmdesátých let byl o další třídu níž, ale dívali jsme se na to, protože nic jiného v televizi tenkrát nebylo, a tento film je ještě o další třídu níž. ()

Reklama

svorko 

všechny recenze uživatele

Kultové diela s postavou Vinnetoua (Vinnetou 1-3 + Poklad na Striebornom jazere) sú nezabudnuteľné kvôli súhre viacerých faktorov – jednoduchý ale chytľavý príbeh o spravodlivom boji, zrade a priateľstve v atraktívnom akčnom prevedení okorenený trochou humoru, charizmatickí herci, dostatočný rozpočet, nádherná scenéria, veľkolepá hudba. Nič z toho u tohto filmu nie je prítomné. Ostal len Pierre Brice, aj to v značne prestarnutom prevedení a slabom príbehu. Ťažko povedať, či bol v takej finančnej núdzi alebo mal taký nedostatok sebareflexie, že sa na to dal. V každom prípade tento kúsok nemal nikdy vzniknúť. O to viac klobúk dole pred vyššie spomenutými filmami, ktoré aj po toľkých rokoch nestratili nič na svojej atraktivite. ()

lykan9 odpad!

všechny recenze uživatele

Vinnetou se vrací je něco, co nemělo nikdy vzniknout. Měl jsem dokonce veliký problém tuto tříhodinovou blbost dokoukat. Doslova je úplně všechno špatně. Herci jsou příšerní, příběh je příšerný, prostě všechno je příšerný, nudný a ubohý. Pierre Brice měl scénář zamknout do šuplíku a nechat Vinnetoua spočívat ve věčných lovištích, kam patří. ()

cheyene odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus oživit Vinnetoua bohužel nevyšel. Možná, že kdyby k tomuto počinu nedošlo, bylo by to lepší, ale ani tento neúspěch nemůže vrhnout stín na nezapomenutelné kultovní filmy, které zahájily celou sérii (Poklad na Stříbrném jezeře, Vinnetou, Vinnetou II: Rudý gentleman...). Pokud jde o "návrat Vinnetoua", tak je nutné podotknout, že tvůrci si vymysleli dost zajímavý příběh (Vinnetou nezemřel, ale uzdravil se...atd.) a zkusili diváky zaujmout větší krutostí - skalpování s poměrně podrobným záběrem (to je také jediné, co mi utkvělo v hlavě z celého filmu). I když ocením nápad a celý tento pokus o oživení náčelníka Apačů, všech žijících Mescalerů, tak z "kategorie" ODPAD se asi nedostanem.... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama