Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

anli odpad!

všechny recenze uživatele

Vinnetou nezemřel a žil v ústraní mnoho let,aby ho diváci mohli znovu vidět?Je až nechutné,kam jsou schopni scénáristi zajít a Brice by měl mít trochu úcty sám k sobě a tohohle se neúčastnit.Je to paskvil prvního stupně a pokud by tohle May viděl,myslím že by na producenta vzal proutek,jako Jiří Menzel na produkčního Sirotka.A udělal by dobře,zejména pokud by pořádně přitlačil.Tohle je opravdu ostudné a haní to celého ducha Mayovek a postádá úplně vše,co má takový film mít.Po dlouhé době dávám opět jasných a čistých 0% a doufám,že režisér byl potrestán. ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad opravdu někdo nemyslel vážně.. Absolutní zostuzení knižní předlohy i předchozí filmové série.. Takovou slátaninu trapnosti a ubohosti by snad nenatočilo ani desetileté dítě!!! Brice si už snad konečně uvědomil, že sláva náčelníka Apačů je dávno pryč a další pokusy o její obnovení jsou jen dalšími hřebíčky do rakve. Tímhle počinem, ale tu rakev definitivně zavřel a zakopal půl kilometru pod zem.. Tímhle u mne jako herec skončil a s ním všichni co se na téhle frašce podíleli.. ()

Reklama

no2 

všechny recenze uživatele

2/10 - Půl hvězdičky dávám za moment, kdy se ve filmu opět objevil Pierre Brice a moje srdíčko zaplesalo radostí ("Neuvěřitelné! On žije!!!"). Druhou polovinu hvězdičky dávám za to, že jsem se dodíval do konce celého filmu. Resumé: první díly pod režisérskou taktovkou Haralda Reinla byly bezchybné či téměř bezchybné, další díly jiných režisérů byly o třídu až dvě níž, ale stále (až na výjimky) koukatelné, seriál z osmdesátých let byl o další třídu níž, ale dívali jsme se na to, protože nic jiného v televizi tenkrát nebylo, a tento film je ještě o další třídu níž. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Napriek nízkemu rozpočtu, slabým hereckým výkonom, veľmi naivnej výprave a dialógom a veľakrát nelogike konania postáv, to nie je až tak strašné, ako napovedá hodnotenie. Akurát je to zbytočné oživovanie legendy, ktorej sa "doprialo" veľmi slabého spracovania, ktoré silne koketuje s rodinným žánrom. Aké by bolo hodnotenie, keby nebol obsadený Brice? Aspoň tento herec spája zdanlivú nekontinuitu. A samozrejme, ešte aj hudba. Kukuru, napriek tomu, že sa do záporných rolí hodí, by som tu nečakal. Druhý diel ešte slabší ako prvý. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepochopitelné oživení mrtvého Vinnetoua, který ve Vinnetou: Poslední výstřel zcela regulérně zemřel. Zde už vidíme starého Vinnetoua, který i v 70 letech dokáže přemoci protivníky. Z nostalgie a za to, že jsem tento tříhodinový snímek zvládl dokoukat, dávám 2*, ale ve filmu je spousta scenáristických přešlapů, např. jak neustále nechávali uniknout Spencera, ten i kdyby jim povraždil celý kmen, tak oni ho nechají volně jít... Jednoznačně nejhorší film z celé vinnetouvské série. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama