Reklama

Reklama

Útok na věžák

  • Velká Británie Attack the Block (více)
Trailer 1

VOD (1)

Producenti filmu Soumrak mrtvých uvádějí Útok na věžák, strhující, zábavné a strašidelné akční dobrodružství, ve kterém se pouliční gang mladistvých utká s invazí brutálních monster z vesmíru. Londýnské sídliště se tu mění na sci-fi bitevní pole, byty pro lidi s nízkým příjmem se stávají pevností v obležení a z bandy výrostků jsou nezastavitelní hrdinové. Centrum města se utká s vesmírem a bude to bomba. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (501)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ejchuchů, kolena do vzduchu! Jen stěží by Karlovy Vary mohly nabídnout tak tepající snímek, jakým je právě Útok na věžák. Joe Cornish prošlapává cestu filmům pro mládež jednadvacátého století. Kdyby bylo po mém, tak Útok na věžák už dávno uvede Zlínský festival pro děti a mládež i se všemi náležitými poctami. Navíc žádný film by lépe nepasoval do dramaturgie školních představení. Konečně film o "dětech" pro děti. Ne, pro ty, které jsme si zidealizovali, ale pro ty, které nám v dětských pokojčcích paří gétéá čtverku a vyhulují na sídlištích trávu. Drahé děti, všechna akce má svoji reakci, budete-li dýlovat koks a trávu, tak neničíte jen sami sebe, ale i své okolí. Nikdy před tím nebylo vychovné poselství filmu tak sexy jako právě u Útoku na věžák. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Úžasné hlášky ("Toto nie sú kurva pokémoni..."), skvelé postavy. SÚMRAK MŔTVYCH dostal solídneho bračeka v podobe tejto invázie. Dokonca aj akčné scény, resp. prírpavy na akciu sú skvelé a klišé hlášky ("Ja som to začal, ja to skončím.") sú v tomto prevedený znesiteľné, navyše to má na pozadí zaujímavú tému detských gangov... Dúfam, že z toho raz bude klasika... ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

MIluju hororové komedie u Attack the Block jsme se s bráchou smáli celou dobu - parádní hlášky, charaktery a situace. Ti mladí kluci to hráli taky skvěle a ostřílený komik Nick Frost to svou rolí už jenom podtrhl. Ze začátku jsem nevěděl, co si mám myslet o těch emzácích, připadali mi malinko jednoduší a odbytí, ale s průběhem jsem si ně zvykl a nakonec je považuju za další plus. Velmi příjemné překvapení, na to že jsem před pár dny ani netušil, že něco takového exituje. 80% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Povedená parodie na mimozemskou invazi vražedných goril s fosforeskujícími zuby, které se postaví oddíl hrdinů, tentokrát složených z party sígrů z londýnského předměstí. Příběh je svižný i vtipný, hrdinové procházejí vývojem z totálních looserů do přesvědčených obránců hájících svůj omlácený činžák. "Je to náš dům, my si ho ubráníme!" Vůbec motiv sounáležitosti s domovským prostředím je hodně silný. Puberťáci bojují za dům a brání i své sousedy. "Kdybysme věděli, že tu taky bydlíš, tak tě neokrademe." Úsečné hlášky, vypointované scény, odsýpající děj - perfektní zábava. /23. 12. 14./ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Attack the Block je v krátké době již druhým filmem, v němž v hlavní roli figuruje parta výrostků a jejich pouliční gangy na Anglickém předměstí. Nejdříve to byl Harry Brown, který vzal v boji proti těmto "British Bastards" spravedlnost do svých rukou a nyní jsou to sami problémoví hoši, kdo musí vzít spravedlnost do svých rukou. Začalo to zdánlivě nevinně, když banda místních "drsňáků" v čele s teenagerským klonem Denzela Washingtona odchytla agresivní příšerku podobnou Vetřelci. Nebyl však sám. Z potemnělé oblohy začnou na zem dopadat jeho kámoši, aby rozpoutali brutální útoky, jaké Británie ještě nezažila. Film má dynamický spád, docela sympatické "hrdiny" (parádní je zhulený týpek, díky němuž jsem si vybavila postavu z Freddy vs. Jason a jeho jointa s Freddym:) a působivě ztvárněné vesmírné kreatury. V podstatě jedinou, ale poměrně zásadní slabou stránkou je scénář a dialogy. Kromě pár vtipných hlášek a rychlé akce Útok na věžák nenabízí nic extra. Celý děj se odehrává ve formátu typu "Shit! Fuck! Mother*ucker! Asshole!" a podobné. Kdyby tvůrci trochu ubrali toho věčného fuckování a nechali i prostor pro slušnější rozmluvy či zapojili jen trochu rozvážnosti a intelektu, hned by snímek vyzněl lépe. Jasné, je to film pro teen publikum, ve kterém jsou sprosté "děti ulice", ale i tak by jim trochu umírněnosti v tomto příběhu nezaškodilo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Wyndham Block, ve kterém se příběh odehrával, byl pojmenován podle spisovatele Johna Wyndhama, autora několika sci-fi románů pojednávajících o mimozemské invazi. (Martrix)
  • Film sa natáčal v chronologickom poradí. (HelenOfTroy)

Související novinky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

19.05.2021

Před deseti lety přišel britský režisér a scenárista Joe Cornish s žánrovým mixem o gangu mladistvých delikventů, který musí čelit invazi brutálních monster z vesmíru v prostředí londýnského sídliště… (více)

Jak vznikla britská tajná služba?

Jak vznikla britská tajná služba?

29.03.2014

Špiónů není nikdy dost. Prakticky v každém druhém blockbusteru se představí někdo od CIA nebo FBI, nejslavnější filmový ostrostřelec má ale domov jinde. James Bond je (samozřejmě fiktivním) agentem… (více)

Černošské kladivo na Hitlera

Černošské kladivo na Hitlera

16.03.2014

Když se před třemi lety objevil v hlavní roli malé britské sci-fi Útok na věžák, nikdo ho neznal. Za svou roli byl nominován na několik britských ocenění pro hereckého nováčka roku, od té doby se… (více)

Hledá se režisér pro Star Trek 3

Hledá se režisér pro Star Trek 3

04.11.2013

A vypadá to, že studio Paramount a produkční společnost Skydance mají favorita. Ještě nedávno padala jména typu Jon M. Chu a Rupert Wyatt. První se ale zřejmě vrhne na G.I. Joe 3 a druhý, ačkoli zněl… (více)

Reklama

Reklama