Reklama

Reklama

Útok na věžák

  • Velká Británie Attack the Block (více)
Trailer 1

VOD (1)

Producenti filmu Soumrak mrtvých uvádějí Útok na věžák, strhující, zábavné a strašidelné akční dobrodružství, ve kterém se pouliční gang mladistvých utká s invazí brutálních monster z vesmíru. Londýnské sídliště se tu mění na sci-fi bitevní pole, byty pro lidi s nízkým příjmem se stávají pevností v obležení a z bandy výrostků jsou nezastavitelní hrdinové. Centrum města se utká s vesmírem a bude to bomba. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (501)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ejchuchů, kolena do vzduchu! Jen stěží by Karlovy Vary mohly nabídnout tak tepající snímek, jakým je právě Útok na věžák. Joe Cornish prošlapává cestu filmům pro mládež jednadvacátého století. Kdyby bylo po mém, tak Útok na věžák už dávno uvede Zlínský festival pro děti a mládež i se všemi náležitými poctami. Navíc žádný film by lépe nepasoval do dramaturgie školních představení. Konečně film o "dětech" pro děti. Ne, pro ty, které jsme si zidealizovali, ale pro ty, které nám v dětských pokojčcích paří gétéá čtverku a vyhulují na sídlištích trávu. Drahé děti, všechna akce má svoji reakci, budete-li dýlovat koks a trávu, tak neničíte jen sami sebe, ale i své okolí. Nikdy před tím nebylo vychovné poselství filmu tak sexy jako právě u Útoku na věžák. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

I když mě voprsklí, britský teenageři serou, tak tenhle film mě bavil. Má to tempo, dobrou hudbu a občas i vtip. Hlavní hrdina je sice dřevák, ale moc to nevadí, i když ty jeho hlášky nefungujou. Potěšilo mě občasný gore, ale kecy typu "vláda sem poslala ufony, aby vyvraždili černochy" pronášený s vážnym ksichtem byly fakt trapný. Každopádně pobavilo a doporučuju. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ten začátek byl tak nahláškovanej, až sem si myslel, že dám plnej počet. No pak už to šlo od desíti k pěti.. scénář nám nějak zvážnil a lovení monster mi nějak nešlo k srsti. Ačkoliv Frostova poznámka; ,,třeba dělali v zoo mejdan a opice ošukala rybu, smrdí to jakoby se hovno posralo” mě nenechala chladným. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Solidní scifi-horor, jemuž nechybí humor, ani režijní nápady. Avšak Cornish moc nezvládá rytmus vyprávění a film, který se jinak snaží hnát "příběh" neustále dopředu, začíná místy trochu nudit. Mezi karlovarskými sociálními dramaty z Ugandy jistě vítané osvěžení. Jinak ovšem standardní oddychovka jednohubkového střihu, z které si až na dvě tři hlášky nic nepamatuju. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný film s vetřelci z vesmíru, který je zábavný, nenudí a není tupý. Už v prvních minutách začíná poutavá podívaná nejen v souboji s vetřelcem, ale i v dialogové části, která nebrzdí vývoj děje... zbytek stopáže nevybočuje v nasazeném tempu a závěrem ještě více graduje. Hororová stránka funguje téměř na jedničku a vzhled a pohyb vetřelců je víc než povedený (velké plus beru fakt, že nevypadají animovaně)... Režijní debut Joe Cornishe za tak málo peněz stojí za vidění, jestli si libujete v žánru "pozemšťané vs vetřelci"… já hodnotím 5 hvězdičky... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Joe Cornish uviedol, že sa nechal inšpirovať snímkou Znamenia (2002). Predstavoval si, čo by sa stalo, keby k udalostiam z filmu došlo v južnom Londýne. (misterz)
  • Film sa natáčal v chronologickom poradí. (HelenOfTroy)

Související novinky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

19.05.2021

Před deseti lety přišel britský režisér a scenárista Joe Cornish s žánrovým mixem o gangu mladistvých delikventů, který musí čelit invazi brutálních monster z vesmíru v prostředí londýnského sídliště… (více)

Jak vznikla britská tajná služba?

Jak vznikla britská tajná služba?

29.03.2014

Špiónů není nikdy dost. Prakticky v každém druhém blockbusteru se představí někdo od CIA nebo FBI, nejslavnější filmový ostrostřelec má ale domov jinde. James Bond je (samozřejmě fiktivním) agentem… (více)

Černošské kladivo na Hitlera

Černošské kladivo na Hitlera

16.03.2014

Když se před třemi lety objevil v hlavní roli malé britské sci-fi Útok na věžák, nikdo ho neznal. Za svou roli byl nominován na několik britských ocenění pro hereckého nováčka roku, od té doby se… (více)

Hledá se režisér pro Star Trek 3

Hledá se režisér pro Star Trek 3

04.11.2013

A vypadá to, že studio Paramount a produkční společnost Skydance mají favorita. Ještě nedávno padala jména typu Jon M. Chu a Rupert Wyatt. První se ale zřejmě vrhne na G.I. Joe 3 a druhý, ačkoli zněl… (více)

Reklama

Reklama