Reklama

Reklama

O tom vás přesvědčí tři drsné „černočerné" minipříběhy s extrémně vtipnými momenty, které mají jedno společné: začaly v zastavárně jednoho malého města... Richard (Matt Dillon) zde při průjezdu městem nalézá snubní prsten patřící jeho ženě, který před lety záhadně zmizela. Pátrání po ní a jejím únosci jej zavede do nejtemnějších koutů města, kde se musí vypořádat s feťáky, kteří zpackali přepadení místního drogového bosse, imitátorem Elvise a celou řadu dalších originálních postav. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Má to silné momenty, ale celkově převládá spíše jakési roztrpčení, chce to být všechno možné, ale ve finále to je jen jakýsi guláš morbidnosti a krutosti a buranství. Ovšem min. ta jedna povídka o znovu naprosto kouzelném Elijahovi Woodovi vyvolala zhnusení a děs z toho, jak lehce něco takového může být pravdivé. I když film i svou závěrečnou pointou samozřejmě vše bere s nadsázkou a černým humorem. Stephen King párkrát v mé mysli vyskočil, ale on by to dokázal napsat určitě s větší mírou nezapomenutelnosti. Na co ovšem nezapomenu, je určitě Brendan Fraser a to, jaké štěstí je, že tenhle film se nemusí považovat za rozlučku s Paulem. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Obsah ani nečtěte, zjevně ho zas psal nějakej chytrolín, co film ani neviděl. Kladívkem do zubů by zasloužil, kór pokud rád rybaří. Pawn shop chronicles, pro mě zatraceně příjemný překvápko, který by sedlo jak hrnec na macatou prdel přímo do poličky, v níž se válí Sin City, Grindhouseovky, nebo 11:14 - Zkurvená noc. Tři příběhy z vesnickýho prdelákova, kde je největší ruch asi právě v zastavárně, která si pak ty pošahaný historky letmo poslepovává dohromady v jeden celistvej kousek. Příběhy, kterym tvůrci nezapomněli nasadit pořádný kule, alespoň co se toho druhýho, v němž si Matt Dillon hraje na Bruce Cambella, týče, ten byl jednoznačně mňamózní, ale ani zbytek vyloženě nezaostává a celej film hýří nápady, že musí srdce zaplesat i nejzarytějšímu ignorantovi. V týhle zastavárně prostě najdete cetky, ale cetky, o kterých lze říct, že je jinde neseženete a ke všemu maj grády. 80% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ženiálně propletený příběh několika lidí. Začátek pobavil nejvíc ... scéna v autě před loupeží a poté co následovalo uvnitř u mě spustila nekontrolovatelný třes celého těla, zástavu dechu a obavu, že mi ty křeče svalů v obličeji zůstanou ještě do zítřka. Pak jsem si (celá šťastná ze znovuobnovené respirace) užívala sledování, Historkám z podsvětí, podobně střeštěnou story. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Snad s výjimkou přelomového Trainspottingu mě nikdy moc nebaví projekty, ve kterých se věnuje příliš mnoho prostoru smažkám a jejich bludným postřehům. Moje bloky a předsudky mi tady nabourala hlavně Walkerova konverzace v autě. Dialog ohledně zmatku kolem židů a účasti těch dvou zoufalců v árijské konfederaci mě upřímně rozesmál. Zastříhala jsem ušima, že by snad ještě mohla padnout i nějaká další hláška a dala jsem jim šanci. A nelitovala jsem. V kategorii hlášek se na ně dotahuje ještě Vincent v zastavárně a jeho negativní přístup k černochům v pornu, kde trefně přirovnává negří genitál k vlhkým hovnům (omlouvám se, ale to řekl Onorfio, já s ním jen souhlasím!). Když člověk několikrát prudce vyprskne smíchy, nemusí už zbytek až tak úplně zasíťovat, no rozhodně tady ten bešamel mezi hláškami nebyla nuda. Všichni si to ohromně užívali. Matt Dillon ve svém příběhu jede na maximum a Brendan Fraser coby kočovný Elvis je bravurně kýčovitý. Sice mi pak dva dny v palici dokola jela Amazing Grace, ale stálo to za to! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Humorom, akciou a brutalitou prešpikovaná jednodhubka o malom mestečku s populárnou záložňou (súdiac podľa návštevnosti), v ktorom sa môžete nechať ostrihať u dvoch súperiacich holičov, stretnúť bandu všivavých feťakov, Froda väzniaceho v stodole pyramídu sexuálne zneužívaných žien, nasratého heavymetalového trpaslíka, upísať sa diablovi či zájsť na show na počesť Elvisa Presleyho. A to rozhodne nie je málo. 80% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v hlavnom meste amerického štátu Louisiana - v Baton Rouge. (Laslo)
  • Brendan Fraser uzavrel zmluvu s diablom už vo filme Bedazzled (2000). (kacer4)
  • Při rozhovoru Vernona (Lukas Haas) s postavou The Man (Thomas Jane) poté, co byl sražen Randyho (Kevin Rankin) autem, The Man kouří cigaretu. Ovšem v detailním záběru nemá cigaretu v puse, protože ji drží v ruce, ale hned v dalším záběru ji má zase opět v puse. (Timak)

Reklama

Reklama