Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Marquis

Marquis (hodnocení, recenze)

Nestacilo by se dostat k hlavnimu hrdinovi- lovci hlav tak, ze by mu zabijak jednoduse rekl, ze vi jeho finty s obrazama a jestli ho nedoporuci, tak ho uda? A to se nebavim o tom, ze by ho dostali po hned druhe kradezi obrazu, kde by zjistili, ze oba okradeni byly na stejnem konkurzu a  oba spojuje stejnej headhunter. Proste otazka: Kdo vsechno vi, ze ten obraz mate a jestli jste se o tom nedavno nekomu nezminil. A to si piste, ze by to kazdyho trklo. A to zvlast, kdyz jeho manzelka vlastni obrazovou galerii, takze by to moc premysleni nedalo. Nemuselo byt od veci, kdyby zaporak behem filmu zminil jakpak na nase personalni eso vubec prisel. aspon par vet, protoze to se nabizelo a vylozene si nechali ujit nasnejakym napadem prekvapit.

Originaly super truper drahych obrazu, pokud objekt neni hlidanej 24 hodin fyzickou ochrankou a ktery byvavaji denne, pravidelne opousteny, rozhodne jen tak nenajdete. Nikdo neni tak blbej, aby si original povesil jen tak pro radost na stenu a riskoval zivot cele rodiny. O  spatnym spani v noci, nervech, kdy vite ze vam tam visi duvod k tomu, aby bylo nekomu ublizeno. To leda fakt ve filmech. Na zed se proste nic nevesi, leda kopie. Vse je na kseft,  investice atp. a uskladneno v idealnich podminkach na co nejbezpecnejsim miste. Na hrane je domaci trezor. Takze by se na poradnou corku u nejakyho bezmozka- coz CEO neni, pekne nacekali. A to se nebavim o prihodnych podminkach. 

Po tom co takovej obraz zmizi a firma se zabezpecenim zklamala- nic na kamere a obraz v cudu atd, tak by zase bylo jasny, ze se musi vyslechnou ti, kteri maji pristup neco takovyho provest- nedej boze 10x za sebou- uplna blbost. A to se nebavim, ze dokud by se nenasel leak, tak by byli vsichni zamestnaci podezreli mimo sluzbu. Tyhle firmy ziji z duvery zakazniku a takova firma musi prokazat, ze dela opatreni. No a taky tipuju, ze veskery jebani do systemu samo o sobe zanechava stopy. 

Taky to nebude uplne jednoduchy v te serverovne beze stop provest a ten typek zadnej hacker asi urcite nebyl.  Tyhle mistnosti jsou pekne pod kamerama v techto firmach, takze dalsi problem Tam si ani neuprdnetem- kazdej vas pocin je proste zaznamenanej. Tyhle firmy zabezpecujici nejvetsi prachace jsou hodne efektivni a paranoidni- jeden pruser zevnitr a jdou se klouzat. Detaily ja vim.

Dale je legracni, ze vsechny byty co kdy vykradli hlida jedna a ta sama bezpecnostni agentura.

V zadnym pripade by konkurencni  firma s tajnyma super truper hrackama, napojena na vladu neposlouchala nejakyho headhuntera- se spionazi se pocita automaticky, takze se vi, ze takovej clovek pokud odejde, tak je ve stejnym oboru nezamestnatelnej na hezky dlouho, spis navzdy. V takovych firmach jsou pravidla, ktery si neumime predtavit. rekl bych , ze jde o kejhak a rozhodne si to tajny sluzby bokem hlidaji a maji do toho co mluvit. Takovej clovek je proste cistejsi nez lilie, asoin z jejich pohled. . Jasne prehanim.

Vyrezavani obrazu a davani na sve misto je taky hodinarska prace, i kdyz to odflaknete.

Slohnutej kamion a killer  presne vedel, jak se budou cajti chovat, kdy ho povezou, kam ho povezou a ze ho budou stavet na idealnim miste na sesrotovani. Ze kolem nepojede 15 aut, ktery by mu to zkomplikovali. Kamion slohnutej v zapadakove, je jak pest na oko, ale nevadi. Nevim proste proc vymyslel scenarista takovou hovadinu. To je opravdu cista prace- zavrazdit takhle prasecky zbytecne tolik lidi. Zvlast, kdyz smrt policajta je pruser nad pruser. Holí se jednou jedinou ziletkou krasne do hladka- kterou mu zabalili policajti s sebou na vyslech. Jeste, ze tak. Auto totalne na sracky, vsichni ostatni komplet na sracky a on si z tama vystoupi jak robocop. Killer profik v oboru, kterej vi co je to sichrovka mu nezkusi nahmatat tep- par sekund prace a cumi na nej misto toho jak debil- mimochodem se tam hybe kdyz dycha, ale tak to se vloudi, beru.

 

Milenka ho bodne vsi silou do zad a nic. Uz detail je, ze by z neho teklo jak z vola a bez stehu a kdyz by teda nevykrvacel, tak by byl rad, ze ma silu vubec byt pri vedomi. Proste by byl grogy. Kdyby tam aspon dali, ze do sebe nasypal nejaky drogy na bolest atp.  Po manzelce se celou dobu policie neshanela, kdyz uz ho hlidaji 2 policajti a jde o vrazdu, tak prvni by bylo volani rodine, kdy ho videla naposled, protoze policajti vidi ve vsech v rodine vzdycky mozny komplice nebo voditka. Jak jinak. 

Zaver, vysype do nej skoro zasobnik samopalu a nechcip, no dobre. 

Jasne je to film, ale je totalne ujetej. Spis mi to prijde jako takova James Bond bejkarna a to jsem necekal, takze me to zklamalo.  Mam rad, kdyz ma krimi v sobe aspon nejakou realisticnost a nemusim kazdych deset minut kroutit hlavou. Ale tohle je cely jak se rika pritazeny za vlasy.

Potvrzuje to klomedialni zaver, kdy se vraci do prace ve skvele forme, jako kdyby se vratil z dovolene a se stejnym renome, pred policii komplet ocisten, zbaven vsech mindraku, dobrak od kosti. Komedie akcni film. 

IDžOR

IDžOR (hodnocení, recenze)

Petaxis

Roger se totiž před policií vydával za Oveho Kjirkeruda. (Policie se hned od začátku mylně domnívala že je Ove - kvůli Oveho chatě a autu na pozemku zavražděného Aa) V knize je to holt lépe popsané :)

na příspěvěk reagoval Petaxis

Uživatel IDžOR smazal svůj příspěvek.

Uživatel Petaxis smazal svůj příspěvek.

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Mně zase nejde do hlavy jiná věc. Jak měl tu nehodu a pak to teda nastražil tak, aby to vypadalo, že umřel (tudíž si to myslela policie a tak), jak mohl pak na konci zase pracovat v tý svý práci, když správně už by měl mít úmrtní list? :D

na příspěvěk reagoval IDžOR, IDžOR

Keys1

Keys1 (hodnocení, recenze)

Nesbove knihy  zo serie Harry Hole by mali byť sfilmované a vlastne aj ostatné, nejakým Nórskym autorom :) dokonalé a pútave s dramatickým koncom 

Nobunaga

Nobunaga (hodnocení, recenze)

forrest11

kamery se aktivovaly pouze když spustil alarm, takže když prve Roger zadal heslo Natasha tak se kamery nespustily ;-)
Bylo to dost překombinovaný ale toto sedělo

Uživatel Nobunaga smazal svůj příspěvek.

forrest11

forrest11 (hodnocení, recenze)

super film. Nejde mi vsak do hlavy jedna vec - ked Roger zabil Oveho v jeho byte, tak to predsa tiez muselo byt vidno na kamere. Teda minimalne jeho ako striela a predtym aj ako sa Ove doplazil do postele. A ked policia pozerala zaznamy z kamery, tak to predsa museli vidiet. Alebo nieco uniklo mne? Tento moment mi trochu pokazil celkovy dojem.

na příspěvěk reagoval Nobunaga, Nobunaga

mutecrap

mutecrap (hodnocení, recenze)

Pecka, zacatek pomalejsi, rozjezd vytecny, konec brilantni :) Mam rad severske filmy !

hypnos11

hypnos11 (hodnocení, recenze)

jsev zvedav, kdy se hollywood vrhne do dalsiho zbytecneho remaku. tento film po tom primo vola (nic ve zlym proti lovcum hlav, film to je moc zajimavej)

kysna

kysna (hodnocení, recenze)

sanchez24:  tiez som si Koudelku hned vsimla :)

inak film velmi podareny, ja osobne som ho nebrala vysostne ako komediu alebo thriller, brala som ho tak ako to slo a prave to sa mi pacilo, ze uprostred sraciek hl. postavy dali priestor aj humoru. 

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

KristinaAnna: Akční krimi thriller s kousky černého humoru pro odlehčení.

KristinaAnna

KristinaAnna (hodnocení, recenze)

Aká je Vaša skúsenosť z kina ? Ja som sa na tom v kine skvele zabávala a pripadalo mi to /podobne ako píše C3stmir/ ako podarená komédia. Všetci okolo to však brali vážne ako akčný film, thriller. Takže som bola trochu za exota, čo sa schuti smeje na nevedno čom. Nemáte podobnú skúsenosť ?

 (hodnocení, recenze)

Hollywood? tak presne ten nikdy nenatoci film dosahujicich kvalit tohoto filmu..Bravo 5/5

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

sanchez24

sanchez24 (hodnocení, recenze)

Vo filme je aj jedna malá česká stopa ak sa nemýlim a to kniha J.Koudelku v pracovni hlavného hrdinu pri jednej scéne :)

Pouras

Pouras (hodnocení, recenze)

Z knihy jsem byl nadšen ale z filmu? to nejlepší tam chybý ty trefné hlášky hlavního hrdiny a celej děj je promíchanej ke konci jsem to musel vypnout!

eleintron

eleintron (hodnocení, recenze)

Mně přijde Aksel Hennie jako Aksel Hennie. Každopádně tady má ultravtipnej účes :-) Těším se, až se na to mrknu

=Číča=

=Číča= (hodnocení, recenze)

Kniha je skvělá! Dneska jí snad dočtu. Na film jsem taky hodně zvědavá, ačkoliv už nebudu po přečtení knihy překvapená z těch dějových zvratů :-)

venus

venus (hodnocení, recenze)

morbidooo: Určitě zajdi do kina, vyplatí se ;) na tom plántě to má přeci jen větší grády!

morbidooo

morbidooo (hodnocení, recenze)

skoda no, musim pockat, skadinavske filmy milujem, ked som videl ten trailer.... :D

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

morbidooo: V kině, ke stáhnuté nikde ještě není, příliš nový film. Takže si musíš ještě nějakou dobu počkat. Co jsem našel info zběžně na Googlu, DVD v Norsku má vyjít někdy v půlce nebo koncem listopadu, teprve.

HouseMK

HouseMK (hodnocení, recenze)

Mně přijde Aksel Hennie jako mix mezi Stevem Buscemim a Christoferem Walkenem.

Džany

Džany (hodnocení, recenze)

Jsem to jen vá nebo někomu taky připadá hlavní postava jako Christopher Walken ?

atomn

atomn (hodnocení, recenze)

come oooon, ještě někdo za 4 nebo za 5 ať to má krásných 80 procent +;)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama